Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Végre! Havazik a szlovén síterepeken

2019.01.18. Bata Attila

Hosszú időszakot kellett kiböjtölni Szlovéniában, amíg egy nagyobb havazás érte el a helyi síterepeket. Szlovéniában tegnap este óta havazik, van, ahol már fél méter hó is hullott, és a havazás mai is folytatódik.
Dom v Tamarju (1108 m) ma reggel. Már 50 cm felett...
Dom v Tamarju (1108 m) ma reggel. Már 50 cm felett...
Az Alpok északi oldalán tomboló havazás és méteres hó miatt most óriási kontrasztot látunk az Alpok északi és déli oldala között. Arról már beszámoltunk, hogy a dél-karintiai részeken a tavalyi hómennyiségnek eddig csak a 0-20%-a érkezett meg, hasonló a helyzet Szlovéniában is.

Csak egy példa. A Júliai-Alpokban található Kredarica mérőállomáson (2514 m) a héten csak 25 cm vastag havat mértek, holott, ugyanitt egy évvel ezelőtt már 340 cm vastagon állt a hó!

Azonban most változás kezdődött. A helyi meteorológusok 400 méter felett jeleztek havazást Szlovéniában, ebben a magasságban, egészen kb. 1000 méterig vizes, nedves havat várnak 10-15 centiméteres mennyiségben. 1200-1300 méter felett már szárazabb hó eshet, a legmagasabb részeken akár fél méter is hullhat szombatig.

Ma reggelig Kanin és Vogel 44, illetve 40 cm friss havat kapott. Roglán 21 cm hullott, a többi síterepről pedig 10-20 cm friss havat jelentettek. Ezek a természetes hómennyiségek adatai, ahol tudtak hóágyúzni, ott vastagabb a hó a pályákon.

Vasárnaptól szárazra és hidegre fordul az időjárás a szlovén hegyekben, a következő havazás a hét közepén érkezhet ismét. 






KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Family Apartments csillagcsillagcsillagcsillag
A Family Apartments Bolfenk 2-8 fős apartmanokat kínál többféle méretben a maribori kiskabinos lifttől 300-500 méterre. A központi épületben medence és szaunavilág található, valamint az éttermében lehetőség van reggelis/félpanziós ellátásra is.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Vilaraj
Felújított alpesi stílusú apartmanok és szobák az erdő szélén, csendes helyen, csodás kilátással a Dráva-völgyre, a maribori sífelvonótól 7,7 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Habakuk csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
A 2022/23-as síszezonra teljesen megújult luxushotel Maribor-Pohorje völgyállomásától 100 méterre. Szolgáltatásai: hatalmas wellness részleg medencékkel, szaunavilág, fitneszterem, étterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.