Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wakeboard: megnyílt Európa legmagasabban fekvő pályája

2018.07.10. Bata Attila

Az előző hétvégén a vízi sportok szerelmesei egy különleges pályával gazdagodtak. Svájcban, körülbelül 1800 méteres magasságban fekvő víztározón megépült Európa legmagasabban fekvő wakeboard pályája. A pálya két év alatt készült el, közösségi finanszírozással, kb. 150 ezer frankos (kb. 42 millió forint) költséggel.
Gstaad ismert svájci síterep. A Hornberg részen található tóban lévő víz télen a hóágyúkat táplálja, nyáron pedig csak kihasználatlan az egész tó - gondolta ezt hat helybéli fiatal, akik wakeboard pályát álmodtak a tóra a nyári hónapokra.

Ötletükkel meggyőzték a környék önkormányzatait, szponzorokat is találtak, de még mindig hiányzott 30 ezer frank a megvalósításhoz. Ahogy ilyenkor lenni szokott, ha valakinek jó ötlete van, de a megvalósításához nincs elég pénze, akkor a közönségi finanszírozáshoz fordul. A hiányzó összeget összegyűjtötték, egy kicsit túl is teljesítették, most 33 ezernél tartanak. Ehhez az alábbi videó is kellett, amelyben bemutatják ötletüket.

Két év tervezés, szervezés és építkezés után szombaton koncertekkel megnyílt a wakeboard park. Aznap ingyenes csúszásokkal. A tó megközelíthető a Horneggli ülőlifttel, vagy hegyi kerékpárral vagy a közeli vasútállomástól ingyenes kisbuszokkal.

A 120 méteres pályára a kezdőket és a haladókat is várják a szervezők, az utóbbiak kedvéért egy-két nehezebb elemet is beépítettek. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.