Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Burton próknak és kontráknak

2013.09.24. 2013.10.10. Fekete Ági | frissítve: 2013.10.10.

Van pár alaptétel, amit mindenképp tisztáznunk kell. Egy: ha egy olyan fiatal sport kapcsán lehet hagyományról beszélni, mint a snowboard, akkor az a Burton. Az első napon Jake Burton megalkotta a snowboard deszkát. És látta Jake, hogy ez jó.
Az elmúlt évtizedek Burton logói
Kettő: a snowboard hagyományosan rendszerellenes. Tudom, paradoxon, de tényleg így van. A divatlázadás (jujj, most fogtok megkövezni, nem baj, hadd szóljon!) a snowboard szubkultúra alappillére: aki az áltiban ás volt, az síel, a bések boardoznak, a cések lerészegednek a hüttében.

Namármost. A Burtont vagy nagyon szereti valaki, vagy szívből utálja vagy csak álmodozik róla. Igen, csillió dollár. Egy fiatal sport minőségi sporteszköze, amit maguk az alkotók sem feltétlenül a tömegeknek szántak. A snowboardosok, főleg azok, akik nem először csúsznak le a hegyről, imádnak utálni, a status quo-t élből elutasítják. A Burton nehéz helyzetben van, mert a legjobbnak és a legnagyobbnak, ráadásul az elsőnek lenni ezen a piacon nem feltétlenül menő. Vannak persze srácok, akik otthon fúrják-faragják össze a saját deszkájukat, de azért a legtöbben még mindig a 2013/2014-es kollekció egy-egy darabjára csorgatják a nyálukat titokban. Nem félek attól, hogy az életre szóló garancia egyszer majd ugrik azért, mert nincs többé Burton.

A Burton nem olcsó. A snowboardozás nem olcsó. Semmilyen boardozás nem olcsó. Magyarországon nincsenek hatalmas hegyek. A magyaroknak nincs pénzük. Mégis csúszunk. Izzadó tenyérrel harcolunk a Vaterán egy-egy használt cuccért, amit az amerikai nagybácsi küldött, csak elfelejtette, hogy a gyerek már egy méter helyett két méteres. Ez van.

Lehet, hogy a Burtont kevesen engedhetik meg maguknak, de legalább biztosak lehetünk abban, hogy pénzünk egy etikus céghez kerül. A Burton évek óta folyamatosan segít problémás fiataloknak, és valljuk be, a snowboardon keresztül igazán nem nehéz eljutni a tinik szívéhez. Chill néven futó programjuk olyan gyerekekkel ismerteti meg a sport örömét – és nem kizárólag a snowboardra koncentrálnak; van skate, paddling, szörf és minden, ami deszka– akiknek az életéből hiányoznak a sikerélmények. Egyébként itt lehet önkéntesnek jelentkezni, ha már itt tartunk: http://chill.org/volunteer/

Továbbá. Egy Burton deszka egy darab történelem. Kiváló minőségű történelem, amit újra és újra feltalálnak. A Burton gyárban már akkor 3D printert használtak az új technológiák teszteléséhez, amikor az még nem volt menő.

Hogyan készül egy Burton deszka?
És végezetül, ami a legfontosabb.
Kedves Mikulás! Ha olvasod ezt a cikket, kérlek, kérlek, kérlek intézd el nekem ezt a deszkát: Ígérem, jó leszek! Köszi.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.