Menü ≡

Meedea kiemelt beszámolói

Az érzés, amikor 1 év 10 hónap kihagyás után, remegő gyomorral és a kezdők izgalmával, újra lécre álltam...elmondhatatlan :-D

Nagyon jó a pálya, csak az utolsó 3 méteren van néhány jégfolt.
Az "új" 2 üléses felvonó nagyon meggyorsítja a haladást, kb 5 perces a várakozás délelőtt, amikor sokan vannak, 16 óra után 1 perc se.
A következő napokra hideget és havazást jósolnak, úgyhogy jövő héten terveink szerint újra megyünk :)
20161230-153202.jpg
h i r d e t é s
2015.02.17. Síterep: Schladming 4 hegy, mások beszámolói
Napsugaras reggelre ébredtünk ma is..az előrejelzés szerint tökéletes síhetünk lesz :)

Tegnap reggel kicsit lustán indult a napunk, 10 órára értünk a Höfi express parkolójába, nyugodt környezet, kevés autó..a völgyből induló kabinnál tömegnyomor és türelmetlenség.
Szikrázó napsütés,aránylag kevés ember -2 perc sorban állás után már a felvonón csücsültünk.
Nagyon jó pályaviszonyok, erdei ösvények, kellemes hütték.
Egyik kedvencünk a 4es pálya lett, de az 1a feketét kivéve mindegyiket végigsíeltük, csodálatos mind.
Akik ezen a héten itt tartózkodnak, igazán szerencsések.

Szép napot mindenkinek! :)
20150216-074742.jpg 20150216-114847.jpg 20150216-131300.jpg 20150216-131316.jpg 20150216-144555.jpg 20150217-124535.jpg 20150217-125012.jpg 20150217-131519.jpg 20150217-131946.jpg 20150217-131956.jpg 20150217-132553.jpg 20150217-143722.jpg Reggeli ragyogás :)
2015.02.03. Síterep: Suior - Mogosa, mások beszámolói
Pálinkás jó reggelt :)
Múlt héten voltunk Suioron, akkor nem voltunk oda meg vissza a pálya minőségétől, elég jeges volt, de szerencsére az utóbbi napokban szépen havazott, jelenleg 55-60 cm hó van a pályán.
Közepesen jó a vonalvezetése 2 nagyobb letöréssel és már 3 "ággal" rendelkezik.
Hétköznapokon nagyon kellemes élményt nyújt, hétvégén iszonyatos a tömeg. A felvonó nagyon lassú, 13-15 perc alatt teszi meg a közel 700 méteres szintkülönbséget.
Hétköznap 7,5 lej - kb 500 Ft, hétvégén 10 lej - 700 Ft az egyszeri használat díja, van 10 felvonásos bérlet 60 és 80 lejes áron, illetve napi jegy 120 és 160 lejért amibe azt hiszem egy ebéd is tartozik.
A suior.ro weblapon több infó is van és még magyar nyelv is választható :)

Szép napot kívánok!
Szuper jó első csúszás sikeredett a mai napra. Eredetileg nem is akartunk menni, mivel ma nyitott a pálya, illetve december 1 Románia nemzeti ünnepe és gondoltuk, biztos tömegnyomor lesz... viszont 11 óra magasságában mikor megláttam, hogy alig van 10 ember a pályán, kaptuk magunkat és útra fel.
Mindössze 2 órát síeltünk, de azt aktívan :)
Néhány kép, kedvcsinálónak:
https://sielok.hu/fotoalbum/cavnic-...2013-12-01/galeria/
2013.02.19. Síterep: Tátralomnic, mások beszámolói
Szlovákiai utunk utolsó állomása Tátralomnic volt,itt is 2 napot síeltünk.

Ez volt a legkellemesebb és legszervezettebb síterep.
A két új felvonó nagyon jó,a 6-os narancs buborékosnál mindkét nap elég sokat kellett várni,átlagosan 10 percet..a 8-as kéknél max 1-2 percet,viszont rövid a hozzá tartozó pálya.
Kedden csak a lenti illetve a 3-as 4-es pályák üzemeltek,fent zárva volt a nagy szél miatt,repkedtek a mínuszok is rendesen,a pályák egész jók voltak,csak délutánra jegesedett ki egy egy hely. Pénteken már melegünk volt,0,-2 fok amihez egyre sűrűsödő köd csatlakozott,főleg 12 után. Minden pálya nyitva volt,a fenti fekete is..a fiúk gondolkodtak,hogy menjenek-e fel,de az a kis 2 személyes lélekvesztő felvonó nem épp bizalomkeltő :)úgyhogy maradtak.
Az 5-ös pálya jó piros,van egy egy feketébe hajló része is..itt igazán érezheti az ember hogy síel. Feljutni legjobb a kabinossal..ha csak a középállomástól akartunk csatlakozni rengeteget kellett várni,ezért inkább lentről felig ajánlom mindenkinek.
Az alsó pályák nagyon lazák,rengeteg a tanuló kicsitől nagyig,viszont nem nagyon zavarták egyikünket sem.

Nagyon szerettük az Apres Ski Bart,kedvesek voltak a pultosok és a hangulat is jó volt úgy bent mint kint.

Konklúzió:a három síterep közül melyeken jártunk ez tetszett a leginkább..jó a parkoló-ki van vetítve a szabad helyek száma,a hütte és a pályákon is megtalálja mindenki a neki megfelelőt.

Balesetmentes,szép időt mindenkinek!
Üdv, Meedea
2013.02.19. Síterep: Chopok - Jasná, mások beszámolói
Sziasztok!
Chopokra szerencsére csak egyetlen napot fecséreltünk el,mondom ezt azért,mert az égész nap egy nagy kalap .... volt.
Lehet hogy csak rosszkor voltunk ott,de mindez már nem sokat segít rajtunk.

Lényeg,hogy ilyet még nem tapasztaltam sehol...már a legalsó parkoló előtt hatalmas dugó fogadott..mi is megálltunk majd pár perc után elindultunk felfedezni a dugó okát..melyet egy nem épp kedves úriember közölt velünk,miszerint odafent minden parkoló megtelt és menjünk ahova akarunk,mert itt ma nem fogunk síelni..na öcsém ezt kapd el ne a náthát :P Nagyjából 3 km-es sor alakult ki,majd mindenkit szépen visszafordított a pasas.
Végül az út szélén egy kisebb beugrónál leparkoltunk,szedtük a lomjainkat és gondoltuk megvárunk egy buszt...ami jött is,de olyan töminyomi volt rajta,hogy alig volt levegő és persze fizetni is kellett 3 euró/fő.

Megérkezve a kasszához szintén hatalmas sok fogadott,akárcsak a felvonóknál...kerek 22 percet álltunk sorban és ez minden felvonóra érvényes volt-kisebb nagyobb várakozási idővel (10 perc volt a minimum).
És a jéghegy csúcsa még csak ez után következett...a pályarendszer 80%-a olyan buckás volt,hogy igazi nyaktörő mutatvány volt lejutni rajta..kivéve a kék pályákat melyekre jobb híján mi is sanyarodtunk.
Amit még nem értettem,hogy miért nem ratrakolták újra a nagyon buckás részeket...vagy ez csak a kulturált helyeken szokás?

Amúgy a berendezések legtöbbje modern és/vagy jól karban tartott és valószínűleg a pályák is jobbak szoktak lenni,de az tuti, hogy mi nagyon kifogtuk...ezért biztos,hogy a közeljövőben megmaradunk a jól bevált és ismert Ausztria mellett....viszont nagyon olcsó volt,egy hét - szállás,étel,ital,út, síbérlet és minden egyéb apró költséggel cakk pakk 720 euró volt.
2013.02.19. Síterep: Csorba-tó, mások beszámolói
Végre itthon..nem gondoltam volna hogy valaha is ilyet fogok mondani síeléssel kapcsolatban,de Szlovákiára sajnos nem tudok túl sok jót mondani...3 napja jöttünk haza az egy hetes útról.

Február 9-én dél körül érkeztünk-már jó kis havazás közepette-ami még 2 teljes napon keresztül folytatódott -15, -19 fok közötti értékekkel :)
Kíváncsian vártuk az új élményeket..első nap-febr. 10 vasárnap-már a lenti parkolóban felszökött az agyvizem, hogy a paszulyba lehetséges,hogy 9-kor nincs hely csak a lenti parkolóban 6 euróért...viszont a szlovák autósok felmehetnek?! Felérve persze tonna szám volt a szabad hely.

A következő menetet a kasszás csajjal vívtam..nem tudott angolul,úgyhogy még infót se tudott adni :(
Illetve a legtöbb infó csak szlovákul van kiírva..miért nem használnak valami emberi nyelvet is..felfoghatatlan?!
Na de végre valahára a pályán voltunk. Az idő nem volt túl kellemes,-13 fok,havazás és erősödő szél. A hosszú 4 üléses egész jó időt fut,bár a felső részen nagyon jól esett volna a buborék. Az alatta levő pálya egész jó állapotban volt a folyamatos havazás ellenére ezért leginkább ezt a pályát használtuk - jó hosszú,kb 3500 m,a fenti része jó széles viszont a szél miatt kicsit kérgesebb a hó, az erdős rész kellemes,védett,igaz keskenyebb.
Megálltunk egy ebédszünetre a pálya aljánál lévő étteremben-ez tetszett,igaz a kolbászt el kellett mutogatnom, hogy a fiúka megértse,de már kezdtem megszokni a tényt,hogy hiába beszélek angolul,mutogatással többre jutok.
Délutánra annyira felerősödött a szél,hogy 3 óra magasságában visszavonulót fújtunk.
Legközelebb szerdán jöttünk ismét ide,akkor a délelőtti rossz idő elmúltával csodás,tiszta égboltban gyönyörködhettünk. Kipróbáltuk az egész pályarendszert, minden okés volt.A furkotkához tartozó pálya szeles időben valamivel védettebb mint a solisko. A kék pályarészeken-azt hiszem a 6-os volt-viszont rendesen botoztunk :)

Összegezve: ez egy jó kis síterep,nem nagy,de élvezhető ha a külső problémákat nem számoljuk bele.

Kipróbáltuk Tátralomnic és Chopok Jasná pályáit is..beszámoló az aktuális topicban.
2012.12.04. Síterep: Kaprun, mások beszámolói
Otthon édes otthon,de a szívem máris visszahúz..a havas csúcsok,az erdő friss illata,a hangok és a szabadság mámorító érzése..mintha nem is létezne más csak a síléc és én-ilyen volt nekem a szezon első gyönyörű síhétvégéje Kaprunban.

Péntek délelőtt kicsit lustán vonszoltuk magunkat a felvonóhoz,az idő nem sok jót ígért,a parkoló szinte üres volt,várakozás nélkül jutottunk fel az Alpincenterig. A szitu nem sokat változott a lenti körülményekhez képest,ködös,felhős és még a hó is szitált. Igazi csajokhoz híven a fiúkat elküldtük egy próbakörre :) mit mondjak,nem voltak elragadtatva,akárcsak mi a későbbi beszámolójuktól. Egy kört lekínoztunk mi is aztán inkább visszavonultunk.

Szombat reggel már a parkolóban hatalmas töminyomi fogadott. Akkor nagyon örültünk,hogy nem kell a léceket az alsó parkolóból cipelni...az első kapruni síeléskor megtanultuk a leckét,első nap szépen felvisszük a léceket,majd kibérelünk egy nagy szekrényt s utolsó nap pedig lehozzuk őket:)
Néhány perces várakozás után már fenn is voltunk-ragyogó napsütés és -12 fok vár ránk,de bánta a fene,hisz tél van vagy mi a szösz. Egy gyors bemelegítés után az 1-es pályával indítottunk. Mit mondjak,maga volt a mennyország, szépen kezelt, kellemes, a napsütés csak fokozta örömömet.
Amíg meg nem tettem az első kört,nem is tudtam igazán mennyire hiányzott már a síelés..
Csak róttam a köröket mikor egyedül, mikor a többiekkel; fantasztikus volt,mígnem egy "tudok síelni csak nem tudok megállni" legény szépen el nem vitt hátulról..úgy elvágódtam ahogy az elő van írva..azt hiszem a visításomat sokan hallották :) szerencsére nagy bajom nem esett,felálltam és még mentem tovább körökön keresztül,viszont másnapra piszkosul fájt a bokám amelyikre ráestem,úgyhogy a vasárnapot már ki kellett hagynom :(
Cserébe viszont ellátogattunk Salzburgba,mindenkinek ajánlom,a karácsonyi hangulat mindannyiunkat felvidított. Egy kis window shopping,bajor kolbász,forralt bor és már el is telt a hétvége.

A haza úton az időjárás színes palettája várt ránk, Bécs előtt hatalmas havazással és torlódással,csúszkáló kamionokkal,balesetekkel,de hála Istennek megúsztuk egy kis kerülővel.
Már alig várom,hogy idehaza is leessen az első síelésre alkalmas hó,addig is az elmúlt hétvégére gondolok,na meg várom a februárt,amikor újra útnak indulunk.

Csodálatos szezont kívánok mindenkinek!
Pussz Tüncike
Sziasztok! Ez az a siterep amit már nagyon ismerek:)és szeretek is.Nem a profi sielők paradicsoma de egy jó kis csúszásnak pont megfelel. Szatmárnémetiben lakunk és férjemmel közösen hamar felkerekedünk..nincs túl messze,kb 1 óra 40 perc,Felsőbányáig (Baia Sprie) jól lehet haladni, onnan már kellemetlenebb(alacsony autóknak nem ajánlatos). A parkoló általában hamar megtelik, viszont az idei szezonra igérnek egy újabbat igaz kicsit messzebb a felvonótól. A Szatmárnémeti-Nagybánya útvonalat is felújitják, úgyhogy jó lesz az.
A pályarendszer nagyon kellemes, jól sielhető. A tárcsás felvonó elég hosszú és fárasztó, a Teleski Roata 1 helyenként majdnem felemel,a Teleski Roata 2 pedig néhol annyira lent húz, hogy igazán kell tartani. Felérve két irányba lehet indulni, jobbra egy kellemes piros van, mig balra a Roata2 elnevezésű kék pálya felső része széles és lankás,igazán jó kezdő sielőknek, majd egy rövid átmenettel-jobb oldalra ,a két felvonó között-lehet folytatni a kék pályán való haladást..ez a része már kicsit szűkebb és a végén belekapcsolódik az alsó piros pálya aljába ami azért meredekebb. A Roata 1-alsó piros pálya már gyorsabb, ezt a részt hóágyúzzák és itt vannak a legtöbben, ezért nap végére eléggé megfakul. A fekete pályákat még nem próbáltam,annyira jó még nem vagyok :) de alakul a dolog. Jó csúszást mindenkinek!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »