Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Októberi síelés: újabb rekordok dőltek meg!

2009.10.28. Bata Attila

Októberi síelés: újabb rekordok dőltek meg! Egyre hihetetlenebb, amit az időjárás produkál október vége felé. Két héttel ezelőtt méteres hó borította az Alpok felső részét, az előző héten megérkezett a meleg front, de ennek ellenére számos terep ismét kinyitott a hétvégére, illetve újabbak kezdték meg a szezont, történelmi csúcsokat döntve.
A Ski amadé területén nagy volt az öröm, az előző hétvége után a mostani ünnepi hétvégére (hétfő munkaszüneti nap volt) is sikerült kinyitni. A síterep szóvivőinek tájékoztatása szerint Planai két pályával és egy lifttel várta a síelőket a Burgstallalm részen. A pályákat 30-40 cm hó borította. Reiteralm az előző hétvégén nyitott ki, a nyolcszemélyes kabinos mellett két ülő lift járt. A két megnyitott pályán körülbelül egy méter vastag hórétegen lehetet síelni. Vasárnap Schladmingban a három terepen, (Hauser Kaibling is nyitva volt) kb. 900 síelőt fogadtak.

A felső-ausztriai Wurzeralm síterpén naponta körülbelül 300 vendég váltott bérletet, itt csak a Standseil lift üzemelt, a középállomásig lehetett lecsúszni.

Salzburg tartományban Leogang (Saalbach) is megnyitotta a kapuit. Itt egy pálya üzemelt, körülbelül 50 cm hó várta a síelőket. Vasárnap kb. 200 vendég érkezett a pályára. A korai szezonkezdet jó hatással volt a szezonjegyek eladására. Eddig már 100 darabot értékesítettek a helyi szezonbérletből, amely már az előző hétvégén is érvényes volt.

Kicsit többen voltak a szomszédos Kaprun gleccserén, ami nem is csoda, hiszen az előző héten több mint egy méter friss hó esett. A lifttársaság igazgatója, aki mellesleg a falu polgármestere is, szerint vasárnap körülbelül 4000 vendég lepte el a gleccser pályáit, köztük rengeteg külföldi. Ha már Salzburgnál tartunk, úgy teljes a kép, ha megemlítjük, hogy Mühlbach am Hochkönig ezen a hétvégén is beindította az Arthurhaus liftet, így ők voltak a tartomány harmadik üzemelő síterepe. A hótakaró remek állapotban van Obertauernben, de itt még pihennek a liftek, a legfrissebb hírek szerint november 19-én, csütörtökön nyithat a síterep.

Szintén korán kezdődött a szezon Hochfügen és Kitzbühel terepein. Hochfügen 21 kilométer hosszú előkészített pályával várta a vendégeket, egyedülálló módon egészen a völgyig le lehetett csúszni. Még sosem nyitott ki ilyen korán a tiroli Kitzbühel. Az 1894 méter magas Resterhöhe csúcs oldalában található pályákat lehetett használni. Szintén nagyon korán nyitott a németországi Zugspitze síterepe. Talán itt voltak a legjobbak a hóviszonyok, 120 cm friss hóban kezdődött meg a szezon a hétvégén, utoljára nyolc évvel ezelőtt fordult elő, hogy itt már októberben is lehetett síelni.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Liesl
Egyedileg berendezett, exkluzív 6-8 fős apartmanok saját szaunával Schladming / Hauser Kaibling síliftjeitől 350 méterre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Sporthotel Royer csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Családbarát sportszálloda Schladmingban, 450 méterre a Planai sílifftől, ingyenes sítranszferrel! Wellness részleg medencével, csúszdával, szaunákkal és gyermek medencével. Szolgáltatások: gyermekfelügyelet, tekepálya, teniszpályák, squash, és még sok más beltéri sport.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.