Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

afuchs007 kiemelt beszámolói
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Hetedik nap, egész éjjel havazott reggelre 1300 m-en kb 10 cm, 2500 m-en kb 15-20 cm friss hó esett. A hegyen erősen fújt a szél, néhol viharos erejű volt. 1300 m-en -1°C 2100 m-en -5°C 2500 m-en -7°C volt. A sok friss hó és a néhol max 10 m-es látótávolság eléggé megnehezítette a síelést, de hát utolsó nap révén nem maradhattunk otthon. Sok helyen keresni kellett a pályát. Délig bírtuk utána lecsúsztunk a völgybe.

Az egész hetet összefoglalva, nagyon jó síelős hetet tudhatunk magunk mögött. Az eddig legjobb síhét volt. A 7 -ből 5 napon gyönyörű napos időnk volt. A felvonók modernek és gyorsak, jó-részük buborékos, ami havazás esetén nagyon jól jött. Húzóliftet elvétve találni. A pályák jól kezeltek, jól táblázottak, és szélesek. Igaz néhány besorolást nem értettünk, volt olyan kék ami nyugodtan lehetne piros, és volt olyan fekete ami inkább piros, de ez legyen a legkisebb gond. A szállásunk a Rastkogel szomszédságában volt. Jól felszerelt 2 szintes ház max 14 főnek. Hexen Kessel (csak eset 8 -ig van nyitva) és a Kaser Mandel Apress Ski bár remek hely. Spar a központban, mindent meg lehet kapni, ami csak kell.

Ide még biztos visszatérünk!
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
2014.01.18 Szombat 1 hetes sívakációnk első napja.

Mindig nagy élvezettel olvasom a beszámolóitokat, így én sem szeretnék adós maradni.

Indulás Tata mellől Szomódról hajnali 3 kor. Bécstől egészen bajorokig sűrű ködben autóztunk. Az A12 -ről lehajtva a Zillertal völgy elején egy kb 3 Km -es dugó alakult ki, de utána jól lehetett haladni. 10:15-re érkeztünk meg a szállásra. A szállásunk Vorderlanersbach-ban közvetlenül a Rastkogel felvonó szomszédságában. A szállás szép, rendezett, tágas és jól felszerelt.
Megérkezés után átvettük a szállást és egy gyors pakolás után célba vettük a hegyet.
Elsőnek a Rastkogelt fedeztük fel. 2100 m-en +2°C volt. Itt csináltunk egy gyors külső belső bemelegítést és felmentünk 2500 m-re itt már szerintem mínusz volt. Innen a pályák szuperek voltak. Kemény de nem jeges alap, rajta pár centi porhó. Itt mentünk jó pár kört. Nem volt tömeg és a széles piros és kék pályákon nagyon jól lehetett a carving technikát csiszolni. Egy gyors hüttézés után átcsúsztunk ez Eggalm részre. Itt a teteje jól ki volt fagyva és elég nagy volt a szél is ami hordta a havat rendesen. Néhol a fű is kilátszott. A völgybe vezető 5 pályán meglátszott az enyhe idő. Néhol földes, összetúrt tavaszi hóban kellett "leküzdeni" magunkat a szálláshoz.

Most kicsit szemerkél az eső. Talán fent havazik....

Holnap újra jelentkezem a napi beszámolóval.
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Sziasztok,
Szombaton látogatást tettünk Aflenzben. 5:15 kor indultunk Szomódról és már 8:45 kor a felvonónál álltunk a sorban. Nagyon szép napos idő volt. A völgyben is fagypont alatt volt a hőmérséklet. 9 előtt nem sokkal elindultak az első síelők a hegyre. Mi 8 fős csapatunk is sorra került. 9 órára kezdtek a parkolók megtelni. Kicsit féltem is, hogy tömeg lesz a pályákon. Felérve a csapatunk ketté vált. A két tanuló és az önkéntesen kijelölt oktatójuk, a C korongos felvonó melletti pályát vették célba az alapok elsajátítására. Mi pedig elindultunk felfedezni a hegyet. Felmentünk 1810 m -re és onnan kezdtük besíelni a terepet. A csúcson gyenge de nagyon hideg szél volt. Erősen fagyot, de a nap melengető sugarait már lehetett érezni. Reggel keményre fagyott pályák fogattak minket. Nagyon tetszett az 1-es 6-os és a 2-es 4 -es útvonal. Ezt a nap folyamán többször besíeltünk. 1 kör után mindig megnéztük a tanulóinkat, hogy haladnak. A D csákányos felvonót elsőre levétettük, mert jól meg kell engedni, hogy a beszállóhoz fel lehessen menni, így lecsúsztunk a völgybe. A tanulók jól vették a kezdeti akadályokat. És kinőtték a C felvonó melletti lankás pályát és átmentek a B korongos felvonó melletti pályára a tudásuk csiszolására. A pályák egész nap jól tartották magukat, nap végére csak a 6-os fekete és a az 1-es piros alja kezdett buckásodni a déli fekvése miatt. Egy két kő is előbukkant. A hőmérséklet a csúcson végig fagypont alatt volt. 1530m-en napközben max 2°C volt. Gyönyörű idő volt! Nagyon jókat csúsztunk. A reggeli félelmem alaptalan volt. Tömeg egyáltalán nem volt a 3 üléses felvonónál volt néha 1-2 perces várakozási idő, de a pályán eloszlottak az emberek. A hátsó 3-as pályán verseny is volt, ott többen voltak. Hó van még bőven, reméljük a héten a felmelegedés nem rontja el a hétvégén érkezők kedvét. 16:45 kor indultunk haza és 8-ra már otthon is voltunk. Egy nagyon jó szezonzárást csináltunk. Még mindenképp visszatérünk erre a kis eldugott terepre. A tanulók is ráéreztek a síelés ízére, reméljük sikerült még két emberrel megszerettetni ezt a nagyszerű sportot. Sajnos az ingyen jegyemet nem tudtam felhasználni, mert otthon maradt. Nem tudom, hogy átvihető e a következő szezonra, ha nem akkor elajándékozom valakinek. Jó síelést nektek a szezon hátralévő részében!
IMAG1556.jpg
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Sziasztok.

