Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: hideg éjszakát a kabinos liftben töltötte egy snowboardos

2024.01.28. Bata Attila

Csütörtök estéről péntek reggelig az amerikai Heavenly síterepének egyik felvonókabinjában rekedt egy snowboardos. Kb. 15 órát töltött a mínusz öt fokos hidegben a kabinban, mire reggelre észrevették a segélykéréseit.
Egy ilyen kabinban töltötte az éjszakát a snowboardos
Egy ilyen kabinban töltötte az éjszakát a snowboardos
A hírek szerint Monica Laso a barátaival csúszott, de a nap végére túl fáradtnak érezte magát ahhoz, hogy visszacsússzon a völgybe, ezért a kabinos lifttel próbált lejutni. Barátai elmondása szerint 4 órakor váltak el a snowboardostól, aki azt állítja, hogy a síterep egyik dolgozójának a javaslatára szállt be a liftbe.

Az utasokat elvileg csak négyig szállító liftbe 4:58-kor ült be, amely rögtön, két perccel később, le is állt. Ekkor megpróbált segítséget kérni, de mivel a mobilja nem volt nála, így csak kiabálni tudott a zárt ablakokon keresztül, amit senki sem hallott meg.

A helyi meteorológiai szolgálat adatai szerint a mínusz 5 fokos éjszakai hidegben végtagjait masszírozva próbálta átvészelni az éjszakát a teljes sötétségben.
A helyi tévé beszámolója
Barátai már lenn a völgyben jelentették eltűnését, de nem voltak elégedettek a síterep hozzáállásával.

A "keresés" másnap üzemkezdetkor hozott eredményt, amikor a helyi kórház bejelentést kapott, hogy egy átfagyott utast találtak a kabinos liften. A kiérkező orvos megvizsgálta, rendben találta, azonban a snowboardos az alaposabb kórházi vizsgálatokat már visszautasította.

Igazából teljesen rejtély, hogyan történhetett meg ez az eset. A síterepeken pontosan rögzített eljárásokat kell követni a napi zárásnál, amelyet aznap nem tudtak betartani, mások kommunikációs problémákra tippelnek. A síterep azon kívül, hogy vizsgálatot ígért, semmit sem mond az esetről. Valószínűleg jó oka is lehet erre.

Itt ugyan ilyen eset még nem történt, de Killingtonban nagyjából hasonló hibát vétettek 2011-ben, amikor a kabinost korábban állították le a rossz időjárás miatt. Akkor egy utasnak kellett öt órát a kabinban tartózkodnia, amíg rátaláltak. Később az utas beperelte a síterepet, és 720 ezer dollár (mai árfolyamon kb. 260 millió forint) kártérítést ítéltek meg a számára. Valószínűleg most a síterep is nagyon óvatosan kommunikál, ügyvédek figyelnek minden kijelentésükre. Néhány helyi fórumban már azon viccelődnek, hogy az amúgy is méregdrága bérlet az esetleges kártérítés kifizetése miatt jövőre ismét jelentősen emelkedni fog.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.