Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vogel (Szlovénia): engedélyezték a hóágyúzást

2019.01.10. Bata Attila

Ahogy a héten is látszik, óriási a kontraszt az Alpok északi és déli oldala között a hóviszonyok tekintetében. Persze, ez nem minden évben van így, de az idei szezon nem indul jól a déli részeken, mint például Szlovéniában. De akad jó hír is, jövőre gyökeresen változhat a helyzet Vogelen.
Ilyen szép minden, amikor van hó
Ilyen szép minden, amikor van hó
Vogel, Szlovénia egyik legnépszerűbb síterepe, ha van hó. A síterep szinte évek óta csak arra a hómennyiségre támaszkodhat, amelyet a természet küld. Az idén eddig nem sokat küldött, kb. 10 centiméter vastag a hó a síterep felső részén. Talán ez lehet az utolsó ilyen szezon.

A Triglav Nemzeti Park változtatott a szigorú szabályain és engedélyezi a hóágyúk használatát Vogel síterepén. Természetesen a hóágyúzás feltételeinek a megteremtése nem egyik napról a másikra zajlik. Először meg kell szerezni a szükséges engedélyeket (víztározó, vezetékek stb.) majd ki kell építeni a rendszert, amelynek csak a csúcspontjai a hóágyúk. Ahogy a lenti képeken is látszik pár hóágyújuk már van, de a kiszolgáló rendszer még hiányzik.

Jelenleg a síterepen, a működő gyermekpályák kivételével, a havat várják, amelyre már van egy kis esély a közeli jövőben.

Ahogy a videóban is látható, jelenleg a legtöbb havat a szlovén sípályák közül Ribniško Pohorjén találjuk 81 centiméterrel.

Kis türelem és érkezik a helyi tévé beszámolója
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Bohinj ECO Hotel csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Szlovénia egyik legszínvonalasabb és legenergiatakarékosabb szállodája Bohinjska Bistrica üdülőtelepülésen, Vogel síterepétől 11 km-re. A szálloda vendégei ingyenesen használhatják a hozzá tartozó aquaparkot!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Triglav
Teljesen felújított apartmanház a Stara Fuzina faluban, a Bohinji-tó partjától légvonalban 600 méterre, a Voglre vezető kabinos lifttől pedig 5,5 kilométerre. Ellátás: reggeli, de az épületben egy á la carte étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Hotel Bohinj
Bohinj legújabb, modern és alpesi építészet egyvelegét adó szállodája 2021-ben megnyitotta kapuit, pár lépésre a Bohinji-tótól, 5 kilométerre a Bohinj-Vogel nagyikabonos liftjének alsó állomásától. Wellness: fűtött kint medence, szaunák, panorámás pihenő, sókamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.