2013.01.25-2013.02.02 - egy nagyon jó síelős hetet tölthettünk a Ski-Welt régióban.
Indulás 02:30 Szomódról. Végig száraz úton mentünk. Salzburgnál jöttünk le a pályáról és Lofer felé értünk el Söllbe. A szállásunk a 40a pálya mellett volt.
Ez egy bauernhof kedves háziakkal, házi tejjel, sajtal, pálinkával.
http://ferienbauernhof-soell.at/
1 fő/ éj ellátás nélkül 24 € + TAX
Szombaton verőfényes napsütés és kifagyott pályák fogadtak minket. Végre síelünk! Erre vártunk egész évben! Lecsúsztunk a kabinoshoz, megvettük a bérletet és irány a hegy. A felvonóknál minimális sorállás volt! A tömeg jól eloszlott a rengeteg pályán. Nap végér nagyon buckásodtak a völgybe vezető pályák, de ez természetes. Este kipróbáltuk az éjszakai pályát. A szállásról lecsúsztunk a völgybe és ott szembesültünk azzal, hogy a 7 napos 243 € -s bérletünk nem jó az éjszakai pályákra. Arra külön 23 €-s jegyet kell váltani. Kicsit elszomorodtunk! Az éjszakai pályák szerdától szombatig mennek 18:30-22:00 -ig. Előtte az összes pályát újra ratrakolják, valószínűleg ezért van a plusz díj is!
Vasárnap hasonló időben volt részünk. napsütés a völgyben 0 °C körül a hegyen -2-3°C volt.
Hétfőre megérkezett a beígért havazás. Erre a napra volt betervezve a Goingi rész besíelése. Reggelre a ratrakolt pályára a völgyben kb 8 cm a hegyen kb 15 cm friss hó esett. 8:30 kor már a felvonón ültünk és több pályán az első nyom a miénk volt! Nagyszerű élmény volt. A hó folyamatosan esett. Kb 11 óráig alig találkoztunk emberekkel. Ekkor a hó is elállt és az eberek is elő kerültek. Vasúttal felmentünk a "Moszkva térre" itt azért már volt tömeg, de a szerteágazó pályák elnyelték őket.
Keddre a Brixeni részek voltak betervezve. A hó hol esett hol nem. A hegy egyik felén köd a másik felén hó esés volt. A friss hó miatt déltől buckásodtak a pályák.
Szerdára megjött sajnos a beígért felmelegedés. Egész éjjel esett az eső, szerencsére reggelre el állt. De a pályák és a friss hó is megsínylette az esőt. Március vég hangulatom volt. Szikrázó napsütés a völgyben 8°C a hegyen is 2°C! Tavaszi vizes hóban lehetett síelni. A déli fekvésű völgybe menő pályák nagyon olvadtak.
Csütörtök reggelre kifagyott kemény pályák fogadtak minket. Erre a napra a napi 80 km elérése volt a cél. Jórészt a Scheffau-i, Hoch-Brixen-i és az Itteri pályákat eröltettük. Volt olyan pálya ami délután 2 kor is kemény volt egy kis porhóval a tetején (91-es). Nagyon jó napot zártunk és elértük a 80 Km -t is. Megérdemelt sörünket a Hoch-Söll alpengasthof-ban fogyasztottuk el. Este pedig a völgyállomás mellett lévő Hexen Alm-ban buliztunk. 5 tagu zenekarral, egy nagyon autentikus és hangulatos hüttében. Az egyik pincér magyar volt.
Pénteken hajnalban esett az eső és nem is fagyott. Reggel megint vizes havasak voltak a pályák. Sajnos ez volt az utolsó napunk is egyben. 1 óra körül elkezdett a középállomás felett a hó esni, alatta pedig az eső. Így délután hazacsúsztunk. És kimentünk szánkózni. Nagyon jó volt a szánkópálya is. A középállomástól lehet a völgyig szánkózni. Nagy élmény! Főleg, ha összekötitek a szánókat, akkor van lendület is. :) Bár egy kicsit veszélyes is!!!
Szombat reggel 8 kor indultunk, de nem Lofer felé, hanem Kufstein felé, mert itt kisebb volt az esély a dugóra, igaz km-ben több. Hazafelé végig esett.

Pozitívum: Hatalmas, változatos pálya rendszer, Ahol egy kicsit kellene gyalogolni, oda egy varázsszőnyeget vagy egy köteles felvonót csináltak. Szinte nincs is csákányos felvonó. Kevés sorbaállás. Szuper síterep!

Negatívum: Az éjszakai pálya használat nincs benne a bérletbe. A pályák kitáblázása hagy némi kivetni valót, nem egyértelmű!
IMAG1467.jpg
DSCF8384.JPG
IMAG1462.jpg
PICT0148.JPG
PICT0185.JPG
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Ausztria
Lachtal
2012.01.17.
Sziasztok.
Január 15. én vasárnap Lachtal-on voltunk. A szállásunk St. Peter am Kammersberg-ben volt. (20 km -re Lachtaltól).
Lachtal bejáratáig havas volt az út, de hólánc nélkül járható volt. Aztán a bejáratnál egyre többen kezdték feltenni a hóláncot. Mi is így tettünk. Felfele többen álltak az út mellett,hogy a hóláncot feltegyék. A parkoló kb 3/4 ig volt. Fél 10 után csatoltunk fel. Itt is sok magyarral találkoztunk. A hó esett a szél fújt, úgy mint szombaton Murauban. A Lachtal 6-er felvonóval felmenünk és egy párat csúsztunk az 1 es pályán. Ekkor láttuk, hogy a Schönberg 6-er felvonó nem ment csak a Schönberg csákányos felvonója. A hó tökéletese volt, bár már délelőtt eléggé össze voltak túrva a pályák. Átmentünk a Schönbergi oldalra és egy párat csákányoztunk. Dél körül láttuk, hogy a Schönberg 6-er indulni fog. Mire odacsúsztunk, már lehetett is beszállni. Ebédelni 7-es pálya mellett fekvő Tanzstatt hüttében álltunk meg. Ez egy kis hütte kb 30 ember befogadására képes. Barátságos árakkal és kiszolgálással a rántott húsos zesmle nagyon finom :) . Délután visszamentünk a Lachtal 6-er felvonóhoz és a környéki pályákat síeltük be. A Zinken Lift egész nap zárva volt így a hátsó pályákat nem lehetett használni. A Lachtal 6-er felvonó bal oldali kiszállója le is volt zárva, de az épületet megkerülve lehetett csúszini a 6A - 6 - 5A - 3 útvonalon a völgybe. A 6- 6A pályákon alig voltak, és tökéletes állapotban volt még délután is. 2 óra után csak ezen csúsztunk és a kedvencünk lett. Délutánra a hóesés elállt és kisütött a nap is. A szél is mérséklődött. Napközben sor állás nem volt jelentős Max 3-5 perc.
Egy nagyon jót síeltünk Lachtalon. Aki mostanában megy, annak lesz hava bőven :)
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Sziasztok. 2012.01.14. én szombaton mi is tiszteletünket tettük Murauban. Reggel 4 kor indultunk Tata mellől Szomódról. Winer Neustadt-tól havazott. A pályán csak a külső sáv volt jól járható a belső csak szakaszosan. Volt olyan rész ahol a belső sávban 5cm hó volt (hókotróval nagyon nem találkoztunk). 9:15 körül érkeztünk meg a parkolóba. Rengeteg magyar rendszámú autó volt a parkolóban gondolom a Magyar verseny miatt is. A hó szépen esett a völgyben. Elindultunk fel a hegyre. Kezdett durvulni az időjárás. A kabinos tetejénél komoly hófúvás volt. Maszkok fel és irány a völgy. Tökéletes hóban lehetett siklani a völgy felé. A közép állomásnál néha kisebb sorok alakultak ki (max 5 perc. A buborékos felvonó meletti pályák voltak a legjobbak és a nagy szélben a buborék jó szolgálatot tett. Ebédre a Kreischbergwirtnél álltunk meg. Nem volt rossz, bár én a kisebb autentikusabb hüttéket szeretem. Ez kicsit nagyüzemi volt. Utána célba vettük a kétüléses felvonó környékét. Itt szinte senki nem volt. De ez nem volt véletlen, mert a hegy tetején olyan hideg szél fújt, hogy a lehelet megfagyott a maszkon. És a hideg szél utat talált mindenhol. Így visszamentünk a buborékos felvonóhoz. A hó egész nap esett a szél se nagyon csillapodott. A pályák nap végére eléggé össze lettek túrva, de élvezet volt a friss havon csúszni. Nagyon jó síelős napot tartottunk Murauban.
Másnap Lachtalt vettük célba, de ezt majd a Lachtal fórumba írom meg.
IMAG0508.jpg
IMAG0504.jpg
IMAG0498.jpg
IMAG0503.jpg
IMAG0505.jpg
IMAG0509.jpg
IMAG0514.jpg
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Ausztria
Mönichkirchen
2011.12.28.
