Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videó: drámai mentés a vastag hó alól

2017.02.24. Bata Attila

Hatalmas szerencséje volt annak a snowboardosnak, akit a barátja és az arra tévedt síelők mentettek ki a hó alól. Szó szerint a saját kezükkel, snowboarddal és síbotokkal kaparták a havat arról a deszkásról, aki egy rosszul sikerült ugratás után szinte fejjel állt bele a vastag hóba.
Körülbelül 10 percet töltött a hó alatt egy snowboardos az amerikai Squaw Valley síterepén. A kaliforniai síterep is élvezi a mostani tél áldásos hatását és itt is vastag hótakaró borítja a hegyeket. Az előzményhez hozzátartozik, hogy a snowboardos egy kb. 9-10 méter magas sziklásról próbált leugrani, de elvétette az ugrást.

A levegőben megbillent, próbált kompenzálni, de elég fura pózban fúródott a méteres hóba. Mintha háttal ugrott volna egy fejest.

Elmondása szerint az első három percben, amit a hó alatt töltött, próbált megnyugodni és csak a csodában reménykedett. A csoda pedig bekövetkezett. Az utána csúszó barátjának sikerült észrevennie a hóból épphogy kiálló deszkáját és megkezdte az ásást. Ezután síelők is érkeztek, akik besegítettek.

A felvétel elején is hallatszik, hogy megbizonyosodtak róla, hogy levegőhöz tud-e jutni a hó alatt, majd szép lassan kiszedték a hó alól. Az egész kaland rövidített változatáról a fenti videót tették ki a közösségi oldalakra.

Mit mondjunk? A snowboardos hihetetlenül szerencsésnek érezheti magát, hogy élve jött ki a kalandból, és sérülések nélkül megúszta az esetet.

KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.