Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ozsváth Miklós által írt cikkek

Hogyan és mennyiért dolgozhat egy síoktató?

2019.10.08. 2022.10.28. Ozsváth Miklós | frissítve: 2022.10.28.
Sípályán síoktatóként vagy snowboard-oktatóként dolgozni valóban álommunka. Ahogy a hirdetések mondják: a szenvedélyed legyen a hivatásod, azt legyen a munkád, amit szeretsz csinálni.

Tényleg kell készülni a síszezonra?

2022.10.11. Ozsváth Miklós
A fenti mondatokat nemcsak ősszel hallhatjuk. Áprilisban a bikiniforma lebeg a szemünk előtt, januárban a karácsonyi zabálás miatti túlsúlyt kell leadni. Ősszel a síelés előtti hetekben jut eszünkbe, hogy nem vagyunk igazán jó formában.

Minimalista edzésterv a felkészüléshez

2022.10.11. Ozsváth Miklós
Valójában a felkészülés nem a síelésre kellene, hanem az egészséges életre. Nincs baj azzal, ha a síelés miatt kezdi el valaki, ha nem hagyja abba utána, és életre szóló szokássá válik.

Álommunka a felhők felett

2021.11.11. Ozsváth Miklós
A 2020-as kimaradt szezon után komoly gondban vannak a síiskolák is. A síoktatók egy jelentős része kénytelen volt más állást keresni, és jelenleg úgy tűnik, nem is térnek vissza most a sípályákra. Síoktató álláshelyek vannak bőven, aktív síoktató viszont kevesebb.

Besízőtábor Székesfehérváron - ilyen még nem volt!

2020.10.24. Ozsváth Miklós
Azért szoktunk őszi besízésre utazni, hogy a téli síelésre már az első naptól formában legyünk. Mégis mit tehetünk, ha nem lehet utazni? A Skienergie edzőtermében tartunk intenzív edzőtábort. A cél: sítechnika behangolása, egy kis kondiedzés, mobilizálás és videóelemzés.

Miből áll a síoktató egy napja?

2019.09.09. Ozsváth Miklós
Egy síoktató mindennapjai nagyban függnek attól, hol dolgozik. Ahol tanfolyami jelleggel mennek az órák - mint többnyire egy műanyag sípályán -, előre lehet tudni, hogy mikor melyik csoport érkezik, tudjuk, hogy hol tartottunk, hová szeretnénk eljutni. Ismerjük a tanulókat, tudjuk, hogyan kell őket motiválni, mire számíthatunk.

Tartsuk távol a bajt, védjük meg a térdünket!

2017.11.17. 2019.02.01. Ozsváth Miklós | frissítve: 2019.02.01.
A síelés legendásan térdgyilkos sport. Ezért is reménykedett mindenki, hogy a carving sílécek elterjedésével csökkenni fog az ilyen sérülések aránya, ám ez nem következett be, változatlanul kb. 35%-ot hasít ki az összes sérülés közül.

Hogyan válassz magadnak sílécet?

2018.12.04. Ozsváth Miklós
Sílécet választani kicsit olyan, mint autót választani. Szeretnénk, hogy biztonságos legyen, könnyű legyen vele parkolni, de beleférjen a család, csendes legyen hosszabb utakon, de könnyű legyen vele előzni, legyen sportos, feküdjön jól a kanyarban, de ne rázza szét a vesénket, gyorsuljon rendkívül jól, de ne fogyasszon sokat.

Síelni tanul a gyerek? Ezekre érdemes figyelni!

2016.10.07. 2018.09.03. Ozsváth Miklós | frissítve: 2018.09.03.
A síiskola választás esetében a legfontosabb, hogy jó oktatót találjunk. De milyen egyéb szempontokat vegyünk figyelembe? Havon vagy műanyag pályán kezdjen? Hány évesen írassuk be, mit vigyünk az órára és hogyan motiváljuk őket? Cikkünkben ezekre a fontos kérdésekre adunk választ.

Sízés testnevelés órán, avagy mit tud egy iskolai síoktató?

2017.10.02. Ozsváth Miklós
A minap szülők vitatkoztunk, hogy a második osztályos gyerekek szervezetten az iskolából úszni vagy síelni menjenek-e. Milyen érvek szólnak a síelés mellett?

Készülj fel a síelésre sí-szimulátorral!

2012.11.12. 2014.01.29. Ozsváth Miklós | frissítve: 2014.01.29.
Újdonságként jelent meg Magyarországon a PRO SKI Simulator-on végzett PRO SKI Training csoportos fitness edzés, mely egy régóta tátongó űrt tölt be a téli sportok és a fitness kedvelői körében. Beviszi a síelést mint mozgást a fitness termekbe, kiváló lehetőséget nyújtva a síelésre való előzetes felkészülésre.

Síoktatói háború az Alpokban - az EU és az Eurotest

2013.04.25. Ozsváth Miklós
Egyre nagyobb feszültség tapasztalható a síoktató szakmában az Eurotest körül. Mi lesz a síoktatókkal, ha tényleg bevezetik az Eurotestet? Tudnak-e majd munkát vállalni az EU-ban, ahol elvileg szabad a munkaerő áramlás, de az alpesi országok minden eszközzel igyekeznek védeni piacaikat.

Mire figyeljünk, ha fel akarunk készülni a télre?

2012.09.20. Ozsváth Miklós
Nem kérdés, sportolni kell a téli szezon előtt, de nem mindegy, hogy mit és hogyan. A sípályákon elsősorban a megfelelő erőre van szükség, amit egyszerű gyakorlatokkal, izomláz nélkül is elérhetünk.

Miért fontos, hogy felkészüljünk a síszezonra?

2012.09.13. Ozsváth Miklós
Sportolsz eleget? Az egyik legnagyobb közhely a téli sportokkal kapcsolatban, hogy időben el kell kezdeni rájuk a felkészülést. És a síelők többsége ezzel a megállapítással le is zárja a témát, és kétféle módon folytatja az életét....

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.