Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

Tivi kiemelt beszámolói
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Franciaország
Avoriaz
2020.03.17.
Sziasztok.

Előre szeretném jelezni, hogy nem a teljes Portes du Soleil-ről és nem Avoriaz-ról írok, hanem csak a Chatel részről és a hozzá tartozó kb 120 km pályáról.

Január 19-től voltunk itt egy hetet a Skilines iroda szervezésében. Mivel nem a megszokott úton, hanem Svájcon át mentünk, ezért egész „hamar” (17óra alatt) odaértünk és a buszút is tűrhető volt a nagyobb lábtérnek köszönhetően.

Szállásunk a Grand Ermitage 4csillagos szálláson volt. 5en voltunk, de 6 személyes apartmant foglaltunk, így bőven volt hely. Erkély, mosogatógép, TV, 2 külön háló, jól felszerelt apartman. A házban wellness részleg, zárható sítároló, közösségi tér, szóval a szállást csak ajánlani tudom, szerintem a legjobb eddigi francia szállásunk.

Az időjárásra se lehetett panasz, mind a 6 sínap ragyogó napsütés, felhő nélkül és 0 fok körüli hőmérséklet. Egy kis hó nem ártott volna a terepnek, de ennél szebb időt nem igazán lehet kifogni.

Na és akkor itt végére is értünk a pozitívumoknak.
Illetve maga Chatel falu szép, hangulatos, egy kis völgyben fekszik, de a szállásunktól a sípályák/boltok leginkább busszal érhetőek el, ami viszont volt, hogy 15 percig nem jött. Ami pedig távolabbra visz a falu központjából, az a busz 30 percenként járt. A sípálya pont olyan távolságra van, hogy nem indulsz el gyalog, a boltba pedig nem ugrasz le reggel friss bagettet venni. A sípályák ugyanez. Mire felérsz a hegyre, eltelik legalább fél óra. És persze, ez nem a világ vége, de azért jobb a francia pályaszállás!

A terep elég tagolt, rengeteg átkötő felvonóval, van négyüléses, ami lefelé visz és sok a tányéros is. Nyilván láttuk ezt a foglalásnál is, de 3völgy, la Plagne vagy pl. Brianconnal nem lehet összehasonlítani, pedig síelhető km alapján hasonló helyek. Ja és kevés a szintkülönbség, itt nincs az a 10-15 percig csúszol lefelé megállás nélkül. Persze ezt is láttuk a foglalásnál…

A Chatel központi részen van egy egész jó snowpark, mi sokat mentünk a Morclan felvonó pályáin, illetve sokszor lecsúsztunk egészen Petit Chatel felvonó aljáig az erdei pályán.
Morgins felé is elmentünk többször, itt úgy emlékszem csak tárcsás felvonó van, semmi extra.
Amit ajánlok az a Torgon-i rész, ez már Svájc, egy völgy, ide nagyon jó pálya-pályák hoznak le, délutántól viszont árnyék van.
A la Chapelle d Abondance-i részre nem mentünk, mert ide több mint egy óra lett volna a buszozás.
A terep legjobb része a Pierre Longue felvonó és Linga felvonó közötti terület, ide buszozni se kell, fél óra alatt átcsúszol/felvonózol. Itt van 3km-es erdei pálya, meredek piros, széles kék, minden ami kell. Itt három napot is csúsztunk.

13 alkalommal voltam már Franciaországban, de a pályákat/felvonókat/pálya elrendezést tekintve ez az utolsó helyek egyikét foglalja el. Sosem adtam még 3 csillagot a sielok.hu-n francia síterepnek, de ez a terep majdnem megkapta 
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Franciaország
La Plagne
2019.02.01.
Az eddigi leghosszabb francia buszúton vagyunk túl, oda 23-vissza 22 óra alatt jártuk meg La Plagne-t. (igaz egy Valloire-i kitérővel)

A szállásunk a Lodges des Alpages, 3 csillagos apartmanházban volt, 6an voltunk, de 8 ágyasat rendeltünk. Volt sütő, mosogatógép, TV de így is az egyik legkisebb, és leghidegebb apartman volt francia pályafutásom során. Spar közel volt, pálya kb. 5 méterre, Plagne Centerbe ingyenes busz visz át.

