Menü ≡

Via Lattea - Sestriére témájú cikkeink

2019.11.20.
TOP10 lista - A világ legnagyobb síterepei
A Föld leghatalmasabb síterepeinek listája változott az utóbbi években, ám az élen még mindig a franciaországi Trois Vallées áll összesen 600 km egybefüggően besízhető sípályáival.
2018.01.10.
Olaszország: 2,5 méter hó hullott 40 óra alatt
Lassan véget ér az olasz-francia-svájci háromszögben tomboló többnapos hóvihar. Tegnap délután már néhány helyen a nap is kisütött. Az elmúlt napokban a legmagasabb régiókban, mindhárom országban, 2-2,5 méter hó esett. Mostantól a lavinaveszélyre kell figyelni és a kárelhárítás a legfontosabb teendő.
2017.11.19.
Val Thorens: rengeteg pályával nyitottak a 3-völgyben
Hosszú heteken át Tignes gleccsere volt az egyetlen üzemelő síterep Franciaországban, ez csak a mostani hétvégén változott meg. A Három-völgy egyik legismertebb síterepe, az Alpok legmagasabban fekvő üdülőfaluja, Val Thorens, a hétvégén megkezdte az idei szezont mindennapos üzemmódban.
2016.03.25.
Carlo Alberto Cimenti - freeride az olasz hópárduccal
Carlo Alberto Cimenti az egyetlen hegymászó Olaszországban, akinek a volt Szovjetunió minden 7000 méternél magasabb csúcsát sikerült megmásznia. Ezért ő is kiérdemelte a Snowleopard - azaz Hópárduc címet, mint Erős Zsolt. A múlt héten együtt töltöttünk egy freeride napot az olaszországi Sestriére közelében.
2014.11.24.
Sorra nyitottak ki a francia síterepek a hétvégén
Az elmúlt napok havazásának többek között a francia síterepek a haszonélvezői. Bőven hullott a hó, és igazából csak az volt a kérdés, hogy melyik síterepben van meg a hajlandóság, hogy kinyissanak a hétvégére, hiszen a hóviszonyok ezt szinte mindenhol megengednék. Végül is, öt síterep vágott bele az idei szezonba.
2013.02.25.
Halálos kicsúszás a felvonóból a francia Alpokban
Életét vesztette egy 13 éves brit kislány pénteken, miután kiesett a sífelvonóból a francia Alpokban - közölte a délkelet-franciaországi Gap városának csendőrsége. A héten kezdődött franciaországi síszünetben ez volt a harmadik ilyen jellegű baleset a francia hegyekben.
2012.11.16.
Montgenévre, újabb francia terep nyit ki szombaton
Az utóbbi héten kétszer is nagyobb méretű havazás borította be a Montgenévre környéki hegyeket, mostanra már majdnem egy méter vastag a hó a felső részeken. Így már semmi akadálya nincs, hogy a szokásosnál korábban lehessen síelni a magyarok által is látogatott dél-francia síterepen.
2009.03.12.
Csúcsokat hozott a szezon Dél-Franciaországban
Nagyszerű eredményeket hozott az idei szezon a dél-francia pályákon. A december elejei nagy havazásnak folyamatosan akadt utánpótlása, és ha a hóviszonyok kitűnőek, akkor vendégekben sincs hiány. Még mindig méteres a hó a legtöbb pályán, a szezon április végéig valószínűleg kitart.
2008.12.05.
ADAC: a legjobb síterületek ár-érték arányban
A turisztikai publikációiról is ismert, tekintélyes német autóklub (ADAC) újabb szempontok szerint hasonlította össze Európa síterepeit. Ezúttal azt vizsgálták, hogy hol tudunk a legtöbbet síelni a pénzünkért, ezúttal szinte taroltak a francia síterepek.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »