Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ismét havazott, szépen fehérlenek az Alpok csúcsai!

2010.08.16. Bata Attila

Újabb fehér hétvége az Alpok magasabb részein! Kisebb mennyiségű, 5-35 centiméter friss hó esett a francia, svájci, német és olasz hegyekben. Közeledik a szeptember, amikor szinte már rendszeresen lehet az előző hétvégéhez hasonló havas képekben gyönyörködni az Alpok webkameráin!
Hétfő reggel az olaszországi Valtellina és Valchiavenna települések lakói arra ébredtek, hogy a körülöttük tornyosuló magas hegyek befehéredtek. Livigno környéke reggel csodásan mutatott (kiskép fenn) a fehér sapkás hegycsúcsok és zöld domboldalak kontrasztjában. Havazott a Stelvio gleccseren, a reggeli mínuszból csak néhány fokkal lett fagypont felett kora délutánra.

Az olasz Stelvio gleccser parkolója hétfő reggel
Az olasz Stelvio gleccser parkolója hétfő reggel
A legtöbb havat Svájcban mérték. Hatalmas esőzés söpört végig az országon, amely a magasabb helyeken átcsapott havazásba. Zermatt tetején már vasárnap reggelre 15 cm friss hó gyűlt össze. A havazás később is folytatódott, a legmagasabban fekvő svájci terepek jártak ezen a hétvégén a legjobban egész Európában, körülbelül 25-30 cm hó esett a legmagasabb régiókban.

Zermatt hétvégén 3100 méteren
Zermatt hétvégén 3100 méteren
Szörnyű vihar köszöntött a francia oldalra is. A katasztrofális időjárásban volt dolguk a hegyimentőknek, de nem minden túrázót és hegymászót tudtak megmenteni vagy lehozni a hirtelen megváltozott időjárási viszonyok között. Egy orosz hegymászó lezuhant Chamonix környékén, sokan csak a menedékházakig tudtak eljutni, de volt, akinek ez sem sikerült. Alpe d'Huez környékén egy négytagú család, élükön a 70 éves nagypapával kénytelen volt 2200 méter magasságban, megfelelő felszerelés nélkül, a hegyen tölteni az éjszakát. Azon a helyen 2600 méter felett erősen havazott, de 2200 méteren sem lehetett egyszerű kibírni az éjszakát téli viszonyok mellett.

A francia Les 2 Alpes webkamerája
A francia Les 2 Alpes webkamerája
A többi helyhez képest most kevés, mindössze néhány centiméter friss hó esett Németország legmagasabb csúcsán, a Zugspitzén (2962m). Mindenesetre, az jó hír, hogy a Bajor-Alpokban elég gyakran havazott az idei nyáron.
Így nézett ki Németország legmagasabb pontja hétfő reggelre
Így nézett ki Németország legmagasabb pontja hétfő reggelre
KOMMENTEK

Szállástippek
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Loredana csillagcsillagcsillag
3 csillagos, 1 hetes turnusban foglalható hotel 150 méterre Livigno legközelebbi sípályájától/ülőliftjétől és 1,5 km-re a város központjától. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, félpanzióval, vagy teljes ellátással, ingyenesen használható szaunarészleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.