Végig jó időnk volt, egész héten sütött a nap. Egy délután esett a hó, kb 10cm, ez nagyon jó volt másnap a pályán kívül. Viszont az állandó -10 fok azért hideg volt, fagyoskodtunk rendesen.

Árak: A Spar-ban bagett 1 eur, tej 1.5 eur, mirelit pizza 4 eur. A hüttékben: forralt bor 5-6 eur.

Csak a La Plagne-i oldalról tudok írni, mert nem mentünk át Les Arcs-ba, az majd egy külön túra lesz. A szállásunk Plagne Soleil-ben volt, itt mindig a Bergerie felvonót használtuk kezdésnek. Ezen a részen kék pályák vannak, lehet rajtuk gyakorolni, haza lehet csúszni. Plagne Center-ben is jó pályák vannak, pl. a Grand Rochette tetejéről a Carina, vagy a Colorado felvonó kék pályái. Kétszer jártunk Montalbert-ben, az ide vezető Pravendue pályán többször is le kellett csatolni, még síelőknek is, mert néhol nem lejt. A Rochie felvonó piros pályái is jók. Champagny-i részen csak egyszer voltunk, a Les bois pályán mentünk le, de feljebb itt is voltak ígéretes pályák. A Belle Plagne részen csúsztuk a legtöbbet, a snowpark környékén, az Arpette pályán vagy a Tunnel-en, Sources-en. Montchavin-ba is lementünk, a Mount Blanc pálya jó hosszú. Egyik kedvencünk a Crozats felvonó melletti pályán kívüli területek, nem meredek freeride terület van itt, 10cm porhóval tökéletes volt. A gleccserre egyszer mentünk, nekem a sok felvonózás miatt nem tetszett annyira, de egyszer látni kell.

Összességében tetszett a hely, visszajönnék, de a másik oldal-Les Arcs is célpont a jövőben.
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Franciaország
3 völgy
2018.01.29.
Orelle után pár évvel visszatértünk, egy központibb helyre foglaltunk szállást Les Menuires-be.

A szállás neve Adonis, 5en voltunk a 6személyes apartmanba és kényelmesen elfértünk. 2 háló, a konyha teljesen felszerelt (mosogatógép, tv, mikró, stb.) és erkélyünk is volt. Alul wellness rész, a ház aljában pedig volt síbolt és egy kis abc, ahol pizzát is sütnek. Minden nap hazacsúsztunk, és a felvonóhoz is lecsúsztunk, de nem könnyen, ez így nem teljesen pályaszállás.

Az időjárás: első nap iszonyat hóvihar, második nap felhős és havas/esős nap volt, az utolsó négy nap pedig napsütéses, néha kevés felhővel. Néha ugyan olvadt, meg plusz fokok voltak, de hó az van bőven.

Árak: a hüttében szendvics 11 eur, cola 6 eur, hamburger+üdítő 21 eur, a városban a sherpában a hazainál kicsit drágábbak a dolgok, de nem vészes.

Les Menuires jó választás annak, aki be akarja járni a teljes 3völgyet, de 1 hét azért nem elég rá 
Mi vettünk 3völgy bérletet, ami +20ezer volt.

Az Orelle-i és Val Thorens-i részről már írtam pár éve, ezekre nem is mentünk át, ezeket anno egész jól becsúsztuk.

A Les Menuires-i rész jó, kb. 180km pálya, a felvonók egész jók, de azért van 1-2 lassú. Sokat csúsztunk a központi részeken, lementünk St.Martinba, ahova egy hosszú kék pálya visz amin kevesen vannak és jó lejtésű. A Bettex pálya is jó, ez végig megy a faluban, alagutakkal és házak között.

A Méribel-i rész tetszett nekem a legjobban, mondjuk az átcsúszásnál sokan vannak, de aztán eloszlik a tömeg. Sokat voltunk a DC Area 43-ba, tetszett a Mont Vallon piros pályája, a Pas du lac 2 tetejétől levezető kék, ami egészen Méribel Village-ig levisz.

