Menü ≡

Ozsváth Miklós által írt cikkek

2020.10.24.
Besízőtábor Székesfehérváron - ilyen még nem volt!
Azért szoktunk őszi besízésre utazni, hogy a téli síelésre már az első naptól formában legyünk. Mégis mit tehetünk, ha nem lehet utazni? A Skienergie edzőtermében tartunk intenzív edzőtábort. A cél: sítechnika behangolása, egy kis kondiedzés, mobilizálás és videóelemzés.
2019.10.08.
Hogyan és mennyiért dolgozhat egy síoktató?
Sípályán síoktatóként vagy snowboard-oktatóként dolgozni valóban álommunka. Ahogy a hirdetések mondják: a szenvedélyed legyen a hivatásod, azt legyen a munkád, amit szeretsz csinálni.
2019.09.09.
Miből áll a síoktató egy napja?
Egy síoktató mindennapjai nagyban függnek attól, hol dolgozik. Ahol tanfolyami jelleggel mennek az órák - mint többnyire egy műanyag sípályán -, előre lehet tudni, hogy mikor melyik csoport érkezik, tudjuk, hogy hol tartottunk, hová szeretnénk eljutni. Ismerjük a tanulókat, tudjuk, hogyan kell őket motiválni, mire számíthatunk.
2019.02.01.
Tartsuk távol a bajt, védjük meg a térdünket!
A síelés legendásan térdgyilkos sport. Ezért is reménykedett mindenki, hogy a carving sílécek elterjedésével csökkenni fog az ilyen sérülések aránya, ám ez nem következett be, változatlanul kb. 35%-ot hasít ki az összes sérülés közül.
2018.12.04.
Hogyan válassz magadnak sílécet?
Sílécet választani kicsit olyan, mint autót választani. Szeretnénk, hogy biztonságos legyen, könnyű legyen vele parkolni, de beleférjen a család, csendes legyen hosszabb utakon, de könnyű legyen vele előzni, legyen sportos, feküdjön jól a kanyarban, de ne rázza szét a vesénket, gyorsuljon rendkívül jól, de ne fogyasszon sokat.
2018.09.03.
Síelni tanul a gyerek? Ezekre érdemes figyelni!
A síiskola választás esetében a legfontosabb, hogy jó oktatót találjunk. De milyen egyéb szempontokat vegyünk figyelembe? Havon vagy műanyag pályán kezdjen? Hány évesen írassuk be, mit vigyünk az órára és hogyan motiváljuk őket? Cikkünkben ezekre a fontos kérdésekre adunk választ.
2017.10.02.
Sízés testnevelés órán, avagy mit tud egy iskolai síoktató?
A minap szülők vitatkoztunk, hogy a második osztályos gyerekek szervezetten az iskolából úszni vagy síelni menjenek-e. Milyen érvek szólnak a síelés mellett?
2014.01.29.
Készüljünk fel a síelésre sí-szimulátorral!
Újdonságként jelent meg Magyarországon a PRO SKI Simulator-on végzett PRO SKI Training csoportos fitness edzés, mely egy régóta tátongó űrt tölt be a téli sportok és a fitness kedvelői körében. Beviszi a síelést mint mozgást a fitness termekbe, kiváló lehetőséget nyújtva a síelésre való előzetes felkészülésre.
2013.04.25.
Síoktatói háború az Alpokban - az EU és az Eurotest
Egyre nagyobb feszültség tapasztalható a síoktató szakmában az Eurotest körül. Mi lesz a síoktatókkal, ha tényleg bevezetik az Eurotestet? Tudnak-e majd munkát vállalni az EU-ban, ahol elvileg szabad a munkaerő áramlás, de az alpesi országok minden eszközzel igyekeznek védeni piacaikat.
2012.09.13.
Miért fontos, hogy felkészüljünk a síszezonra?
Sportolsz eleget? Az egyik legnagyobb közhely a téli sportokkal kapcsolatban, hogy időben el kell kezdeni rájuk a felkészülést. És a síelők többsége ezzel a megállapítással le is zárja a témát, és kétféle módon folytatja az életét....
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »