Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Wellness és síelés a Tátrában

2009.02.01. 2012.09.01. | frissítve: 2012.09.01.

Minden igényt kielégítő élményfürdők épültek az elmúlt években Szlovákiában. Donovaly közelében Besenova forró vizű fürdője, a Chopok lábánál a Tatralandia, a Magas-Tátra közelében pedig a poprádi Aquacity várja a lazulni vágyó síelőket, kirándulókat.
Tatralandia
Tatralandia
Donovaly irányából a Magas-Tátra felé haladva több óriásplakáttal is találkozhatunk, melyek a Besenova, a Tatralandia és az Aqua City élményfürdőbe csalogatják a vendégeket. Az utóbbi években - akárcsak hazánkban is - hatalmas pénzeket fordítottak a Felvidéken wellness központok, termálfürdők létesítésére. Ezek a létesítmények nemcsak nyáron, hanem télen is nyitva tartanak, a környékre érkező síelők legnagyobb örömére. Egyes síterepekről ingyenes transzfert biztosítanak a fürdőkbe, amelyek a sípályák zárásakor indulnak és este térnek vissza a síterepekre.
Távolság a síterepektől (km)
Besenova Thermal Park
Tatralandia Aquapark
Aqua City Poprád
Donovaly
36
52
106
Chopok észak - Jasná
30
18
71
Ruzomberok / Rózsahegy
12
28
82
Csorba-tó
61
50
29
Tátralomnic
84
72
20
Az aquaparkok területének nagyobb részét a nyáron üzemelő kültéri medencék, csúszdák és egyéb szabadtéri játékok teszik ki, amelyek télen természetesen nincsenek nyitva. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a télen idelátogató vendégek unatkoznának; őket beltéri fűtött medencék, játékok és csúszdák, valamint külső termálvizes medencék várják.

Mindhárom fürdőben lehetőség van 3 órás, mérsékelt árú jegy vételére, ami tökéletesen elég arra, hogy este kikapcsolódjunk egy síeléssel eltöltött nap után. A normál belépőjegyekkel általában csak a medencéket és csúszdákat használhatjuk; a szaunákhoz, pezsgőfürdőkhöz, fitnesztermekhez, valamint az egyéb kiegészítő wellness szolgáltatásokhoz csak drágább belépőjegy megvásárlásával juthatunk be!

Belépéskor egy chipes karszalagot kapunk, amely egyrészt a fürdőjegy típusát raktározza el, másrészt az öltözőszekrényünket nyithatjuk és zárhatjuk vele elektronikusan. A modern rendszer segítségével értékeinket a szekrényekben biztonságban tárolhatjuk, mindez hozzájárul a felhőtlen szórakozáshoz.

Az élményfürdők bemutatása dióhéjban

Besenova Thermal Park:
A fürdő egy csendes, hangulatos kis település, Besenyőfalva szélén található. Ideális célpont lehet Donovalyn, vagy Rózsahegyen eltöltött sínap után. Télen a belső részben egy nagymedence, egy nyitott csúszda, gyerekmedence, valamint egy wellness részleg, kívül pedig néhány termálvizes medence használható. Szállást a fürdőre néző Hotel Thermal*** -ban, vagy a falu magánszállásainak egyikében találhatunk.

Tatralandia Aquapark:
Liptószentmiklóstól 2 km-re és Jasna síterepétől 18 km-re fekvő, nagy területen fekvő aquapark sok csúszdával, kültéri medencével és vízi játékokkal. A téli időszakban egy nagy és két kis fedett medence, 8 belső (zárt) csúszda, valamint 5 kültéri termálvizes medence várja a vendégeket.
A Tatralandia Aquapark közvetlen szomszédságában a Holiday Village üdülőfalu kínál szállást összesen hétféle stílusú hangulatos faházban.

Aqua City Poprád:
A Poprád külső városrészében található exkluzív élményfürdőt leginkább Tátralomnic, illetve Csorba-tó sípályáitól érdemes felkeresni. A vendégeket több luxusszínvonalú belső és külső termálmedence várja. A fürdő közvetlen szomszédságában 3 és 4 csillagos szállodai szobák, illetve apartmanok foglalhatóak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.