Menü ≡

Vogel (Szlovénia): engedélyezték a hóágyúzást

2019.01.10. | Szerző: Bata Attila
Ahogy a héten is látszik, óriási a kontraszt az Alpok északi és déli oldala között a hóviszonyok tekintetében. Persze, ez nem minden évben van így, de az idei szezon nem indul jól a déli részeken, mint például Szlovéniában. De akad jó hír is, jövőre gyökeresen változhat a helyzet Vogelen.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Vogel, Szlovénia egyik legnépszerűbb síterepe, ha van hó. A síterep szinte évek óta csak arra a hómennyiségre támaszkodhat, amelyet a természet küld. Az idén eddig nem sokat küldött, kb. 10 centiméter vastag a hó a síterep felső részén. Talán ez lehet az utolsó ilyen szezon.

A Triglav Nemzeti Park változtatott a szigorú szabályain és engedélyezi a hóágyúk használatát Vogel síterepén. Természetesen a hóágyúzás feltételeinek a megteremtése nem egyik napról a másikra zajlik. Először meg kell szerezni a szükséges engedélyeket (víztározó, vezetékek stb.) majd ki kell építeni a rendszert, amelynek csak a csúcspontjai a hóágyúk. Ahogy a lenti képeken is látszik pár hóágyújuk már van, de a kiszolgáló rendszer még hiányzik.

Jelenleg a síterepen, a működő gyermekpályák kivételével, a havat várják, amelyre már van egy kis esély a közeli jövőben.

Ahogy a videóban is látható, jelenleg a legtöbb havat a szlovén sípályák közül Ribniško Pohorjén találjuk 81 centiméterrel.

Kis türelem és érkezik a helyi tévé beszámolója
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »