Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Miből áll a síoktató egy napja?

2019.09.09. Ozsváth Miklós

Egy síoktató mindennapjai nagyban függnek attól, hol dolgozik. Ahol tanfolyami jelleggel mennek az órák - mint többnyire egy műanyag sípályán -, előre lehet tudni, hogy mikor melyik csoport érkezik, tudjuk, hogy hol tartottunk, hová szeretnénk eljutni. Ismerjük a tanulókat, tudjuk, hogyan kell őket motiválni, mire számíthatunk.
Fotó: Nassfeld Síiskola
Fotó: Nassfeld Síiskola
Ahol sok a magánóra, ott az óra megkezdésekor szembesül az oktató a feladattal, pár perc alatt kell felállítania egy programot, megismerni a tanítványait, kialakítani az emberi kapcsolatokat, és - ami a legfontosabb - eredményt elérni.

A műanyag sípályán is időben az óra kezdete előtt már ott kell lenni, szükség esetén segíteni a felszerelés kiválasztásában. A gyerekeknek gondot okozhat a sícipő felvétele, a megfelelő sisak kiválasztása (amikor is a méret mellett a szín és a rajta lévő mesefigura is lényeges szempont). Utána következhet a síléc beállítása, majd a bemelegítés, ami tökéletes időszak a tanulók hangulatának felmérésére, az aznapi hangulat felépítésére.

Az óra után a felszerelések elpakolása, adminisztráció, a szülőkkel és a vendégekkel való beszélgetés is fontos része a hivatásunknak.

Havas síiskolában a reggel sokszor a síiskola irodájában indul - hacsak telefonon nem kaptuk meg az aznapi vendégek elérhetőségét, a találkozó helyszínét. Ilyenkor egy rövid eligazításon tudjuk meg az aznapi információkat, vendégeket, csoportokat, esetleges változásokat.
A síoktató munkájának része lehet a síiskola területének berendezése reggel, az oktatás előtt. A játékok, szőnyegek, bóják és egyéb eszközök kikerülnek a helyükre, hogy a találkozó időpontjában már minden készen álljon.
A havas síiskoláknak általában van egy kijelölt találkozóhelyük, ott várják az oktatók a tanítványokat. Nagyobb síterepeken előfordulhat, hogy a síoktató a szálloda sítárolójánál találkozik a tanítványokkal. Ilyenkor az előző órát is úgy kell szerveznie, hogy időben odaérjen a következő órára.

Az óra végének legfontosabb pillanata a mosoly, amit az elégedett tanítványok arcán látunk. Ezen kívül természetesen a megadott helyen fejezzük be az órát, adjuk át a gyerekeket a szülőknek.
Előfordulhat, hogy étkezés is van a programban, ilyenkor az oktató többnyire ebben is segítségére kell, hogy legyen a csoportnak.
A nap sokszor újra az irodában ér véget, hiszen el kell számolni az aznapi munkával, le kell adni a tanítványoktól kapott részvételi jegyeket stb.

A síoktatóknak a síiskolának rendezvényein, heti záróversenyein is feladata van a szervezésben, lebonyolításban, a síelők segítésében.
Ami mindenképpen jó hír: természetesen az órák számától függetlenül van lehetősége síelni is a szabad órákban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.