Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Videó: ne vagánykodj az ülőliften, mert így jársz!

2016.12.07. | Szerző: Bata Attila
Megint elkerülhető lett volna egy tipikus baleset, amely minden szezonban újra és újra megtörténik. Az észak-amerikai Whistler síterepének liftjén utazó tinédzserek nem engedték le a biztonsági korlátot és meg is lett a következménye. Egyiküket egy nyolcméteres esés/zuhanás után kellett kórházba vinni.
h i r d e t é s
Ehhez hasonló videót vagy képeket szezononként többször is felteszünk az oldalunkra. Talán nem lehet elégszer hangsúlyozni a fiataloknak, hogy ülőliften hogyan kell viselkedni. Először is azt a korlátot mindig lehajtjuk, csak a legmodernebb lifteken megy le magától. Aztán az ülésen egyenesen ülünk, nem kotorászunk a nadrágzsebben, nem engedjük el a lehajtott biztonsági korlátot, nem vagánykodunk a többiek előtt és biztosan kihagytam még ezer dolgot, de a lényeg, hogy ne csússzunk ki a biztonsági korlát alatt, mert akkor úgy próbálnak megmenteni bennünket, mint ezt a 14 éves hódeszkást a hétvégén a kanadai Whistler síterepén.

Lecsúszott az ülésről, ujjheggyel kapaszkodott a himbálózó lift jéghideg fémkeretébe. Szerencséjére addig bírta, amíg megérkezett a segítség és alátettek egy ponyvát, amely a körülbelül 8 méteres esését valamelyest tompította. Hátsérülésekkel vitték kórházba.

Az ilyen balesetek még akkor is megtörténhetnek, főleg kisebbekkel, ha le van engedve a biztonsági korlát. Ebben az esetben még ezt sem engedték le, a síterep közleménye szerint. Kész szerencse, ha ilyen eset a pálya közelében történik és nem egy sziklás vagy erdős részen...
2016.12.07. 22:29:57 Stani
Bár ez pont nem olyan, de Észak-Amerikában nagyon sok olyan lift üzemel, ahol nincs biztonsági korlát és/vagy lábtartó az ülőlifteknél, olyan helyeken is, ahol 100 dollár vagy felette a windowticket.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »