Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vogel (Szlovénia): engedélyezték a hóágyúzást

2019.01.10. Bata Attila

Ahogy a héten is látszik, óriási a kontraszt az Alpok északi és déli oldala között a hóviszonyok tekintetében. Persze, ez nem minden évben van így, de az idei szezon nem indul jól a déli részeken, mint például Szlovéniában. De akad jó hír is, jövőre gyökeresen változhat a helyzet Vogelen.
Ilyen szép minden, amikor van hó
Ilyen szép minden, amikor van hó
Vogel, Szlovénia egyik legnépszerűbb síterepe, ha van hó. A síterep szinte évek óta csak arra a hómennyiségre támaszkodhat, amelyet a természet küld. Az idén eddig nem sokat küldött, kb. 10 centiméter vastag a hó a síterep felső részén. Talán ez lehet az utolsó ilyen szezon.

A Triglav Nemzeti Park változtatott a szigorú szabályain és engedélyezi a hóágyúk használatát Vogel síterepén. Természetesen a hóágyúzás feltételeinek a megteremtése nem egyik napról a másikra zajlik. Először meg kell szerezni a szükséges engedélyeket (víztározó, vezetékek stb.) majd ki kell építeni a rendszert, amelynek csak a csúcspontjai a hóágyúk. Ahogy a lenti képeken is látszik pár hóágyújuk már van, de a kiszolgáló rendszer még hiányzik.

Jelenleg a síterepen, a működő gyermekpályák kivételével, a havat várják, amelyre már van egy kis esély a közeli jövőben.

Ahogy a videóban is látható, jelenleg a legtöbb havat a szlovén sípályák közül Ribniško Pohorjén találjuk 81 centiméterrel.

Kis türelem és érkezik a helyi tévé beszámolója
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓK (4)
Hotel Jezero csillagcsillagcsillagcsillag
Négycsillagos szálloda a Bohinji-tó partjánál, 5 km-re Bohinj Vogel sípályáitól, ahová a ház elől induló síbusszal is el lehet jutni. Szolgáltatásai: fűtött medence, szauna fitneszterem, félpanziós ellátás korlátlan esti italfogyasztással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ribno Alpine Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Ribno**** a híres Bledi-tótól kb. 2 km-re, egy gyönyörű fenyves erdő szélén, nyugodt környezetben található. A szállodában összesen 58 szoba és 3 db 4 személyes lakosztály áll rendelkezésre. A wellness részlegben található pezsgőfürdő, finn szauna, infrakabin.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aparthotel Triglav
Teljesen felújított apartmanház a Stara Fuzina faluban, a Bohinji-tó partjától légvonalban 600 méterre, a Voglre vezető kabinos lifttől pedig 5,5 kilométerre. Ellátás: reggeli, de az épületben egy á la carte étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.