Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Gzoli kiemelt beszámolói

2014.01.28. Síterep: Fanningberg, mások beszámolói
Tegnap Fanningbergen voltunk, nagyon jó volt, még a nap is kisütött, csak az éjszaka esett 10 cm. hó rontotta az élményt buckák formájában. Várakozás semmi, nagyon jó pályák. Ma felmentünk Obertauernbe, de bàr ne tettük volna, mert rossz időt fogtunk ki, hóesés, nulla làtótávolság, viszont a pàlyákon sok ember. Csalódás volt, mert a Tauernrundén sokat kellett botozni. Délig bírtuk, majd visszamentünk Grosseckre, ahol sokkal jobb körülmények között sieltünk zárásig.
Valaki Megmondhatná, hogy Katschbergen az esti sielés az Ainecken, vagy a Tschaneck oldalon van, mert csütörtökön ez is tervben van.
20140127-110600.jpg
h i r d e t é s
2012.02.13. Síterep: Tokaj, mások beszámolói
Bocs, csak most néztem ide. Voltunk vasárnap délelőtt, és végül is nem csalódtam nagyot, de ennek az volt a fő oka, hogy nem is vártam sokat, mivel már sieltem itt pár éve és tudom, hogy csodák nincsenek. Ami a pályát illeti, a hó nem rossz rajta, csak kevés, így hát helyenként kilátszott a föld. Mondjuk némi sítudással kikerülhető volt, így a léceknek nem lett baja, és egy-két lecsúszás után már a gödröket, buckákat is megszoktam, de azért láttam, hogy ez nem mindenkinek ment, amin nem is csodálkoztam, mert ilyen egyenetlen talajú pályán már rég sieltem. Mindez nem lenne gond, ha több lenne a hó, mert az valamelyest kisimítaná a talaj egyenetlenségeit. Persze ehhez némi pályakezelés is kéne ( ratrak), ami szerintem itt nincs. Ettől függetlenül nekem szimpatikus az az igyekezet, amivel itt szinte a semmiből sípályát csinálnak, és egyáltalán nem jöttem el rossz szájízzel, bár ehhez nagyban hozzájárult a halászlé, amit Tokajban a Halászcsárdában ettünk a kb. két óra síelés után, az ugyanis hibátlan volt. Összefoglalva, ha nem esik legalább 20 cm. friss hó, akkor inkább csak szánkózásra, vagy kifejezetten kezdőknek tanulásra ajánlom a helyet,vagy akinek csak az a lényeg, hogy minél közelebb legyen. A jelen esetben mi is ilyenek voltunk.
Jó havat mindenkinek!
Sziasztok!
Ma itt síeltünk, és mivel még nincs topikja, írok róla pár szót. Azért jöttünk ide egyébként, mert Korompán állítólag csak egy rövid pálya megy, és bár ez valamivel messzebb van, de időben nem sokkal több az út. A pálya nem rossz, fixen telepített hóágyúrendszer van, ami nélkül most nem is lehetne síelni, a pályán kívül ugyanis nincs hó. Persze ráférne a pályára is egy kis igazi hó, mert délutánra helyenként kilátszott a fű. Ettől függetlenül abszolút síelhető volt, és komoly sorok sem voltak, max. 1-2 perc várakozás. Kb. 1 km hosszú a pálya és elég változatos, van benne meredek letörés, de lapos részek is, hivatalosan piros besorolású, nagy átlagban ennek meg is felel. Elvileg van egy rövidebb feketének minősített rész is, de az nem volt behavazva. Van egy újnak látszó elég nagy étterem az aljában ( sajnos nem igazi szlovák kajákkal ), és azt hiszem síkölcsönző is. A síterep honlapja: skicentrelevoca.sk Egy napos sielésre bőven jó, bár ha az egész pálya működik, akkor Korompa sokkal jobb. Bocs, ha túl hosszú voltam.
2011.02.26. Síterep: Krompachy, mások beszámolói
Sziasztok!
Nemrég jöttünk meg Korompáról, egy napot sieltünk itt. Most elég jók a hóviszonyok, egy kis hó esett is, de ez nem lehetett túl sok, viszont a hideg időben gondolom hóágyúztak is. Minden pálya és felvonó üzemel és a szombati nap ellenére nem is voltak olyan sokan. Délelőtt 11-ig és délután 2 után max. 1-2 perc várakozási idő, és csúcsidőben sem volt több 6-8 percnél a hosszú tárcsás felvonónál, de a fenti rövidebb lifteknél szinte egyáltalán nem volt sor. Sütött a nap ezerrel, így még az ülőliftben töltött hosszú percek se voltak olyan kellemetlenek, mint máskor. Aki már járt itt, az tudja, hogy a pálya felső meredek része délutánra ( vagy még hamarabb ) buckás és jeges, de ez máshol is így van. Szerintem megér egy napot. Ja, és Milka promóció volt (talán még holnap is lesz), osztogatták a csokit egész nap.Jó éjszakát mindenkinek!
