Menü ≡

Ski amadé: hatalmas medencék épülnek jövőre

2016.09.07. | Szerző: Bata Attila
A régió egyik ismert fürdőhelye, a Bad Hofgastein-i Alpentherme osztrák mércével is komoly újdonsággal várja látogatóit 2017 nyarától. A fürdő jelentősen kibővül két hatalmas, termálvizes medencével, amelyeket az összesen 1700 négyzetméteres méretük miatt inkább már tavaknak kellene nevezni.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A szomszédos Bad Gastein-i régióból 47 fokos termálvíz érkezik a fürdőbe, amelynek azonban nagy része nem hasznosul. A termálvíz fel nem használt részét egyszerűen beleengedik a közeli patakba. A helyi önkormányzat megelégelte a pazarlást, és úgy döntött, hogy két tavat is építenek a fürdő területére, amelyekbe belevezetik az eddig elfolyatott meleg vizet.

Épül egy hatalmas, 1300 négyzetméteres tó, amelyet minden vendég használhat majd. A közelében épülő, egy kisebb, 370 négyzetméteres tó pedig a szauna részleghez fog tartozni. Ennek használatához szauna jegyet is kell venni.

A beruházás jelentőségét mutatja, hogy itt épülnek Ausztria első termálvizes fürdőtavai. A szükséges engedélyek a múlt héten megérkezetek és ezen a héten már meg is kezdődött az építkezés. A 3,8 millió eurós (kb. 1,18 milliárd forint) beruházás a tervek szerint jövő nyárra készül el.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó régiók:
Kapcsolódó terepcsoportok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »