Menü ≡

Val Thorens: drónokkal teszik biztonságosabbá a síterepet

2021.03.29. | Szerző: Bata Attila
A francia síterep bejelentette, hogy hőkamerával felszerelt drónokkal pásztázzák a hegyoldalakat, hogy segítséget nyújtsanak a hegyimentőknek az esetleges beavatkozások alkalmával.
h i r d e t é s
Ez a cikk a síterep bejelentésével egyidőben, valamikor tavaly ősszel elkészült. A megjelenésével vártunk, abban a reményben, hogy Franciaországban majd beindulhat a síszezon. A mostani francia síszezon ugyan elmaradt, de így utólag is érdekes lehet mit terveztek a Három-völgyben.

Val Thorens hatalmas területtel rendelkezik, amelyet "hagyományos" eszközökkel nehéz üzemeltetni. A drónok csatasorba állításának elsődleges oka, a síterep nehezen megközelíthető régióiban történő események megfigyelése, elsősorban a veszélyek hatékonyabb felderítése, és a szükséges intézkedések gyors meghozatala.

A drónokat két különböző kamerákkal látták el. A hőkamerák például a hó alá került "hőforrásokat" is meg tudják mutatni. A másik típusú kamerákat speciális zoommal látták el, így azok akár 180-szoros nagyítású képet is tudnak küldeni a szakembereknek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Ezen felül még hangszórókat is telepítettek a drónokra, így a távolból utasításokkal tudják segíteni a bajbajutott síelőket, vagy megelőző felhívásokat tudnak eljuttatni a veszélyes helyen síelőkhöz.

Esetleges vészhelyzet, pl. lavina esetén nagy segítséget nyújthatnak a drónok a mentőegység szakembereinek. A síterep szakemberei kiképzést kaptak a drónok üzemeltetésére.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »