Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eladó egy 30 ágyas, felújított vendégház Tauplitz közelében

2024.09.26. 2024.10.07. (x) szponzorált cikk, sielok.hu | frissítve: 2024.10.07.

Ritkaság a piacon! Eladóvá vált egy téli-nyári szezonban folyamatosan üzemelő, a közelmúltban kompletten felújított tip-top vendégház az ausztriai Bad Mitterndorfban, a tauplitzi sípályáktól 5 kilométerre. A házból gyönyörű kilátás nyílik a 2350 magas Grimming-hegységre.
Kukoricza Hacienda néven üzemel jelenleg a vendégház Bad Mitterndorfban
Kukoricza Hacienda néven üzemel jelenleg a vendégház Bad Mitterndorfban
Ideális az ingatlan saját használatra vagy üzleti célú befektetésre egyaránt. Ajánljuk utazási irodáknak, táborszervezőknek, versenycsapatoknak, síiskoláknak, ausztriai befektetést kereső cégeknek és magánszemélyeknek.

Tulajdonviszonyok és jogi helyzet

A tulajdonos egy magyar építési vállalkozó, aki egy honfitársának szeretné továbbadni a vendégházat. Az épület családi házként van a helyi építési hatóságnál nyilvántartva, üdülő övezetben. Ezért lehetőség van második lakóhelyként is megvásárolni. Nem szükséges állandóra bejelentkezni.

A házról és a felújításról

Az épület téglafalakkal, természetes hőszigeteléssel kiegészítve az 1960-as években épült. Katonai iskolaként, szállással és étteremmel felszerelve működött több éven keresztül. Az állam jó állapotban tartotta karban az épületet. A teljes ingatlant az utóbbi 4 évben újította fel a mostani tulajdonos, Kukoricza János. A felújítás során cserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a villamos hálózatot, elektromos szerelvényeket, a vízvezeték és csatorna rendszert is. Az egész ház LED világítást kapott, a folyosókon és házon kívül is mozgásérzékelős lámpák biztosítják a jó közlekedést. Az épületet kívül és belül is újra kifestették. A szobák padlózata új, igényes laminált burkolatot kapott. Kilenc vadonatúj fürdőszobát alakított ki a mostani tulajdonos, színes csempeborítással.
Minden fürdőszoba ilyen színvonalon lett felújítva.
Minden fürdőszoba ilyen színvonalon lett felújítva.
A fűtőtestek nagy részét is cserélték és termo szelepekkel szerelték fel. A ház fűtése és a meleg víz olcsó, biztonságos WIFI vezérelt távfűtéssel működik.

A vendégház üzemeltetése

Az ingatlan jelenleg vendégházként üzemel és most is nyitva áll a vendégek előtt: 9 apartman és 30 ágy található benne. A szobákat új IKEA bútorokkal rendezték be és a lakóegységeket nemrég bővítették konyhával. A vendégház az elmúlt években főleg a tulajdonos családjának, munkatársainak és barátainak üdülését szolgálta, a szobáknak csak mintegy harmadát értékesítették online platformokon (sielok.hu és booking.com). Mivel a téli szezonra már vannak foglalások, ezért elvárás az új üzemeltetővel szemben a folyamatos működés fenntartása. A ház földszintjén egy kis szolgálati lakás is van, melynek előterében a házigazda tudja fogadni a vendégeket.
Grimming szobatípus
Grimming szobatípus

A környékről

Bad Mitterndorf rendkívül sok lehetőséget kínál a pihenni és/vagy aktív kikapcsolódásra vágyóknak minden évszakban. A környékbeli gyönyörű tavak, vízesések, kirándulóhelyek és sípályák könnyen elérhetők. Nyáron a környék valódi alpesi játszótér: kiépített bicikli- és gyalogtúra útvonalak, tóparti strandok, szervezett segway túrák, vízibicikli-, csónak-, és elektromos kerékpár bérlési lehetőség, bobpálya, 140 m magas Zipline kalandpark, valamint mesebeli hegyi falvak várják a turistákat.

Sípályák a közelben

Közvetlenül a ház előtt van a buszmegálló, ahonnan a tauplitzi sípályák síbusszal is elérhetők. A közelben található síterepek távolsága Tauplitz 5 km, Altausee 26 km, Schladming 39 km. A környékbeli meseszép völgyeket összesen közel 50 km, kiépített és jól kezelt sífutópálya övezi, a ház előtt halad el az egyik sífutópálya. A közeli sípályák esténként kivilágított szánkópályaként működnek. A környék rendkívül hóbiztos, rekord havakról híres.
Nagy közös konyha és étkező is van a ház alagsorában
Nagy közös konyha és étkező is van a ház alagsorában

Az ingatlan jellemzői számokban:

  • 9 bútorozott vendégszoba, konyhával és fürdőszobával
  • A szuterénben 2 társalgó + 4 raktár + 4 zuhanyzós fürdő + jól felszerelt nagy közös konyha nagyobb társaságoknak
  • Két hegyre néző közösségi terasz
  • Egy új 39 m²-es bútorozott faház a ház mellett, fürdőszobával, konyhával
  • Lakóterület: 330 m²
  • Hasznos terület: 431 m²
  • Fűtési hőigény: 171 kWh/m² évente, wifi által vezérelhető központi távfűtés, E osztály
  • 9 parkolóhely és 8 férőhelyes kerékpártároló a ház mellett
  • Telek méret: 880 m²
A nagy ház mellett ez a hangulatos kis alpesi faház is az ingatlanhoz tartozik.
A nagy ház mellett ez a hangulatos kis alpesi faház is az ingatlanhoz tartozik.

A teljes ingatlan vételára: 880.000 EUR

Az ár alkuképes, a fizetési feltételek rugalmasak.
Ausztriában hitel felvételére is van lehetőség.

Kapcsolatfelvétel:

Az ingatlan 1/1 tulajdonosa: Kukoricza János
Telefonszám: +36 20 925 4106
Email cím: kukoricza@vipkft.hu
Az ingatlan címe: A-8983 Bad Mitterndorf, Zauchen 82.
A tulajdonossal egyeztetett időpontban megtekinthető.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.