Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Kovati kiemelt beszámolói
Kovati
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Csütörtökön este jöttünk meg Mariborból 5 nap síelés után.
Vasárnap hajnalban indultunk, M7 majd a Ljubljana felé vivő gyorsforgalmi út, csekély forgalom mellett, jól lehetett haladni. Szlovén autópályamatricát Balatonlelle magasságában (ha jól emlékszem 138 km) a sztráda mentén lévő MOL kútnál forintért vettünk, 5250 Ft-ért, szóval olcsóbb lett volna Szlovéniában (15 Eu). Mariboron túl kell kicsit menni Ljubljana felé, és a Slivnice lehajtónál kell lemenni, utána már jól jelölik Areh-et és Bolfenk-et, lehet a táblákra hagyatkozni. Aggódva mentünk, mert csak 10-45 cm műhavat ígért a honlapjuk, és plusszok voltak, a hegyre felfelé menet sem láttunk érdemleges havat. Ehhez képest a működő pályák teljesen rendben voltak, kemény tömöritett, de tökéletesen élvezhető havat találtunk. Keddre virradó éjjel még kb 3 cm friss hó is esett, meg onnantól már hideg volt (kb -7 fok), és hóágyúztak ezerrel. Gondolom azért, mert nem működött az öszes pálya, a jegyeket is olcsóbban adták, az 5 napos felnőtt bérlet 125, az ifjúsági (érdekes módon 18 helyett 25 éves kor alatt adták ezt) 102, a gyerek (18 éves kor alatt, noha a honlapjuk 14 év alatt mondja) 55 Euro volt és nekünk még ebből is lejött a szálláshely által biztosított 10%, szóval csak kb a 2/3-át fizettem annak mint amit számoltam. A több napos bérletekhez igazolványkép méretű fotó szükségeltetik, ezt beleragasztják a papíralapú de "hands-free" bérletbe. A kabinos felvonó felső állomásánál levő pénztárnál van ATM is.
Noha a szállásunk a Bolfenk oldalon volt napközben szinte mindig aza Areh-oldalon síeltünk, ezek a komolyabb pályák jelenleg. Gondolom, ha minden működik, akkor a Bolfenk oldal alsó részein lévő, jelenleg füves-köves pályák is több kihívást tartogatnak. Reggel az Areh-re átvivő első síbuszhoz érdemes időben érkezni, mert akkor sokan mennek át, volt, hogy 9.02-kor már megtelt, és el is indult (9.10 helyett).
A Pisker II-nél egész nap sorállás nélkül lehetett menni, széles, kellően változatos, estére sem nagyon buckásodik. Hütte a 23 és 24 pálya szétágazásánál, kellemes, de csak kinnülős, melegedési lehetőség csak a WC-ben. Az ülőszékes aljában is van WC.
Délután 2 után szinte már senki sincs a 23-24-es pályán, volt, hogy a felvonóról felfelé menet összesen 9 embert tudtunk a pályán összeszámolni. Legkésőbb 1/2 4-kor be kell szállni alul a 6 személyes ülőliftbe, hogy 20-as pályán lecsúszva a Ruska aljába érjen az ember és ott a hosszú csákányoson felmenve még biztonságosan elérje a Bolfenk-re visszavivő utolsó (16.10) síbuszt. Jó esetben még belefér 1 csúszás a Ruska-n ami szintén egy nagyon kellemes, hangulatos, szép vonalvezetésű erdei pálya, ott viszont napközben kicsit többen vannak.
A pályákon pályarendőrség dolgozik, egyszer az ülőszékesen együtt felvonóztunk egyikükkel. Fentről is kinézi a renitenseket, és aztán vagy őmaga becserkészi, vagy walkie-talkie-val szól a kollégának. Láttuk magyar snowboardosokat igazoltatni, és ha jól láttuk, akkor tán a bérletüket is bevonni, de az unokaöcsémet is figyelmeztette, mert szlalomozott a csákányoson.
Esti sízés (csak a Bolfenk-oldalon van) bennefoglaltatik a bérletárakban, csak ajánlani tudom, nagyon szép a lábunk alatt elterülő kivilágított város és a sípálya látványa együtt. Ilyenkor a Bolfenk pályáin is alig vannak, sorállás nincs, a pályák tökéletesek.
A kabinossal érdemes egyszer lemenni a városba, irtó gyors, 10 perc alatt lent van, de csak 9-16-ig és 18-21 óráig jár. Az óváros nagyon szép, a kabinos aljából a 6-os busz visz be kb 12 perc alatt. Jegyet a sofőrtől lehet venni. Élelmet vásárolni is lent érdemes, habár fent a Bolfenk 5. épületben is van egy kis bolt, ahol alap dolgokat kissé drágábban kapni.
Szállásunk a Bona-apartmanokban volt, minden igényt kielégített, és mivel idén nyitott, a nyitási kedvezmény miatt nem is volt túl húzós az ára. Kb 300 m séta a kabinos tetejéig.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, biztos, hogy visszajövünk még ide.
Kovati
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Ausztria
Niederalpl
2011.12.17.
Fellelkesülve azon, hogy 16-án pénteken a szezonnyitó napon ingyenes felvonóhasználattal kecsegtetett a síterep honlapja, no meg autótesztelő unokaöcsém téli körülmények közt is ki akarta próbálni az aktuális próbaautót, pénteken hajnalban 4 fős férficsapattal (2 síelő, 2 snowboardos) a lovak közé csaptunk. Bp-ről kb 3 óra 50 perc alatt (Eisenstadt felé, Bécset elkerülve) értünk nyitásra a pályákhoz. Kb. 10 autó volt csak a parkolóban. Valóban ingyenes volt a felvonó, csak 3 Euro kauciót kellett a bérletért fizetni, amit a végén visszakaptunk. Szép fekvésű, hangulatos kis hely. Nincs sok pálya, és fekete nehézségűvel mi nem is találkoztunk. Jó sok hó volt, és noha helyenként látszottak ratraknyomok, alapvetően kezeletlenek voltak a pályák, 8-10 cm friss hóval, délutánra buckás, túrt. Ember alig-alig, dél körül kicsit többen , de várakozás akkor sem volt sehol. A pályák elég rövidek, kivéve az 5-öst (nekünk ez tetszett legjobban),és a 8-ast, de az nagyon enyhe lejtésű. Az időjárás télies volt, a déli órákban komoly hóvihar, erős szél, de délutánra csitult, és néha a nap is kikukucskált.
A hütte az ülőszékes felvonó aljánál barátságos, ha iszik az ember egy teát, a hátizsákból táplálkozót sem nézik ki.
Összességében jó kis szezonnyitó sínapot töltöttünk itt benzinárban, egynapos síelésre érdemes változatosságként kipróbálni.
Kovati
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Ausztria
Lackenhof
2010.03.02.
Sziasztok!
Hétvégén voltunk Lackenhofban.
Pénteken reggel 1/2 10-re értünk oda, kb. délig sikerült felfedezni az összes pályát bár szemerkélt kicsit az eső. Akkor viszont elkezdett rendesen esni, a hegyen is, nemcsak a völgyben. Teljesen átáztunk félóra után feladtuk, és mentünk a szállásunkra szárítkózni. Egész délután verte az eső a pályákat, az ablakunkból ráláttunk, nem volt túl elképzelhető, hogy másnapra élvezhetők lesznek. Estére havas esőre váltott, reggelre 1-2 cm friss hó volt az autón, és mínusz 2-3 fok, ragyogó napsütés, kristálytiszta hidegfrontos idő. A pályák remekül rendberakva, bár igen kemény,tömörített hóval fedettek. Egész nap mentünk rendesen, bár késő délelőttől már erősen olvadozott a hó a hütték tetején, de a pályákon a szokásos buckásodáson-kásásodáson kívül nem volt gond.Vasárnap borús de enyhébb volt az idő, egész nap olvadozott a hó, délutánra szinte minden pályán volt 1-2 barnás folt.Én úgy 30-40 cm havat saccolok a völgyben, és 70-80 cm körül a hegyen.
