Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok Bukovelben: már 55 km-es a pályarendszer

2013.11.23. TravelBukovel.hu

Újdonságok Bukovelben: már 55 km-es a pályarendszer A magyarok körében egyre népszerűbb ukrajnai Bukovelben idén is számtalan fejlesztés történt. Az ukránok nem tétlenkedtek a holtszezonban sem: a pályarendszert 55 kilométeresre bővítették és új lehetőségeket teremtettek a kikapcsolódásra vágyóknak és a kezdő síelőknek is.

Új pályák

  • Kifejezetten a kezdő síelők számára hozták létre az új, 1E jelű pályát, ami 2.380 méter hosszú, a lejtése pedig kevesebb mint 15%.
  • Átalakították az 1C pályát: itt is a kezdő síelők igényeit tartották szem előtt, mostantól a maximális lejtés itt is 15% alatt marad, így mindenki könnyen le tud csúszni az 1R lifthez, a nehezebb részeket elkerülve.
  • Az új, 15E pályán a kezdők könnyebben juthatnak le a 15-ös lifthez, hiszen kihagyhatják a 15A és 15D pálya meredekebb részeit.
  • Az 5-ös lift alja és az 5A pálya is ki lett bővítve, a 8-as lift felső szakasza pedig teljesen újra lett tervezve, hogy a síelők számára még kényelmesebb legyen a használata.

Új hütték

  • Megnyílik a Filvarok pub a 13-as lift aljában: ők autentikus ukrán ételeket és italokat fognak kínálni a vendégeknek.
  • Az Obzhora café az 5B és 5C pálya kereszteződésében nyílik, amit azok a síelők fognak igazán kedvelni, akik gyorsan szeretnének valami finom rágcsálnivalót magukhoz venni a pálya közepén.
  • A 15-ös lift aljában nyílik a Crepe de Shinok, a különböző francia típusú palacsinták lesznek a specialitásuk.
  • A Freerider grillház az 5G és 5F pályák kereszteződésében található: forralt bor és sült húsok széles választéka gondoskodik majd róla, hogy soha ne fázz.
  • Aki szeretné megkóstolni a varenikit, az a Vareniks Are Here nevű új gyorsétteremben megteheti, 2-es lift aljától nem messze. A vareniki egyébként tipikus ukrán étel (orosz változata a pelmenyi), leginkább a barátfüléhez hasonlít. Tölteléke sokféle lehet (sós és édes is, például hús, tök, gomba, túró, lekvár).

Még több hóágyú

A 2013/14-es szezonban kétségtelenül a pályák hóágyúzhatóságának fejlesztése volt a legfontosabb feladat Bukovelben, bár tegyük hozzá, eddig sem kellett szégyenkezniük ezen a téren. Az idei évtől azonban (köszönhetően a hatalmas új víztározó tónak) a síparadicsom nagy részét be tudják havazni néhány nap alatt megfelelő időjárási körülmények esetén. Olyan fejlett hóágyúzási technológiát építettek ki Bukovelben az idei évre, ami garantálja a korai szezon kezdést és azt, hogy májusban még akár rövidnadrágban és pólóban is síelhetünk majd. Összesen 30 fix és 14 mobil hóágyúval bővült a géppark.

Új felszerelések a kölcsönzőkben

Természetesen a bukoveli kölcsönzők is újítottak az idei évre: az alábbi új típusok bérelhetőek az idei évtől (a megszokott, Bukovel logóval ellátva):
  • Fisher XTR-Sportster
  • Salamon Drift Rocker snowboard
  • Salamon Puls snowboard
  • Rossignol Angus Amptek
  • Graf korcsolyák

Még több szolgáltatás a parkolóházakban

Bukovelben két fedett parkolóház is van: az egyik az 1-es lift aljában lévő P1, mely az idei évben is ingyenes és több új szolgáltatást el lehet érni itt mostantól: ATM, síiskola, sífelszerelés (bolt és kölcsönző), szuvenír, kávézó, közért, info center, autómosó és gumi szerviz. A sípályákon történt fejlesztéseknek köszönhetően (1E és 1C pálya kialakítása a kezdők igényeinek megfelelően) az 1-es parkolóház remek kiindulási pont a kezdő síelőknek!

A másik parkolóház a 2-es lift aljában található, a parkolás díja itt 2 EUR egész napra. A BUKA disco vendégeinek éjszaka itt is ingyenes a parkolás.

Forrás: TravelBukovel.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.