Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

  Via Lattea - Montgenevre Franciaország

Síterep adatok
Magasság
1372 - 2789 m
Szintkülönbség
1417 m
Sípályák hossza
400 km
Liftek száma
69
26
36
2
4
1
96 km
220 km
84 km
Síszezon időszaka: 2022.12.03. – 2023.04.22.
A síterep jelenleg zárva van, a sípályák nem üzemelnek.
Budapest: 1176 km, 11 óra 18 perc Útvonalterv
Felnőtt napijegy: 50.50 €
Időjárás előrejelzés
MaHolnapHolnapután
1°C
9°C
2°C
11°C
1°C
9°C
Hójelentés
A síterep jelenleg nem üzemel, ezért nem szolgáltat hóadatokat.
Via Lattea - fotók a síterepről
Nézd meg a képeket Töltsd fel te is képeidet!
A síterep bemutatása
Via Lattea síterepe az olasz-francia határon fekszik, az 1854 m magas Montgenévre hágónál. A hágó Briancon városát köti össze Olaszországgal, és mivel télen is járható, igen fontos szerepet tölt be a közlekedésben. Néhány honfitársunk számára ismerősek lehetnek ezek a hegyvonulatok, akik erre utaznak Briancon és Puy St. Vincent síterepeire.

A síterület egyötöde, a Montgenévre felőli oldal Franciaországban, míg jelentős része, Sestriére felé az olasz oldalon található, főbb központjai Sauze D Olux, Sansicario, Cesana és Clavere üdülőtelepülések. Mára egy hatalmas pályarendszer alakult itt ki, összesen 400 kilométernyi pályával; a pályarendszer minden egyes szegletét meg lehet közelíteni sítalpon vagy felvonóval.

Sestriére a környék első számú turista- és sportcentruma, ahol rendszeresen rendeznek sí és snowboard világkupa futamokat, itt volt az 1997-es alpesi sí világbajnokság, és ez az egyik színhelye a 2006-os torinói olimpiának. A terep egyik fő települése Sauze d'Oulx, mely talán a legpezsgőbb éjszakai élettel rendelkezik a környéken. Claviere, amely Olaszország egyik legrégebbi síközpontja, a francia-olasz határon 1750 m magasan, festői környezetben fekszik. Az öt település közül Cesana van a legalacsonyabban, 1350 m-en - ez a Montgenevre-hágó lábánál lévő tradicionális alpesi falu.

A modern liftrendszernek köszönhetően (főként négyszemélyes ülőliftek és kabinosok) jó az összeköttetés az egyes síterepek között - ennek ellenére érdemes korán kelni, ha a síterep egyik végéből a másikba el szeretne jutni és vissza. Az olimpiai alpesi sípályák (Kandahar Banchetta - Giovanni Nasi) Sestriére városka felett, a Monte Motta és a Mont Sies meredekebb lejtőin találhatóak.

A teljes területre /Via Lattea ("Tejút") síbérletet kell megvenni.
Montgenévre ideális a kezdőknek és a középhaladóknak, és bár a profik is találnak egy-két nehezebb pályát, ezek nagy része "lökdösős" szekérútban végződik. Viszont aki szeret gyönyörű környezetben, széles, szinte kihalt pályákon síelni, az itt megtalálja a számítását. Fantasztikus a panoráma például a Rocher de l'Aigle ülős felvonó tetejétől, és kiváló az innen Clavire felé vezető piros pálya. Sauze d'Oulx területén rengeteg jó piros pálya van, nagyon szép, a végén fenyőerdőben vezető utakat lehet tenni például a Col Basset platóról vagy a Moncrons csúcsáról vissza a központig.
Sansicario a családok és gyerekek paradicsoma, ahol a jó sízők is találnak maguknak megfelelő pályákat a Mount Fraiteve oldalában. Cesana központi helyen van, innen mind Claviere felé, mind a másik irányba, Sansicario felé el lehet indulni, ez utóbbi felé egy új, 8 üléses felvonóval. Claviere-ben már csak a gyönyörű panoráma kedvéért is érdemes felmenni a Col Saurel-re. És végül ott van Sestriere, ahol minden igényt kielégítő pályák várják a látogatókat, és ahol esti kivilágításban lehet a versenypályán síelni. A terepen természetesen a snowboardosok is találnak több hóparkot, a sífutóknak pedig 60 km sífutópálya áll rendelkezésre.
Olvasd tovább
Síutak és sítáborok
Ehhez a síterephez 1 síút és sítábor ajánlat kapcsolódik.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.