Menü ≡
h i r d e t é s
h i r d e t é s

5+5 tökéletes tanulóterep kezdőknek

2014.09.30. | Frissítve: 2019.02.10. | Szerző: sielok.hu
Nem mindegy, hogy melyik síterepet választják azok, akik az első csúszásaikat készülnek megtenni. Alábbi cikkünk ebben próbál segíteni. Íme 5 hazai + 5 külföldi síterep, amit bátran ajánlunk minden tanuló síelőnek!

Öt hazai síterep

Kezdjük is a felsorolást a legjobb hazai síterepekkel. Válaszd a lakhelyedhez legközelebb lévő terepet és látogass el egy téli napon! Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Kékestető, Sátoraljaújhely. Mind abszolút alkalmas a kezdő síelők igényeinek kielégítésére: működik síiskola, vannak rövid húzóliftek, lankás kék pályák, a jegyárak és az oktatás pedig megfizethetők.

Donovaly, Szlovákia

Donovaly az egyik legnagyobb és legkedveltebb szlovák síterep, mely Budapestről mindössze 3 óra autózással elérhető! A gyerekek számára egy vidám és színes tanulóövezet áll rendelkezésre, ahol nem csak biztonságosan és egyszerűen, de szórakozva tanulhatnak síelni! Donovalyban ezen kívül sok rövidebb húzófelvonó is rendelkezésre áll, melyek a gyerekvilágból kikerülve illetve a felnőtteknek is tökéletes körülményeket biztosítanak a gyakorláshoz és a fokozatos előrelépésekhez!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Rogla, Szlovénia

Rogla a nyugati országrészben élőknek a legjobb választás lehet, autópályán 2-3 óra alatt megközelíthető, Budapesttől is csak 4 óra utazás. A 2017/18-as síszezonban Rogla 2 extra programmal készül a gyerekeknek: egy síiskolával minimum 6 éves gyerekeknek, akik aktívan szeretnék elsajátítani a síelés fortélyait, illetve egy új programmal: a "Törpe Síóvodával" 3-6 éves gyermekeknek, hogy megismertesse és megszerettesse a síelés élményét a picikkel.
A sípálya mellett, a hegyen és a völgyben egyaránt nagyszerű ár-érték arányú pályaszállások találhatóak, így itt egy hosszabb tartózkodás sem kerül vagyonokba!

Murau - Kreischberg, Ausztria

Kreischberg a magyar síelők kedvence, nem véletlenül. Jól megközelíthető síterep, kiváló adottságokkal, szinte mindig jó hóviszonyokkal, sok magyar síoktatóval. A középállomástól indulnak a kezdőknek való lankás pályák, a pályarendszer ezen része első osztályú tanulóterep. A kiválóan ratrakolt, széles kék pályákon az egész család együtt sízhet.

Riesneralm, Ausztria

Amennyire közkedvelt Murau, olyannyira titkos tippnek számít Riesneralm. Ezen az eldugott stájer síterepen építették meg az első ausztriai gyerek "síhintát". Egy hatalmas, 5 hektáros területen alakítottak ki összesen 5 gyerekfelvonót és gyerekpályát, és természetesen egy síiskola is működik itt. Jelenleg itt üzemel Ausztria leghosszabb, 176 méteres mozgójárdás felvonója.

Fanningberg, Ausztria

A Lungau régióban található kis Fanningberg síterepért megéri egy picit többet utazni (Budapesttől éppen 500 km). Ez a salzburgi síterep ugyanis egy valódi ékszeresdobozka, ahol nincs tömeg, széles és lankás pályái tökéletesek a kezdőknek, ugyanakkor olyan luxust is élvezhetünk, mint a fűtött, búrás ülőlift!
2014.10.02. 10:06:11 Chopoker
Donovaly tekintetében bátorkodnék egy-két kiegészítést tenni.

Ez a "gyerekpark" nem csak Szlovákiában a legnagyobb, hanem a tágabb környékünkön is, ráadásul a legszínvonalasabb park is egyben. Mindenképpen megérdemli azt a megjegyzést, hogy a vezetője egy magyar "srác", Botond, aki elég jól beleásta magát abba, hogy mire is van szüksége a kisgyerekes szülőknek és maguknak a gyerekeknek. Nagyon lényeges tudnivaló, hogy a PattySki-ben a vendégszeretet nem a megszokott..., hanem inkább "magyaros"! Ajánlom mindenki figyelmébe a weboldalukat: http://www.ho.hu/
...és aki nem hiszi, az járjon is utána! :-)
2018.10.02. 14:36:25 bouquetk
Azért az, hogy Fanninbergen nincs tömeg barokkos túlzás. Pont a Sámson liftnél, (amelyik nem fűtött), szokott kisebb sor kialakulni, mert ez a központi induló hely.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »