Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Val Thorens: nyitás november 28-ra halasztva

2015.11.18. Bata Attila

Bár még az előző héten is bíztak a mostani szezonkezdetben, végül is győzött a józan ész és november 21. helyett egy héttel később kezdődik meg az idei síszezon a francia Három-völgy egyik legismertebb síterepén, az Alpok legmagasabban fekvő üdülőfalujában, Val Thorens-ben.
Szinte a bocsánatkérés határait súrolja a francia síterep bejelentése, amelyben sajnálattal közlik, hogy a tervezett időponthoz képest csak egy héttel később tudnak kinyitni.

Val Thorens kedvező magassága miatt hagyományosan a korai szezonkezdettel indító síterepek közé tartozik. Ez idén is így lesz, csak egy kis késéssel. A közlemény szerint már szeptemberben 50 cm hó hullott összesen, de az utóbbi három hétben az enyhe időjárás nem sok havat hagyott a pályán.

Ez a beharangozó még a mostani hétvégére (is) készült
A hétvégi nyitást az is bonyolítaná, hogy a meteorológiai intézetek egyre tekintélyesebb havazást jósolnak a hétvégére. A hóvihar nemcsak a tervezett szabadtéri programokat hiúsíthatná meg, hanem komoly közlekedési nehézségeket is jelentene a síterep megközelítésében.

Webkamera képe tegnap délután 3200 méter magasságban
Webkamera képe tegnap délután 3200 méter magasságban
A síterep felkészült a havazásra, megduplázta a pályamunkásaik számát, akiknek négy napra lesz szükségük, hogy a kedvező időjárási viszonyok után biztonságosan síelhető pályákat készítsenek a nyitó hétvégére.


Már nagyon várják a havazást (a reklám után)


KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.