Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovén körkép: megkezdődött a síszünet

2019.02.19. Bata Attila

Ezen a héten Szlovéniában is megkezdődött az iskolai síszünet. A következő két hétben a síterepek is arra készülnek, hogy egyre több szlovén család választja az ottani síterepeket. A külföldiek közül a magyarok továbbra is a gyakori vendégek közé tartoznak.
Kanin
Kanin
Tegnap óta élvezheti a síszünetet a keleti országrész kb. 135 ezer tanulója Szlovéniában. Itt kéthetes a síszünet, a következő héten a nyugati országrész diákjai kapják meg szünetüket, ez kb. 140 ezer tanulót jelent.

A síterepek felkészültek a következő napokra, hogy a szokottnál is több gyermek érkezik hozzájuk. Ez főleg a programokban mutatkozik meg, jóval több programot szerveznek a fiatalabb korosztály részére, mint a szezon többi részében.

A síszünet a szlovénoknál, ahogy az Alpok többi országában is, a síszezon csúcspontja.
Rogla
Rogla
Kranjska Gora környékén már csak kevés szállás kiadó. Itt eddig jó a szezon, decemberben és januárban 100 ezer síelőt fogadtak, ez jobb a tavalyi számoknál. Jelenleg kb. 20 kilométernyi pálya síelhető. A helyieken kívül főleg britek, olaszok, horvátok és magyarok érkeznek.

Maribor-Pohorje február közepéig 123 ezer síelőt fogadott. Nehezen indult a szezon, kevés hó esett, de a síterep szóvivője szerint jelenleg jók a körülmények a pályákon. Jelenleg mindkét völgybe vezető pályán lehet csúszni a síterep aljára, és reményeik szerint ez a következő két hétben is így marad. Az iskolaszünet alatt az Arena részt a gyerekek számára rendezik be. Vannak még szabad helyek a szállásokon. A vendégek nagy része külföldről érkezik, azon belül is főleg magyarok, horvátok és szlovákok járnak ide síelni.

Rogla sokkal jobb szezont fut, mint tavaly. Eddig 72 napot voltak nyitva és 125 ezer síelőt fogadtak. A tavalyi szezon hasonló időszakához képest több mint kétszeres az üzemnapok száma. Itt, egy kivétellel, az összes lift üzemel, kb. 100 cm vastag a természetes és a technikai hó egyvelege.

Szintén méteres a hó Krvavec síterepén, ahol eddig 100 ezer síelőt fogadtak, köztük sok magyart. Itt rengeteg programmal várják a gyerekeket, a főeseménynek a szombati (02.23) zenés műsor ígérkezik.
Vogel
Vogel
Vogelen is nagyon nehezen indult be a szezon. Február elejéig alig hullott hó, csak két lift járt. Aztán megjött a havazás és a számok is javulnak. Az eddigi február látogatottságban 8 százalékkal veri a tavalyit.

Golte sem volt szerencsés az időjárást tekintve, de az üzemeltetők megpróbálták a legtöbb liftet és pályát beüzemelni. Eddig 30 ezer vendéget fogadtak, a helyieken kívül főleg magyarokat és horvátokat.

Február elején két méter hó hullott Kanin síterepén, ahol most 275 cm vastag a hó a legfelső részen. A helyiek szerint az összes pályán, jó körülmények között lehet síelni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Bolfenk csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Bolfenk szállodai szobákat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bellevue csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos szálloda 1050 méteren, a maribori kiskabinos lift felső állomásánál található, közvetlenül a sípályák mellett. Wellness szolgáltatásai: finn, török és laconium szauna, masszázskabin, fitneszterem, relaxációs terem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.