Courchevelben én nem voltam, a többiek annyit mondtak, hogy kezdő pályák vannak és hogy kevesebb az ember.

Az egyetlen negatívuma talán a 3völgynek, hogy nagyon sokan voltak. Amikor napos idő volt, sokan voltak a reggeli felvonóknál, sokan voltak a Les Menuires-Méribel átvezető pályákon, és a központban is.

Egy hétre még visszajönnék pl. egy Méribel-i szállással...
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Franciaország
Les 2 Alpes
2017.01.31.
sziasztok

mi január 22-27-ig 6 napot síeltünk Les 2 Alpes síterepén.
busszal mentünk, egy orelle-i kitérő miatt 21 óra volt az út, ami elég sok és fárasztó...

az Ours Blanc nevű szálláson laktunk, pálya kb 30m-re, sherpa, fő utca is közel, tehát jó helyen volt.
pár éves lehet csak az apartmanház, jól felszerelt, volt mosogatógép, főzőlap, stb. a szobák méretével sem volt gond.
a lenti medencét is lehetett használni, azonban a szauna, wifi, tv fizetős.

árak: bagett 1.2 eur, tej 0.9 eur, étterembe egy pizza 10-12 eur, fondü 20 eur.

2 felhősebb és 4 napsütéses napunk volt, úgyhogy az időjárásra nem lehet panasz, de a hó az alsó részeken tényleg kevés, és kb a negyedik napra mindenhol elkezdett a pálya kis kavicsos lenni, ami nem túl szerencsés. egy jó nagy havazás ráfért volna a terepre.

a pályákról a térképen jobbról balra haladva:
a Vallee Blance rész/hegy abszolút nem működött valószínű a hó hiánya miatt, itt nem mentek a felvonók.
a faluból induló 2 Alpes részen vannak a kis zöld pályák, kezdők tudnak itt gyakorolni.
a Diable részen a Diable felvonót minden nap használtuk, 6 üléses, gyors. pályák itt se nagyon mentek.
a Cretes részen van pár gyakorló zöld és kék pálya pl Cretes. itt tudnak még gyakorolni a kezdők.
a La Fee részen a hosszú kék pálya egész jó lenne, ha nem lenne benne egy kb 300m hosszú nyílegyenes szakasz. itt pár pályán már kilátszott a talaj.
a Toura részen van a snowpark, itt már a hóhelyzet is jobb volt, viszont a park részen a térképen rajzolt 20-30 elem helyett kb a negyede volt megcsinálva/megnyitva.
és van a Glacier rész, itt már hó is van bőven, a legjobb pályák is itt vannak, ezáltal mondjuk több az ember is fent. széles, hosszabb kék pályák, pl Glacier, Signal, Jandri5.

a végére hagytam a hely negatívumát amit snowboarddal nagyon megéreztünk: rengeteg egyenes szakasz van, ahol néha nem elég a lendület, pedig boardozok már pár éve...sível talán élvezetesebb.
ja és voltak velünk kezdők is, és ami a pályaszínezést illeti érdekes "kék" pályák vannak.
a Jandri pl. slow zone, meg family zone, ehhez képest olyan letörések vannak néhol és délutánra tiszta jég és buckás az alja...
összességében több hóval nem rossz hely, meg jópofa hogy 3600-ról lejöhetsz 1600-ra, meg nyáron is síelhetsz, de szerintem túl van értékelve.
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Franciaország
Risoul - Vars
2016.01.25.
6 napot sieltünk Vars-ban, vasárnap érkeztünk, a 19-20 órás buszút kicsit sok volt Pestről.
A szállás a Ski Soleil apartmanházban volt, ez Vars központjában van, ahol vannak síboltok, éttermek, boltok és egy sherpa is, ja és szemben, nagyon közel van a kabinos felvonó. A szállás egy hétre teljesen jó volt, mosogatógéppel, tv-vel, mondjuk mikro nem volt.

Az árakról: (forraltbor 3.5eur, panini 7eur-tól, pizza 10eur-tól, egy étterembe is elmentünk, a fondü 20 eur-tól)

Végig sütött a nap, talán egy nap volt mikor kicsit felhősebb volt az ég, de az időre nem lehet panasz.
Nem volt kevés hó, a pályák is rendbe voltak, de egy kiadós havazás azért ráférne a síterepre.

A pályák közül leginkább a Vars-i oldalon a Peynier csúcsról a Melezes hosszú kék pályán, a központba lévő Escondus és Combe, és a Hereux pályákon csúsztunk.
A snowparkok elég komolyak, van a gyerek parktól elkezdeve egészen a durvább korlátokig minden. (kb. 7 snowpark van összesen Vars-ban)
A liftekre viszont ráférne egy vérfrissítés, lassúak, volt olyan ülős, ahol lábtámla se volt.

Mindenkinek ajánlom a terepet, kezdőknek vannak lankásabb zöld/kék pályák, illetve vannak jó pirosak, és nem kezelt, buckás pirosak/feketék is.
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Franciaország
Isola 2000
2015.02.09.
Na mi is megjártuk Isolát, tegnap érkeztünk.

A 20 órás buszút elég hosszú, de Monaco-Nizza környékén a kilátás kárpótol, így nem volt vészes. Az apartman átvitele simán ment, a New Chastillon-ban laktunk a Skilines iroda szervezésében. Hárman voltunk a négyszemélyes stúdióban, ami jól felszerelt, és az eddigi francia szállások közül ez volt a legtisztább, legújabb, amiben voltam. (az épület max. 2-3 éves lehet). Az ajtótól kb. 5 méterre volt a pálya, mondhatni pályaszállás  A közelben van 2 sherpa, volt minden ami kell és nem volt drága sem. Hüttébe egyszer voltunk (forraltbor 4 eur), étteremben is csak egyszer (pizza 15 eur) és kölcsönző, síbolt is van.

A 6 napból az első 3 napos volt, a második 3 pedig havazott, szerintem 70-80 cm hó simán esett. Az utolsó nap olyannyira esett, hogy 2 körül a felvonókat is lezárták, mert óriási szél is volt a hó mellé.

A pályák nem olyan hosszúak, de szerintem élvezetesek, elég sok a kék pálya. A település mellett van egy nagy rész a kezdőknek, itt remekül meg lehet tanulni sielni/boardozni. Nekem mondjuk kicsit sok volt az „egyenes” szakasz, sokszor kellett lecsatolni. A Mene és a Merlier felvonók mellett jó pályán kívüli szakaszokat mentünk az erdőben, ekkora hóban remek volt. Legtöbbet a Mercantour felvonót használtuk, innen elég sok pályán el lehet indulni jobbra-balra.

A nagy hó és a lavinaveszély miatt kétséges volt a hazaindulás, de végül délbe el tudtunk indulni haza.
Összességében egy jó síterep, kezdőknek is ajánlom.
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Franciaország
3 völgy
2014.02.26.
Sziasztok
Mi január közepén (19-24ig) voltunk a 3völgyben.
Az utazás 16-17óra busszal, kibírható, közel van az olasz határhoz.

A szállásunk Orelle-ben volt a Hameau des Eaux apartmanházban. A szállás jól felszerelt, van mosogatógép, mikro, TV, méretre is jó volt, igaz mi mindig +1 fővel nagyobbat foglalunk, hogy kényelmesen elférjünk. Aki ide megy, készüljön fel, mert nincs semmi a faluban. Amikor mi voltunk nyitva volt egy kis közért, de szinte üres volt, lent a felvonónál pedig egy bár, és egy sportbolt és ennyi. Szóval kaját érdemes vinni, szórakozási lehetőség nagyon nincs. Gyalog a felvonó szerintem legalább 20 perc, így marad a síbusz, ami ha jól emlékszem negyed óránként jár (kivéve délelőtt 10:30-11:45). A szállásunktól a pályákig kb. 45 perc, nem vészes, de következőre maradunk a pályaszállásnál. Többekben felmerült a hazacsúszás, nos elvileg van valami erdei út az Orelle Expressz felvonó alatt, amin ha nagy hó van, el tudom képzelni, hogy haza lehet csúszni, de helyismeret nélkül én nem próbálnám meg.

Az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, a 6 napból csak 1,5 nap sütött a nap, a többi nap óriási köd, szél, van mikor az orrunkig sem láttunk. Utolsó nap napközben esett vagy 30cm hó, az mondjuk jó volt, de összességében elég rossz időt fogtunk ki. Volt mikor olyan érzésem volt, mintha tejben kéne egyensúlyoznom, olyan fehér volt minden.

Az árak a kisközértben nem vészesek, pl. a bagett 1 eur, és mindig friss volt. A pályákon viszont drágaság van: pizza 15 eur, hamburger+sült krumpli 18 eur, panini 8 eur. (mondjuk nagyon finomak voltak)

A pályákról: fontos megjegyezni, hogy ha Orelle-ben laksz, a hazafele vezető úton a felvonókat el kell érni, mert ha nem, kellemetlen lehet. Voltak a csoportban, akik Val Thorens-ben ragadtak, a taxi Orelle-be 250 eur állítólag, volt aki szintén ottragadt, igaz saját hibáján kívül, ő 103 eur-ért kapott szállodai szobát. Amúgy a bérlet nekünk a Val Thorens-Orelle-i részre volt érvényes, ez normál tempóban-jó időben 3-4 nap alatt besíelhető, de egy hétre is jó. A rossz idő miatt nem kockáztattuk meg a kiegészítő jegyet a teljes 3 völgybe, ez ha jól hallottam 30 eur/nap.
A pályák közül kiemelném az Orelle-i oldalon a Rosael felvonó alatti piros pályát, és a kék Peyront. A Caron csúscsáról is nagyon jó piroson lehetett lejönni egész hosszan. Mi nagyon sokat használtuk a Portette-Grand fond felvonók körüli pályákat is, itt van a snowpark, és innen lehet lecsúszni Val Thorens-be, ahol nagyon széles, lankás pályák is vannak, kezdőknek szerintem kiváló ez a rész. Innen indul a Peclet, aminek a tetejéből 1-2 jó piros pálya szintén indul. Sőt az egyik legjobb rész, ha a Glacier felvonóval felmegyünk a tetőre, innen vezettek le nagyon jó pályán kívüli részek a baloldalon. Egy rész még nagyon tetszett mindenkinek, a falu mögötti, ahonnan át lehetne csúszni Meribel-be. 3 Valles 1 és 2 felvonókkal felmegyünk a tetőre, itt azért érdemes figyelni nehogy rossz irányba induljunk. Innen nagyon hosszú és széles kékek jönnek le. Itt van a La folie douce hütte is.

Jó volt ez az egy hét, visszajönnék még, de egy központibb pályaszállással…
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Mi január 4-től voltunk itt egy hetet, a szállás Valloire-ban volt, a residence le valmonts-ban. A városka hangulatos kis francia település, van sok ajándékbolt, éttermek, bárok és persze sherpa. A pálya egy lépésnyire volt a szállástól, az apartman rendesen felszerelt, mondjuk 7személyesben voltunk 5en :)
A recepción wifi, az egyik házban pedig ingyenes wellness...
Az első négy napban napsütés, az utolsó kettőben pedig hóesés és köd volt, sőt legutolsó nap alig láttunk valamit a pályából. Tömeg termszetesen nem volt. A hütték viszont nem tetszettek, nem volt valami nagy választék, és viszonylag drágák voltak (sültkrumpli volt ahol 6 eur) Hóból sem volt hiány, talán csak a faluba vezető pálya volt délutánra rosszabb minőségű.
Mi legtöbbet a középső hegyen voltunk, a Brive és Lac de la vieille felvonók pályáin csúsztunk, de aztán felfedeztük a colerieux felvonó melletti pályákat és azok nagyon bejöttek.
A jobb oldali (setaz) hegyen sajnos csak egy napot töltöttünk, de ott nagyon jók a pályák amik a csúcsról indulnak.
A baloldali, valmenier-i részen is egy teljes napot voltunk, nem rossz ez sem. Az átjutást a coterieux-i fekete, kezeletlen pályán kiséreltük meg, snowboarddal az ember méretű buckák között vicces volt a lejutás...Ami ezen a részen megfogott, az a rendszer bal oldalán lévő hosszú, piros pálya, nemhiába ajánlották nekünk, érdemes kipróbálni. Összességében egy jó síterep, de voltam már jobb helyen Franciaországban.
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Szlovákia
Jasná - Chopok
2012.12.11.
mi is kint voltunk szombat,vasárnap. eddig mindig verőfényes napsütésbe csúsztam itt, most tényleg nagyon hideg volt, és a nap se nagyon bújt elő. a második napra már a pályák is jegesek voltak. tényleg azok a pályák üzemeltek, amiket a honalp ír, ezért ezt érdemes figyelni, mindig friss info van fent (jasna.sk) az új kabinost beindították, viszont a csúcsról lefelé elég köves volt egykét helyen az út. ahhoz képest, hogy csak 3 lift ment, a tömeg sztem eloszlott, nem voltak sokan. viszont érezni lehetett, hogy előszezon van, odafele a parkolóba is simán be tudtunk állni (aki volt már pl márciusban, az tudja miről beszélek:)) a faluban pedig csak egy nyitott éttermet találtunk hosszas keresgélés után.
szezonkezdetnek megfelelt, a terepet pedig csak ajánlani tudom, márciusba visszatérünk...
Tivi
10 élménybeszámolót írt
10
13 éve tag
Franciaország
Serre Chevalier
2012.01.31.
Vasárnap jöttünk haza a Serre Chevalier völgyből, szuper egy hetet töltöttünk itt el, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Brianconban laktunk, a Relais de la Guisane apartmanházban volt a szállásunk, az igényeknek megfelelt, és a felvonó is kb az ajtónkban volt. Az utazás Franciaországhoz képest tűrhető, a busz kb 17 óra alatt kiért és vissza is ugyanennyi volt az út. Napos, felhős idő váltakozott egész héten, amikor hazaindultunk akkor pedig szakadt a hó. Egy negatívumot tudnék kiemelni a tereppel kapcsolatban és ez a szél! Ilyen szeles helyen még nem voltam, és ez azért tud nagyon bosszantó is lenni: nem mennek a felvonók, lefújta a havat a pályáról a szél, ráadásul az arcunkba, és még hidegebbnek is éreztük az időt… Az árak nem olyan vészesek a városban, a hütték persze drágák, de hol nem :) Hó volt bőven, egy-két helyen látszott ki a föld az alacsonyabb pályákon, plusz fokok ellenére sehol sem olvadt.

Nekem a brianconi és a monetieri rész tetszett legjobban. Brianconban a piros pályák (grande gargouille, vauban, remparts) nagyon jók. A középső részen vannak kellemes kékek (myrtilles, foret, combes), ezeken rengeteget csúsztunk, és persze jók a piros pályák is, pl. a cucumelle nevűt mindenképpen ajánlom! A pályák nagyon változatosak, minden igényt kielégítenek, jópofa a Melezone (kezeletlen, fás terület), a snowpark nem túl nagy, de jó, az erdőben való csúszás pályán kívül pedig egyenesen király! Snowboarddal a zöld pályákat nem nagyon erőltettük, pedig van abból is bőven, többet kellett felfelé menni, mint lefelé rajtuk...Monetierben legtöbbször a Bachas felvonót használtuk, innen sok jó erdei pálya érhető el, de az Eychauda és a Cibouit felvonó magasabb pályái is bejöttek.

1 utazási irodát találtam, aki ide szervez utat, pedig francia viszonylatban közel van, nagy síterep, és nem utolsó sorban nagyon jó...nekem nagyon tetszett, ha tehetem, ide még visszamegyek egyszer!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.