Menü ≡

Vasaloppet - március 1-én lesz a legendás svéd sífutóverseny

2020.02.20. | Szerző: sielok.hu
A legendás verseny 1922 óta hozza lázba a sportág szerelmeseit. A leghosszabb távon közel 15 ezren küzdik le a Sälen és Mora közötti 90 kilométert, szigorúan a klasszikus iskola lépései szerint. A legjobbak ideje közel 3 és fél óra, de a tömegrajttal induló sífutóünnep hangulatát igazán a nagyszámú amatőrök küzdelme adja.
h i r d e t é s
A Vasa-futást 1922-ben Anders Pers találta ki Gustav Eriksson Vasa 1520-as fogságból való bravúros szökése elmékére. A 90 km-es símaratont Svédország északnyugati tartományában rendezik minden év márciusának első vasárnapján. Az első versenyt Ernst Alm nyerte, aki azóta is a Vasa-futás legfiatalabb győztese. Az egyhetes sífesztivál alatt hét különböző versenyt rendeztek.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Bravúros módon egymás után kétszer is teljesítette a legendás svédországi 90 km-es Vasaloppet sífutóversenyt Pati Nagy Attila, egykori magyar bajnok evezős, a Váci Ifjúsági Sportegyesület sífutója, a Fitness Company Edzőképző Iskola vezetője. Őt kérdeztük a sífutásról és a versennyel kapcsolatos élményeiről. A 2015-ben készített interjúban sok érdekes infót osztott meg a versenyről.
A Vasaloppet hivatalos honlapja: https://www.vasaloppet.se/en/
Szólj hozzá, legyél az első!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »