Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

HofEE kiemelt beszámolói

2018.02.05. Síterep: Annaberg, mások beszámolói
Annabergröl 2013-ban már írtam ide egy beszámolót, úgyhogy épp itt az ideje egy Update-nek. Azóta jónéhány változás történt, van ami jó van ami nem (bár ebböl van a kevesebb). A családbarát jellegge még inkább erösödött a pályának annyi biztos.

A terepet érintö legnagyobb változás még az elözö szezonban történt amikor a pályarendszer alsó szakaszát ami a falu alatt húzódott megszüntették, a régi 2 üléses kovácsoltvas felvonó mára emlék marad. Viszont cserébe felépült tavaly a pálya bejáratánal a minden tekintetben modern JUFA Szálló és a hozzá tartozó Reidlhütte. A parkoló is megnagyobbodott ez mindenképpen pozitív.

Idei fejlesztés, a pár hete átadott Snowpark amit úgy érzem nagyon megérte kiépíteni mert néha több embert láttam ott mint a "sima" pályákon. 2 részböl áll mindkettö kanyarokkal tarkított boardercross jellegü, azonban az egyik kezdöknek (Familiy Park) a másik haladóknak (Anna-Park) ajánlott inkább. Szerintem mindkettö remek alapot ad, de aki komolyabb ugratókkal és elemekkel számol az lehet csalódni fog, ez kifejezetten tanulópálya annak viszont kitünö! Gyerekeknek is bátran ajánlom.

Hogy a pozitívum mellett negatívumot is írjak, a régi völgyben fekvö futószalag aljánál alló régi Hüttét eldózerolták, ezért aki a föbb pályákon síel hacsak nem caklat vissza a parkolóig Hütte nélkül marad, egyedül a Hennesteck tetején lévö Anna-Alm próbálja kiszolgálni az embereket, de tegnap konkrétan volt aki állva, vagy az épületen kívül evett. Engem annyira nem zavar mert én snowboardozni járok nem pedig enni, de szerintem ezen mindenképp változtatni kell majd.

Majd elfelejtettem idöjárás tökéletes volt -2, -1 fok, néha hóeséssel de föként napsütéssél és tökéletes pályákkal ami közül minden nyitva volt!
Végre sikerült ellátogatnunk ide is, útban Annaberg vagy Stuhleck felé sokszor láttam már reklámtáblákat Niederalpl-ról, de eddig sosem mentünk el odáig. Bár mentünk volna. Egy kissé eldugott kelet-ausztriai viszonylatban közepes síterepröl van szó, de az adottságai remekek! Hihetetlen szélesek a pályák, gyakorlatilag egybefüggö területet alkotnak, és mivel aznap és elötte 1 nappal is folyamatosan esett a hó, rengeteg freerideolást és porhavas szörfözést tudtunk maguk mögött.

Nem voltak sokan, talán egész nap egyszer fordult olyan elö, hogy volt elöttünk valaki a 4-es felvonó aljánál, szóval nulla várakozási idöt fogtunk ki. Furcsa módon külföldi szót sem hallottunk, rajtunk kívül csak osztrákok voltak a pályán a parkolóban láttunk még egy db magyar rendszámút autót. Ja és a 3-as számú csákányos liftkezelöje szintén hazánkbeli.
Apropó felvonók, egy régebbi 4-es ülö felvonó plusz 2 db tányéros és egy csákányos lift van a pályán mindegyiket használtuk, a felsö tányéros volt talán az egyetlen negatívum, túl rövid a rúdja és a tányér maga is valahogy kisebb így snowboardosként csak görnyedve karból izmozva lehetett felvontatni magunkat.

Klasszikus hüttéböl 1 db van átlagos árakkal de rendkívül barátságos kiszolgálással.
Szerintem megéri ellátogatni ide, mi mindenképp jövünk még mert ár/érték arányban messze veri a környék pályáit, és mert ritka az olyan síterep ahol nem kell tartani a tömegnyomortól!
IMG-20171217-155545.jpg IMG-20171217-095502.jpg IMG-20171217-145530.jpg IMG-20171217-095544.jpg
2017.12.09. Síterep: Lackenhof, mások beszámolói
No megvolt a mai napon Ötscher is.
Az időjárás szerintem nem volt rossz, egész nap esett a hó, be volt borulva de nem volt túl hideg. Tudom vannak akik csak napsütésben mennek ki a pályára na nekik biztos nem jött volna be :D Délutánra viszont eléggé feltámadt a szél és bizony a nagy Ötscher tetején azért simán volt -12 a szél miatt. Ennek ellenére a lejjebb fekvő részeken jót lehetett csúszkálni, a szélesebb pályák szélein jó kis szűzhavas szörfözés is összejött sok helyen.

A 8 pályából 6 működött, az egyetlen felvonó ami nem üzemelt az a kis-Ötscherre vezető 4-es ülős volt. Tömeg egyáltalán nem volt, nagyon jól eloszlott a nép a pályákon, az egyetlen fennakadást egy magyar iskoláscsoport (ca 50 fő) okozta, akik a nagy-ötscherre akartak felmenni a kétfős lifttel, és mivel ők gyalogosan jöttek minden egyes párosnál meg kell állítani a beszálláshoz a liftet a tetején pedig be kellett lassítani szóval 20 perc várakozás és egy marha lassú felvonózás volt a végeredmény.

Mindent összevetve szerintem érdemes kilátogatni a közeljövőben, nagyon sok hó van a pályán de még így is dübörögtek a hóágyúk, nem lehet panasz a körülményekre!
2016.01.11. Síterep: Mönichkirchen, mások beszámolói
Ezen a januári hétvégén ez is végre megvolt! Mönichkirchenről hallottam már párszor de még nem csúsztunk ott ezidáig soha, valahogy túl kicsinek és "egyszerűnek" láttuk ezt a pályát mindig, most már saját tapasztalatunk is van róla.

Mivel az idei szezon rendkívül gyatra időjárási körülményei miatt nehéz csúszható pályát találni, és Mönichkirchenben a honlap szerint az összes pálya nyitva volt, például a Semmering-i (zauberberg) 1 pályájával ellentétben, úgy gondoltuk kipróbáljuk.

Bécsből indulunk így ez a terep is megfelel az 1 órán belül elérhető pályáknak aminek mi nagyon örülünk.
Reggel mikor odaértünk kicsit íjesztő volt a sok autó és a zöldellő hegyek látványa, de a pálya meglepő módon tökéletesen havas volt és szépen le volt mindenhol ratrakolva!
Az időjárás ellenére nagyon jó körülményeket sikerült összehozni a Mönichkircheni pályakezelőknek.
Tetszett, hogy az első blikkre soknak tűnő ember is jól eloszlott a pályákon, nincs akkora tömegnyomor mint néha Stuhleck-en. A legtöbb pálya nap végére is jó volt, persze itt ott előfordultak kisebb jégfoltok de nem zavaróan.

Komolyabb buckásodás is talán csak a 7-es pályán ( Panoramabahn) alakult ki délutánra.
Snowboardosként megörültünk a snowparknak de sajnos a park elég apró és csak pár elemből áll, ez a kisebb gond a nagyobb hogy rendkívül szűk helyre erőszakolták be az egészet az egyik pálya melletti csapásba.

Amit még talán negatívumként említhetek az a parkoló felé vezető kék "pálya". Snowboarddal egy horror, nagyon gyengén leejt többünknek meg kellett állni mert már semmi lendület nem maradt a tovább csúszáshoz. Páran emiatt felvonóval mentek le a nap végén a parkolóhoz.

Összességében tetszett a pálya, ajánlom de inkább síelőknek, és talán a családosoknak, eléggé gyerekbarát hely, és jól karban van tartva!
2014.06.18. Síterep: Nassfeld, mások beszámolói
Kedves Boardosok/Síelők!

A Nassfeld-Hermagori pályarendszeren csúszni mindig is nagy vágyam volt, idén Január végén Február elején végre sikerült is baráti társasággal kipróbálnom ezt a terepet.

A pályarendszer nagy, nagyon nagy. Nekünk nem is sikerült becsúszni az egészet de nem is vágytunk rá, mert megtaláltuk a számításunkat. A középső pályarészen leginkább a tanulócsoportok és a családosok vannak zömével ezek egyszerűbb pályák, viszont a nagy igénybevétel miatt nap végére buckásodnak. Általában itt csak bemelegítettünk.

Nekünk snowboardosoknak a vadászterep a "túlsó hegy" a Gartnerkofel bizonyult megfelelőnek. 3,4,7,8 és 9-es pálya nagyon nagy élmény, sok freeride résszel. ÉS mivel ide kevesebben járnak át a hóminőség a pályán is jobb volt. A Parkot is persze kipróbáltuk, nem túl nagy de nekünk elég volt élveztük. Pacsi a parkban a csákányos lift kezelő bácsinak, nagyon nagy forma az öreg :)

Időjárásunk nagyon jó volt bár nem túl átlagos. A hét első felében napsütés de minden este kis friss hó amit reggelre szépen lekezeltek. Az utolsó kétnapon meg irdatlan mennyiségü hó esett, gyakorlatilag mélyhavazni lehetett a pályákon. Egy napra rá hogy elutaztunk már nem volt annyira vicces a szitu, akkor volt az a bizonyos évszázados havazás. (3 méter hó 1 nap alatt)

Hogy kicsit vizuálisan is ingereljem az érdeklődőket itt van egy kis filmecske a hetünkről:
https://www.youtube.com/watch?v=PsZ...o0oA8j1g

Összességében ajánlom Nassfeldet mindenképpen vissza fogok még térni ide pár csúszás erejéig!
2013.12.18. Síterep: Annaberg, mások beszámolói
Jómagam és pár barátom Bécsben, Ausztriában lakunk, és Semmering mellett az Annaberg a mi szokásos "1napos" hegyünk.

Személy szerint még jobban is szeretem a komolyabban felszerelt Zauberbergnél vagy Stuhlecknél mert általában kevesebben vannak és a pálya állapota jobb szokott lenni. Mivel még csak kezdők/haladók vagyunk ezért a pálya hossza is megfelelő, de őszintén szólva tényleg kezdőknek ajánlom inkább. Snowboarddal a hegytetőről elindulva a szűk kék lesiklás problémás lehet az újoncoknak főleg ha többen vannak egyszerre a pályán,elég nehéz a szűkösben kerülgetni az embereket. Viszont miután elértük a piros pályát már sima ügy. A hütte régimódi de aranyos, a személyzet nagyrésze magyar. Bankkártyával sajnos nem lehet fizetni, ez negatívum, cserébe az idei szezonban már elérhető az ingyen Wifi.

Összességében én személy szerint szeretem ezt a hegyet, sűrűn is járunk, idén ott voltunk a nyitásnál December 8-án, és meglepetésünkre a jegy is kedvezményes volt csupán 25 euró!

Ottlétünkről egy kis videó is született :)

http://www.youtube.com/watch?v=OInf...-Edc9rc
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 36 vendég és 3 regisztrált felhasználó látogatja.