Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zugspitze: késik a szezon, 80 éve nem volt ilyen kevés hó

2018.11.11. Bata Attila

Attól tartunk nem ez az utolsó hír novemberben, amelyet a szezonkezdet elhalasztásáról kapunk. Ezúttal Németország legmagasabb csúcsa, a Zugspitze melletti sípályák nyitását kellett elhalasztani. Eredetileg november 16-án nyitottak volna, egy meteorológus szerint utoljára 1940-ben volt ilyen kevés havuk.
Kép: Zugspitze lifttársaság
Kép: Zugspitze lifttársaság
Az enyhe időjárás miatt pénteken (nov. 16.) nem kezdik meg a szezont a német síterepen. Jelenleg 5 cm vastag a hóréteg a bajor hegy tetején (2962 m), amely tényleg kevésnek tűnik és az alábbi meteorológiai jelentés szerint 1940-ben volt ilyen kevés hó november 9-én. Még tavaly is 98 centimétert mértek.

Igazából az 5 centi hó is elég lenne, hiszen a novemberi síelést nem a természetes hóra alapozták a bajorok. Sokkal inkább a tavalyról eltett hóban bíztak és a hóágyúikban. Ez utóbbiak az enyhe időben nem sok hasznot hajtanak, pedig a tavalyi hó szétterítését már megkezdték.

Nyáron a síterep azzal került be a hírekbe, hogy a tavaly átadott világklasszis liftjének (egyik) kabinja egy szerencsétlen karbantartási művelet miatt tropára ment. Szerencsére a drótkötél nem rongálódott meg, "csak" a nagykabint kell kicserélni, vagyis megvárni, amíg elkészül a vadonatúj pótlás. A síterep szerint ezzel még ebben az évben elkészülnek. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.