Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új tervek Lackenhof-Ötscher síterepének fejlesztésére

2024.05.31. Bata Attila

A hazai síelők körében is népszerű alsó-ausztriai síterep megmentése új fejezethez érkezett a héten. Hétfőn komoly fejlesztési tervekkel álltak elő az üzemeltetők a következő évekre. Bár a tervek megvalósulásához jelenleg még nem minden feltétel adott, de az üzemeltetők bizakodva tekintenek a jövőre.
Kép: Niederösterreich Werbung / schwarz-koenig.at
Kép: Niederösterreich Werbung / schwarz-koenig.at
2021 decemberében nagyon úgy nézett ki, hogy abban a szezonban nem nyit ki Lackenhof, az akkori tulajdonosok veszteséges szezontól tartottak. A síterepben kisebbségi tulajdonos Alsó-Ausztria tartomány az utolsó pillanatban mentőövet dobott és kivásárolta a többségi tulajdonostól. Az üzlet keretében a szomszédos Hochkar is a tartomány üzemeltetésébe került.

A „mentőöv” eredetileg két évig tarott volna ki, amíg a tartomány nem talál megbízható szakmai befektetőt, aki üzleti alapon működteti a síterepeket. Ez nem jött össze, így már 2022-ben biztossá vált, hogy a tartomány saját kezébe veszi a síterep sorsát, amely ezzel a lépéssel megmenekült. Az biztos, hogy a jelenlegi formájában nem gazdaságos az üzemeltetés, változások kellenek. Ezekről az új ötletekről szólt a bejelentés a héten.

A tervek szerint a Nagy-Ötscherre közlekedő kétszemélyes liftet lecserélik egy modernebbre. Hasonlóan terveznek a fuchswaldi húzóliftekkel. Új látogatóközpont épülne, valamint javítanák a hóágyúzás feltételeit is. Ez utóbbi különleges fontos lenne, hiszen az elmúlt években gyakran 70 alatt maradt az üzemnapok száma. Az előző szezon is véget ért február közepén.

A többmillió eurós beruházásoknak az a feltétele, hogy a síterep egyre jobban áttérjen a négy évszakos működésre, például nyáron a hegyikerékpárosok és a túrázó családok részére újabb erdei utakat kellene biztosítani. Ehhez egyezségre kellene jutni a földtulajdonosokkal, ahol a jövőbeli utakat kijelölnék. A hírek szerint a tárgyalások már megkezdődtek. Szintén tárgyalnak lehetséges befektetőkkel, akik új szállások megépítését tervezik. Döntés a fejlesztésekről hónapokon belül várható.
KOMMENTEK
RM | 2024.06.18. 21:10
Nekem Göstliongben a hazineni azt mondta errol, hogy a terulet a Rotschild csalad tulajdonaban van es ok a nem teli honapokban a vadaszatot reszesitik elonyben, nem tamogatnak nyari turistaaradatot. Meglatjuk ... Jo lenne egy fejlodo siterep itt. Hochkarral parban nagyon szeretjuk a helyet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Familienpension Sonnenhof
Az 55 férőhelyes családi panzió a sífelvonótól 200, a település központjától 250 méterre található. Elhelyezés: 2,3,4,5,6 ágyas (1 és 2 légteres) összkomfortos, TV-s szobákban. Ellátás: félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kirchenwirt csillagcsillagcsillag
A Gasthof Kirchenwirt egy alpesi panzió, a sípályáktól mindössze 400 méterre. A felvonókhoz ház elől induló ingyenes síbusszal is el lehet jutni és szinte a szállásig vissza lehet csúszni!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.