skalipat kiemelt beszámolói

Szombaton sikerült rávennem a társaságot, hogy a kevesebb km ellenére ezt válasszuk a szomszéd sok, de zsúfolt pályái helyett. Nem bántuk meg. Óriási hó, egész nap kevés ember, még délután is sok szűzhavas hegyoldal. A pályák a havazás ellenére nem voltak buckásak, a hüttében nem kellet asztalra várni. Néhányan du átmentek Zauzenseere, de én inkább élvezkedtem az erdőben a csodás hóban. A Kleinarl felőli oldalon egy modern 6 személyes közel 800m szintet repít fel, és egy a régi déli Chopokra emlékeztető erdőben lehet végig lecsúszni. Évek óta nem volt ilyen élményem. Csak ajánlani tudom annak, aki szereti a hasonlókat.
h i r d e t é s
Szombaton ide jöttünk, mivel pénteken kicsit sokat álltunk sorba Chopokon. Gondoltuk ez szombaton csak rosszabb lehet. Nagyon jó döntés volt. Közel 500m szint, gyors melegítő kényelmes felvonó, szuper pálya. Igaz, hogy sok variáció nincsen, de mi nem untuk meg egész nap, több km jött össze, mint Chopokon. Széles 2 pálya, de a régi felvonó alatt is jót lehet menni, valamint az erdőben is találtunk jó részeket. A vége az egy, ez délutánra már buckás, de a 80 %-a estig tökéletes volt. Sorban állás semmi, hétvégére ajánlom bárkinek , aki nyugalmasabb, de jó sízésre vágyik.
Ráadásképp 10 km Oravice termálfürdő este fél 10-ig. Sokkal olcsóbb, mint a liptói nagyok, és mindent tud, ami így síelés után kell. A szauna belépő is csak 1,30. Érdemes megnézni!
2017.02.13. Síterep: Mönichkirchen, mások beszámolói
Szombaton voltunk itt. Jó ötlet volt nyitásra menni a Mariensee-i felvonóhoz, mivel így tökéletes pályákon körözhettünk 11-ig. Sajnos délutánra a pálya alsó fele már tiszta jég, és buckák. Szerencsére itt a pálya mellett a kétnapos hóban még jókat lehetett csúszni, de 3 órára már ez se volt élvezetes. A felső fekete szakasz délután is hibátlan, kár, hogy középen nincs beszálló a felvonóba. A Mönichkirchen-i részen sajnos rövid a pálya, ês lassú a felvonó, de láthatóan azért sokan szeretik. A hosszú felvonó tetejétől indul a 100 km-es sífútó út Semeringig. Aki szereti a téli erdőt, ajánlom próbálja ki egyszer, könnyű beleszeretni. Osztrák autópálya-matrica nélkül is elég jól megközelíthető hely.
Mi is fantasztikusat síztünk itt 03.14-én. A pálya egész nap jó volt. Nagyon élvezeteseket tud csúszni rajta mindenki. Gyönyörű a környezet, nem drága, és gyors a felvonó. Kellene frissíteni az infót, mivel ez az új hatüléses minden igényt kielégítő már, és a tetejét is feljebb vitték. 500 méter a szintkülönbség. Nem értem miért nincs most se fenn, hogy üzemel. Április 3-ig biztosan, és rendszeresen az utolsók közt zár évek óta. Donovaly Nova Holánál sokkal jobb szerintem minden tekintetben.
2015.02.06. Síterep: Eplény, mások beszámolói
Én hétfőn voltam, sok gyerekkel. Nagyon jól éreztük magunkat. Az 1, és a 7-es tökéletes volt, a 6-oson voltak barna rögök, könnyen kikerülhetők. Azt viszont én is szóvá tenném, hogy miért nem ment a 3-as csákány? A 3-4-5 pályára vágytam főleg. Miért kellett lezárni? A tábla, hogy csak saját felelősségre, érthető mindenki számára. Többször rászóltak a háló alatt átbújókra. Miért? Ha reklámozzuk, hogy minden pálya használható, hát engedjék is meg! A 3-as szuper volt, a 4-es szörnyű a porhóra ráágyúzott jég miatt, az 5-öst nagyon élveztem, de felvonó nélkül kissé macerás volt. Szerintem többet kéne törődni ezekkel is. Nem biztos, hogy kell hizlalni az 1m tömörített havat az 1-esen. Március közepétől, már úgyse nagyon megy senki, inkább most télen jönnének többen a több pályára szerintem. Az 5-ös végét a szekérút helyett mellyel befut a 4-es oldalába, jobb lenne tovább levinni a völgyig, akkor lenne tökéletes!
SÍFUTÓ NYOMOT KÉSZÍTETTETEK? Korábban ígértétek. Családi jegyet én is díjaznám.
2009.03.04. Síterep: Nagy-Hideg-hegy, mások beszámolói
Nagyon kíváncsian várom már, mi a hír a nagyfelvonó ügyében. 2006 márciusában az utolsó napok egyikén még használtuk, akkor azt ígérték jövőre új lesz. Azóta eltelt 3 év, sajnos MO. legjobb sípályája azóta se üzemel. Tudom tél se nagyon volt azóta (így bevétel se), de mégis kár parlagon hagyni ezt a helyet. Én 20 éve járok oda, biztosan állítom, hogy kis hazánkban páratlan. 3 éve Mikulástól március 15-ig folyamatosan üzemelt, hóágyú nélkül. Decemberben már 70cm hóval, mikor 10cm-nél több sehol máshol nem volt. Voltak rossz telek is, de február 15-március 15-ig szinte minden évben jó hó volt. Ha ide is tudnának hóágyukat állítani évi 100-120 napon üzemelhetne. Gyönyörű hely, jók a pályák, nincsenek autók... A magyar síparadicsom lehetne.
Adottságai a legjobbak az országban. A leghidegebb, és több hó esik általában, mint a Mátra, vagy a Bükk csúcsaira.
Hajrá Nagyhideghegy!
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.