Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Rossignol történet

2006.10.13. Hernádi László

Rossignol történet A franciaországi Rossignol cég a világ egyik legrégebbi sílécgyártója. 1907-ben gyártotta le az első fa síléceit, a cég már az első téli olimpián (Chamonix 1924) képviselteti magát.
1937
Megszületik a Rossignol első világbajnoki címe, Emilie Allais jóvoltából

1948
Henri Oreiller lesiklásban megnyeri az első aranyérmet Franciaország számára Rossignol léceken, a saint moritz-i téli olimpián.

Henri Orailler
Henri Orailler
1955
Laurent Boix Vives veszi át a cég irányítását, a gyártási tevékenységet a sígyártásra összpontosítja

1960
Aranyérem a Rossignol számára lesiklásban (Jean Vuarnet) Squaw Valley-ben a téli olimpián

1965
A cég külföldre is kiterjeszti üzleti tevékenységét

1965-1971
Megnövekszik az nyereség, a cég megveszi a Dynastar sílécgyárat

A Rossignol 1972-re a világ vezető sílécgyártójává válik

1990-2000
A Rossignol cégcsoport kiterjeszti üzleti tevékenységét, megszerzi többek között az alábbi cégeket: Lange (síbakancs), Look (síkötés), Emery (snowboard), a gyártási tevékenység immár majdnem az összes télisport felszerelésre kiterjed (alpesi sí, sífutó, és snowboard felszerelések)

2003-2004
A csoport mérföldkőhöz érkezik, legyártják az 50 milliomodik pár sílécet (Rossignol, és Dynastar összesen), ezen felül 1250000 pár síkötést adtak már el (Look és Rossignol név alatt)

A Rossignol csoport leghíresebb versenyzője, a világ egyik legsikeresebb férfi szlalomosa, az olasz Alberto Tomba, aki 1992-től 1998-ig tartó pályafutása alatt szinte mindent megnyert, amit meg lehetett, az egyedülálló teljesítményhez egyedülálló "céghűség" párosult, a versenyző teljes pályafutása alatt a méltán legendás Rossignol 9S típussal síelt.

Alberto Tomba
Alberto Tomba
Újdonságok 2005/2006
  • A francia cégóriás a világ legnagyobb sílécgyártója méretéhez hatalmas modellpalettával rendelkezik a síléc piacon. Összesen 11 síléccsaládot jelentettek be a szezonra, mindkét nem számára, csak a hölgyek számára és a legfiatalabbaknak is négy kategóriában többféle síléccsalád áll rendelkezésre. A választást a cég honlapján elhelyezett sílécválasztó program könnyíti meg.
  • Említést érdemel az Alberto Tomba által legendássá tett és azóta is kiváló eredményeket elérő 9S ill. 9X síléctípus, a pályán kívüli sízés úttörője az azóta is etalon Bandit síléc, a haladó-komfortos sízést kedvelők számára készített Zenith, amely férfi és női változatban is kapható.
Rossignol 9S
Rossignol 9S
  • A síléceknél alkalmazott fontosabb technológiák a Dual VAS rezgéscsökkentő rendszer, és az IPS Race amely a Twin Pulsion továbbfejlesztésével létrejött rendszer a síelő által kifejtett erő minél jobb hatásfokú a síléc élére történő átvitelét segíti.
  • A Rossignol csoport tagja a Dynafit sílécgyár és a Look síkötés gyár is, természetesen a Rossignol lécek platnijaira a Look által forgalmazott Rossignol márkanévvel ellátott síkötések illeszkednek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.