Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb rekord: 831-en ittak felest sílécről

2016.01.23. Bata Attila

Az amerikai Breckenridge síterepén az idén is népünnepélybe torkolt, amikor a város apraja-nagyja, valamint a turisták összeálltak és egy hatalmas sílécről egyszerre hajtották fel a felest. A múlt héten 277 kidobott sílécet raktak egymás mellé, közel 397 méter hosszan, amelyből 831-en kortyoltak egyszerre.
Kép: Louie Traub/Breckenridge Tourism Office
Immáron 53 éve rendezik meg a januári fesztivált Breckenridge síterepén, amelynek az utóbbi években már szerves része a ski shot rekord megdöntése. Ez azt jelenti, hogy rengeteg sílécet egy közös hosszú lécbe barkácsolnak, abba lyukakat fúrnak, és a lyukakba feles pohár kerül. Aztán amikor megadják a jelet, egyszerre mindenki felemeli a lécet a sorban és lehajtja a nedűt. Egyébként ennek a kifejezésnek a magyarítására a tavalyi cikk alatt számos hasznos javaslat is érkezett.
Ez egy ilyen rekord
A rekordra már egész évben készül a falu. Először is azzal, hogy aki már megunta a lécét és nem kell neki, az egy gyűjtőbe rakhatja a helyi lepárlóüzem mellett. Ezzel nemcsak a rekordkísérlethez járul hozzá, hanem a léce is nemes célokban hasznosul. Emellett a város évente egyszer lomtalanítást tart, akkor is várják a kimustrált léceket.

A cél minden évben a tavalyi rekord megdöntése. Tavaly 777-en itták egyszerre a snapszot, az idén 831 résztvevőt engedélyeztek a szervezők. Ebben a döntésben van egy kis előrelátás a következő évekre is. Nem akarták túlságosan megnövelni a rekordot, hogy az a következő időkben is elérhető legyen, ezért 200 jelentkezőt vissza is kellett utasítaniuk.
Kép: Louie Traub/Breckenridge Tourism Office
Kép: Louie Traub/Breckenridge Tourism Office
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.