Azért nem reménytelen a helyzet, ha lehűl kicsit az idő, pláne, ha kap egy kis friss havat a terep akkor még nagyon jó lesz az még így a szezon végén is.
Kívánom ezt mindőtöknek akik most készültök oda!
Kovati
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2009.01.23.
Mi 2 hete vasárnap voltunk remek napsütéses időben. A Mariensee-i oldalon síeltünk főleg,sor egyáltalán nem volt, és parkolni is közvetlenül a felvonó mellett tudtunk, igaz, hogy nyitásra ott voltunk. A Mönichkirchen oldalon többen síeltek, de eloszlott a nép a pályákon, én csak egy menetet mentem mindegyiken hogy kipróbáljam,ott sem volt szinte semmi sorállás. Még egy infó: az utolsó csúszás után már zárva találtuk a pénztárt, amikor vissza akartuk váltani a felvonójegyeket, de a mariensee-i pélya alján lévő faházas büfében símán visszaadták érte a 2 eurót.
Kovati
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Sziasztok!
Tegnap mi is tiszteletünket tettük Bürgeralmon a Tandtsport és a sielok.hu jóvoltából kapott 2 igyenjeggyel,+ 2 fő. Út Bécs felé 3 ó 40 perc Bicskéről beleértve a határon a matricavásárlást is, végig szemerkélő esőben.9-kor a felvonó alatti parkolóban kb 15 autó, kasszánál előttünk senki,itt már hó szállingózik.Mókás régimódi 2-es ülőszékes, aki akar leakaszthat a kinn lógó lila takarókból egyet és felfelé beleburkolózhat. Felfelé út gyönyörű romantikus sziklaszorosban kb negyedóra, 2/3-áig nem láttunk még foltokban sem havat. Végén kis gerincféleségre ér fel és az utolsó 100 métert lefelé megy egy hegyekkel övezett mesebeli behavazott völgybe. Ember alig, felvonók 1 kivételével járnak,az is csak azért áll gondolom, mert nincs kit vigyen. A 3-as ülőszékes is régies, elég lassú 9 perc felfelé,1 perc alatt lecsúszol.A nap folyamán amikor a legtöbben vannak akkor csak 3-4 üres szék van előtted, máskor jóval több, szóval folyamatosan lehetett síelni. Mindez szombaton! A piros pályákon elegendő,kásás de teljesen élvezhető hó, a legmeredekebb eléggé lesíelve, helyenként földes, aljában kissé vizes. A kék pályokon kifogástalan kemény, jól elratrakolt hó. 2 modern ratrakot láttam, de hóágyút egyet sem. Aki szereti, freeride-ra alkalmas sok kezeletlen nyílt terület van a pályák körül! A hó a délután kis részétől eltekintve egész nap szállingózott, de öszzességében is csak 2 cm körül eshetett, a fákon nem maradt meg, de a felvonó ülésén mindig maradt annyi, hogy a fenekünk vizes lehessen, habár a liftkezelők mindenki előtt seperték lelkiismeretesen. Hütte a tetőn (Schönleitenhaus) barátságos, teraszáról gyönyörű kilátás, rögtön volt szabad asztal.A parkolóhoz vezető síúton nem volt hó, csak a 2-ülésessel lehetett lemenni, az ahhoz felvivő csákányos 16.10-ig a 2 üléses 16.30-ig jár.A lécet le kell venni, az előtted levő liftbe rakják, 1 liftbe csak 1 párat. Lefelé fantasztikus panoráma Aflenz-re és a környező hegyekre. A völgyállomáson kétoldalról mindenkit kisegítenek a liftből.
Összességében családias, barátságos, jó értelemben régimódi, amolyan "békebeli" kis hely, kezdőknek illetve családi sízésre mindenképpen kiváló,de haladók is élvezhetik néhány napig.
Mégegyszer köszönet a sielok.hu-nak, A Tandtsportnak, és Aflenz-nek a lehetőségért!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.