Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zillertal: vírusvideó a lezárt pályán szerencsétlenkedő síelőkről

2024.01.06. Bata Attila

Több videó is felkerült az internetre a Zillertal Arenában történt esetről, amikor a lezárt pályára merészkedő síelők zúgtak le a lejtőn, mindenféle kontroll nélkül.
Hiába a lezárás...
Hiába a lezárás...
Zell am Zillertal síterepén a völgybe vezető 10-es számú pályát az idei szezonban még nem nyitották meg. A helyiek szerint a pálya még jó hóviszonyok között próbára teszi a síelők tudását, a meredek szakaszainak leküzdéséhez megfelelő sítudás szükséges. A pálya jelenleg zárva van a „nem megfelelő hóviszonyok miatt” – ez a síterep megfogalmazása. A szemtanúk szerint az egész lejtő egy komplett jégpálya.



A fenti videó azt mutatja, hogy egyeseket nem riaszt el a lezárást jelző tábla és annak ellenére nekivágnak a lejtőnek, amelynek kínos bukás és kontrollálatlan fenéken vagy háton csúszás lesz a vége. A videó végén azt is látni, hogy az óvatosabbak a pálya melletti hómentes sávban inkább legyalogolnak.

A síterep üzemeltetője reagált a videókra és hangsúlyozza, képekkel alátámasztva, hogy a pálya zárva tart, ezért semmilyen felelőséget nem vállalnak azokért, akik a lezárt lejtőt használják.
A 10-es pálya piros X
A 10-es pálya piros X
A jó hír, hogy a beharangozott havazás megérkezett ide is. Ma délelőttig kb. 15 cm hó hullott, és még további havazás várható. A friss hóval az üzemeltetők talán ezt a meredek pályát is síelhetővé tudják varázsolni a jövő hétre, és akkor már biztonságosabb körülmények között lehet majd itt is lecsúszni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.