2011.01.09. Síterep: Kojsovska Hola, mások beszámolói
Sziasztok!
Vh. írásához csak annyit tudnék hozzátenni, hogy nem muszály a dobozos teherautóval felmenni ( bár van egy feelingje, egyszer érdemes kipróbálni ), ha a falu végén az elágazásnál nem fordultok jobbra, hanem továbbmentek egyenesen, akkor egy keskeny úton feljuthattok az ülőszékes felvonó alatti parkolóhoz, ahonnan csak kb. 200 m-t kell gyalogolni (emelkedőn ). Kissé kalandos út, ha sok a hó, akkor hólánc is kell hozzá, de azzal sima ügy. Egyébként tényleg jó hely, komoly pályát lehetne ide építeni, de ez csak egy szép álom.
Jelenleg a rideg valóság az, hogy csak akkor jó itt sielni, ha kevesen vannak, mert a fenti tányéros liftek alacsony kapacitása miatt hétvégén elég nagy sorállás van. Hétköznap viszont nagyon király tud lenni.
Jó sielést mindenkinek.
2010.02.06. Síterep: Kojsovska Hola, mások beszámolói
Sziasztok!
Én is ma voltam Aranyidán, és nem teljesen értek egyet Márkkal, mert én konkrétan mértem, és időnként 15 percnél is többet kellett várni a hosszabb felvonónál( taposás,tülekedés stb. ), a fenti pályák használhatóak voltak, de az 50-100 cm. hó az erős túlzás, max 50 cm. a pályán és 30 cm . pályán kívül.A hosszú kék pályán mi nem jöttünk le mert az alja igencsak barna volt ( lehet a falevéltől is, de inkább nem próbáltuk ki, mert tavaly is megjártuk vele ). Ez persze azon is múlik, hogy ki mennyire félti a lécét. Ha fel akartok menni az ülőlift alatti parkolóhoz, akkor tényleg kell a hólánc, mi is ide mentünk,fel is kellett rakni. Összefoglalva, lehet itt jót sielni, de ha hét végén jön az ember, akkor fel kell készülni a sorállásra. Megjegyzem tavaly sieltem itt hétvégén, amikor ennél kevesebben voltak, és hétköznap is, amikor szinte csak páran lézengtünk a pályán.
Az ülőlift szerintem folyamatosan járt, bár nem igazán figyeltem, mert csak fent sieltünk, és a végén azzal jöttünk le.Jó éjszakát mindenkinek.
2009.02.15. Síterep: Rauris, mások beszámolói
Sziasztok!
Egy hetet voltunk Raurisban, és nem csalódtunk benne. Mindenkinek csak ajánlani tudom, persze főleg családosoknak és nem profi sielőknek, mert nekik nyilván nem lenne elég ez a pályarendszer.Bár nekik meg 30-40 km-en belül olyan pályák vannak mint Zell Am See, Kaprun, Bad Gastein, Hochkőnig vagy kicsit messzebb akár Obertauern is. ( meg az egész Ski-Amadé). Mi csak Kaprunban voltunk, mert folyamatosan néztük az interneten az időjárás-előrejelzést és mindenhol havazást írt, ezért nem láttuk értelmét máshova elmenni. Kaprunban viszont ( hétfőn ) alighanem kifogtuk a hét egyetlen napsütéses napját, és óriásit sieltünk. Raurisban egyébként most nagyszerű a hóhelyzet, hiszen a pályán szinte minden nap esett a hó, az összes pálya ment ( a völgybe vezető fekete is ) és csak egy nap nem járt e felső kabinos az erős szél miatt. Ha bárkinek kérdése van a hellyel kapcsolatosan, szívesen válaszolok, ha tudok. Tegnap délelőtt indultunk haza és akkor az egész környéken nagy havazás volt.
Helló!
Szilveszterkor voltunk ( 30-31-én ), a pályának csak a fél oldala és a két hosszú felvonóból csak az egyik működik. A pálya minősége a felső részen elfogadható alul viszont igen kopott.Óriási sorok voltak, de ez nyilván a szilveszter miatt is volt. Egyébként akkor folyamatosan mentek a hóágyúk mert hideg volt, most lehet, hogy ott is enyhébb az idő. Egy napot szerintem megér, de korán kell odaérni, mert a legjobbat a nyitás utáni első órában lehet sielni.Bocs a késői válaszért, de hátha valaki csak vasárnap vagy ajövő héten akar menni. Jóéjt mindenkinek!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »