Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Üvegkalitkás kilátó épült Chamonix felett 3842 méteren

2013.12.20. | Szerző: Bata Attila
Kedden mutatták be a sajtó képviselőinek, és a tervek szerint szombattól már a nagyközönség részére is látogatható a franciaországi Chamonix feletti 3842 méter magas Aiguille du Midi csúcson épült új kilátó. A kilátó érdekessége, hogy minden oldala és az alja is üvegből készült, semmi sem akadályozza a látványt.
h i r d e t é s
Franciául „Pas dans le vide”, angolul „Step into the Void” névre keresztelt üvegkalitka (magyarul talán „Lépj be az ürességbe”) három oldalfala, mennyezete és alja is 12 mm vastag üvegből készült. Alattunk csak az 1035 méteres mélység tátong. Az építmény állítólag ellenáll a 220 km/órás szélnek is.

Kép: http://www.chamonix.net
A kilátó a franciaországi Chamonix feletti 3842 méter magas Aiguille du Midi csúcson található, ahová 20 perces liftezéssel lehet feljutni. A látogatók egy papucsot kapnak, hogy ne csússzanak el az üvegpadlón, valamint így lehetőség szerint kíméljék a padló üvegét. Ez az a pont, ahol normál turista legközelebb juthat az Alpok legmagasabb csúcsához (Mont Blanc).

A sajtó már kipróbálhatta
Az üvegkalitka megépítésének ötletét az arizonai Skywalk adta, Az építkezés 2013. szeptember 13-án kezdődött meg. A 2,1 millió euróba került kilátó építéséről itt található egy rövid film:

2013.12.20. 09:49:29 Szecsi
Itt van még pár jó kép: http://galeria.index.hu/kulfold/201...3/12/19/uvegkilato_az_alp...
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »