Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

powee kiemelt beszámolói
powee
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
Magyarország
Normafa
2010.01.06.
Ahoj!

Voltam oly bator es ma elmentem sielni ide! Azt kell mondjam, hogy nagyon jol szorakoztam, es nagyon tetszett maga a hely. Ha mas lenne a helyzet mint amilyen szerintem minden delutan itt csusznek. Gondolok itt a ratrak, felvono, es kivilagitas hianyara. A büfé nagyon finom és olcsó. A ho jo volt, termeszetesen ratrak nagyon hianyzott, igy azert par faag becsuszott, de egyebkent nem volt veszes. Maga a palya szerintem elbuvolo, ha meg lenne pl vegig csinalva (sorompoig), akkor meg eszmeletlen lenne. A taj csodas, vadrenyes, csendes es valtozatos.

Sajnos tenyleg nem ertem miert nem lehetne itt valamit csinalni. En mar abban is gondolkodtam, mialatt setaltam felfele hogy par emberrel osszefoghatnank es eszmeletlen jo terepet csinalnank visegradi minoseguet.

Csinaltam 3 videot meg par kepet, ezeket felrakom, nezzetek. Sry a video és a képek minosegeert, eloszor csinaltam telefonnal videot.

Ja egyebkent nem vittem felszerelest, csak sicipo, sizokni meg egy funcarver volt a felszereles. Mar az elso felsetalasnal tudtam, hogy elhibaztam, hogy nem lelegzo konnyu siruhaban jottem, de legalabb legkozelebb nem kovetem el ezt a hibat:)

Ime a kepek:
https://sielok.hu/fotoalbum/128715/...kep/1/

És a videók is készen lettek:
I. videó: https://sielok.hu/video/523350/
II. videó: https://sielok.hu/video/461258/
III. videó: https://sielok.hu/video/783934/

Üdv,
sok havat, powee
powee
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
Ausztria
Obertauern
2009.11.19.
Jelentem Stani kolléga és én teljesítettük a kezdő napot Obertauernben kb max 30-40 többi síelővel együtt. Nagyon jó volt, napsütés, barnulás, síelés, saját sípálya. Készültek képek és videók is, de ezek fáradtság miatt később kerülnek majd fel.

Ja és a Talabfahrt a Grünwaldkopf felé megnyitott!! :))) (azaz mi lejöttünk:P) Képet majd csatolunk !

Sok havat mindenkinek!
powee
powee
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
Magyarország
Visegrád
2008.12.29.
Így van, megerősítve, Visegrád tényleg király, és én meg Pedrot ismertem meg:) Kiprobaltam a kamerat, eleg jora sikerult, de mar ma nincs erom tomoritgetni meg feltolteni, ezert holnap felrakom. Tobbet is csinaltam, de sztem az elso lett jo, ami 4tol kb fel5ig volt es van rajta naplemente, meg minden szepseg.

Ja, a palya elsoosztalyu, barmelyik osztreak sipalya megirigyelhetne a minoseget, gratula az egesz stabnak, de ahogy beszelgettunk Andrassal meg a tobbi sraccal eleg sok melojuk volt vele, de megerte. Este 9re is osszvissz 2db nagyobb jegesedes volt a palyan, es az se volt veszes. Ko nem volt sehol a kis ho ellenere se. Csak pozitivumokat tudok mondani. Ja a tea es a virsli is finom, es olcso.
powee
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
Ausztria
Nassfeld
2008.12.07.
Na megvolt Nassfeld is a hétvégén. Ahogy Batus is írta a cikkben, eszméletlen hóviszonyok vannak. Freeriderek is megtalaláljak a maguknak valót. Eszméletlen sok hó volt, talán sok is. Részletes élménybeszámoló és képek holnap. Egyenlőre legyen elég annyi, hogy nem csak számokban sok az a 140cm hó, hanem a síléc alatt is, mindegyik pálya nagyon király, egyetlen kivétel a Talabfahrt (ennek is csak a kabinos első megállója utáni rész), mely alja jeges. Szombaton köd és enyhe havazás, vasárnap szikrázó napsütés várt minket a pályán. Csodás egy hely!

Üdv, sok havat!
powee
powee
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
Ausztria
Unterberg
2007.12.02.
Na megvolt Unterberg is. Szerintem nem hazudok, ha azt mondom hogy Ausztria elso 10 legszebb helyen fekvo siterepenek elso hanyadaban biztos bennevan ez a gyonyoru helyen fekvo siterep.

Talalkoztam szala4-ekkel, jo kis sieles lett a vegere, bar 8:30kor a fis-palyan egy koris gyorsabban lejott volna mint en leccel. Ez valoszinuleg a miatt volt mert az ejszakai esozes utan csontta fagyott a palya. Ezert hat ettem egy kicsit, hogy 20-30perc felmelegedes utan (mivel 10aggal sutott a nap) kicsitt megolvadjon, es lehessen rajta csapatni.

Most kicsit faradt vagyok, ezert nem kommentalom kulon a kepeket, majd holnap megteszem.

A lenyeg, hogy senki ne menjen szerintem addig, mig min. 50cm friss ho nem esik. Hogy mert mondom? Beszeljenek a kepek:
http://www.flickr.com/photos/210464...87@N02/sets/7215760335793...
powee
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2007.11.24.
Na ma megvolt Lackenhof am Oetscher. Sajnos a hir igaz, nagy meleg volt a heten es sok ho elolvadt, de korant sem siralmas annyira a helyzet. Igaz pl. a kleiner ötscher fekete is zarva volt mert akkora fold kandikalt ki a kozepen, hogy ihaj. Az összes pályán végig mentünk nekem személyes kedvencem lett a grosser ötscher feket palyaja, de nagyon nagyon tetszett meg a Riffelabfahrt is. Baratnom kedvence a Distelpiste lett, gyors dinamikus kis palya, az elejen meg volt szurva szlalom palya, de a vegere sajnos felszedtek.

Összességében nagyon jot sieltunk, igaz a ho kisse meg volt latyakosodva, de meg mindig sokkal jobb ha lefagyott volna az egesz. Legjobb ho egyebkent a grosser oetscher palyan volt.

Kepeket a mai naprol itt talalhattok, osszesen 43at:
http://www.flickr.com/photos/210464...87@N02/sets/7215760328614...

Hogy a forumosoknak is irjak valamit, kezdokkel nem kell aggodni, mert a kettesfelvono mellett gyerek kezdopalya van, az Eibenkoglabfahrt viszont tokeletes palya a kezdok elso szarnyprobalgatasaihoz. Haladoknak tokeletesek a piros palyak, de a feketekre vagyok is megtalaljak vagyaikat. Ha jo ho van, nagyon sok freeride lehetoseg is all az ember elott.

Üdv, sok havat!
powee
powee
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
Szlovákia
Sachticky
2006.02.13.
Hi!

Tegnap volt szerencsénk ott sielni. Szerintem nagyon megéri. A hó tökéletes, pályák kezelve nem nagyon voltak (pár helyen jeges), sok helyen buckákba gyült össze a sok hó (kék pályán is), ezért kezdőknek nem nagyon ajánlom, meghát csak tányéros felvonók vannak, viszont azok mind mentek, és semmit nem kell várni. Az ár is baráti 520 skk (~3600ft) a felnőtt. Ja és a kaja meg ital: egy példa: 2x0,5 liter meleg tea + 2xhotdog =100skk (700 forint). Egyszóval nagyon olcsó.

Ja és a közlekedés. Összvissz 180km szóval Bpről 6-6.30körül bőven elég elindulni, és 9re ottvan az ember.

Ha valakinek van vmi kérdése válaszolok.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.