Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ski amadé: hatalmas medencék épülnek jövőre

2016.09.07. Bata Attila

A régió egyik ismert fürdőhelye, a Bad Hofgastein-i Alpentherme osztrák mércével is komoly újdonsággal várja látogatóit 2017 nyarától. A fürdő jelentősen kibővül két hatalmas, termálvizes medencével, amelyeket az összesen 1700 négyzetméteres méretük miatt inkább már tavaknak kellene nevezni.
Látványterv (Kép: Alpentherme Gastein)
Látványterv (Kép: Alpentherme Gastein)
A szomszédos Bad Gastein-i régióból 47 fokos termálvíz érkezik a fürdőbe, amelynek azonban nagy része nem hasznosul. A termálvíz fel nem használt részét egyszerűen beleengedik a közeli patakba. A helyi önkormányzat megelégelte a pazarlást, és úgy döntött, hogy két tavat is építenek a fürdő területére, amelyekbe belevezetik az eddig elfolyatott meleg vizet.

Épül egy hatalmas, 1300 négyzetméteres tó, amelyet minden vendég használhat majd. A közelében épülő, egy kisebb, 370 négyzetméteres tó pedig a szauna részleghez fog tartozni. Ennek használatához szauna jegyet is kell venni.

A beruházás jelentőségét mutatja, hogy itt épülnek Ausztria első termálvizes fürdőtavai. A szükséges engedélyek a múlt héten megérkezetek és ezen a héten már meg is kezdődött az építkezés. A 3,8 millió eurós (kb. 1,18 milliárd forint) beruházás a tervek szerint jövő nyárra készül el.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.