Sziasztok. Egynapos úti célnak végül Mönichkirchent választottuk. 9 kor értünk a parkolóba, ekkor még csak a felső parkoló volt 3/4 -ig. A pénztárnál volt egy kb 5-10 perces sorállás. Aztán irány a hegy, szép napos időt fogtunk ki. Elsőnek lecsúsztunk az 5-s kék pályán, ami tényleg egy tanuló pálya! Utána csúsztunk egy párat a Mönichkircheni oldal pirosain. (jók ezek a pályák, csak ne lennének ilyen rövidek :) ) Aztán átnéztünk a másik oldalra is, minta ahogy Bélaapó is írta, a közepétől elég jeges volt. Ezt annyira nem lehetett élvezni, pedig a teteje az nagyon jó volt, csak hát le kell csúszni a felvonóig, így ezt az oldalt hanyagoltuk. Hüttézésre a Berggasthof-ot választottuk. Átlagos áron finomat ettünk. Ebéd után a Mönichkircheni oldalt erőltettük. A futószalagos beszállót sokan nem tudják használni, így egy csomószor leállt a lift. (és nem csak a sok gyerek miatt) Volt egy olyan eset is, hogy egy nagydarab felnőtt meglepődött, hogy ott termett a lift, elvesztette az egyensúlyát és a mellette álló kisgyereket beborította a szék alá. Kicsit kezdett unalmas lenni a Mönickircheni oldal így újra átmentünk a másik oldalra. Délutánra már azt a kevés havat is összetúrták ami a jégen volt. A Mönichkircheni oldal jól tartotta magát egész nap. A hó nem olvadt és nem is tudták nagyon összetúrni. Még csúsztunk egy párat aztán beültünk még egy teára és lecsúsztunk a völgybe.Összességében megállapítható, hogy egynapos síelésre egy tökéletes úti cél, kezdőknek több napra is. A kiszolgáló személyzet készséges és kedves. A pályák jól kezeltek a liftek viszonylag gyorsak. Így egy jó szezonkezdő síelős napot tudhatunk magunk mögött.
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Ausztria
Saalbach
2011.04.04.
Hétvégén voltunk kint a Ski Musikanten WM -en, és ha már ott voltunk, gondoltuk csúszunk egyet. Időben mentünk reggel, hogy még a meleg előtt kiérjünk,de az időjárás győzött. Vittünk magunkkal egy kezdőt is. Lehet hogy nem ilyen havon kellett volna megszerettetni vele a síelést. Reggel a Turm 6-er lift melletti tanulópályán mentünk egy párat, hogy az alapokat megmutassuk, aztán felmentünk a Kolmaisgipfelbahnal, mert nagyon romlott a pálya állapota, ami nem is csoda a 20 °C -ban. Aztán az 55 -s és az 53 -as pályán csúszkáltunk. Ha a havat nézem, akkor inkább nem jellemezném, ha viszont az ember mennyiséget, akkor nagy élmény volt. Úgy jöttünk le a pályákon, hogy emberrel nem találkoztunk. Ez kárpótolt a hókásáért. Aztán délután gondoltuk, hogy nem kabinozunk lefele, ha még nyitva van az 52 pálya a völgyig, akkor csússzunk le. El is indultunk lefele. Végül is vízisínek elment. Ahogy mentünk lefele úgy romlott a helyzet! Először csak 15 cm latyak aztán vízátfolyás, ami miatt majdnem hasra estünk, aztán jött a sáros hó. A végén a tanulópályán is lementünk, hát rá sem lehetett ismerni. Szerencsére leértünk. Összegezve jó volt mert még egyet tudtunk síelni ebben a szezonban, egyeül még sosem síeltem egy pályán, főleg nem Saalbachban. A kezdő síelőnk is a rossz hó ellenére elég jól elsajátította az alapokat, talán nem ment el a kedve sem. Viszont az, hogy 40 EUR-t ugyan úgy elkérik, az ilyen pályákért, az kicsit gáz. Ahogy látom mára a komplett Saalbach-i részt le is zárták. A szállásunkra szombaton jöttek angol gyerekek 1 hétre síelni. Hát azért egy kicsit sajnáltam őket, lehet hogy kirándulás lesz nem síelés.! Ja és a Musikanten SKI WM, nagyon jó buli volt!! A magyar Donau Power zenekar nagyon jó hangulatot csinált, ebben része volt annak a kb 60 magyarnak aki ott volt!

UI: Lehetne már november, hogy ismét a síelésé legyen a főszerep, több hóval mint idén! Jó nyarat mindenkinek!
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Ausztria
Saalbach
2011.02.07.
Sziasztok.
A múlt hetet a Saalbach-Hinterglemm síterepen töltöttük.
Szerencsére az előző héten esett friss hó mert igen bajban lettünk volna. Egész héten gyönyörű napsütéses idő kényeztetett minket. Nekem legjobban a szombati és a vasárnapi hó minőség tetszett, sajnos utána napról-napra romlott a helyzet. A weben közzétett hóvastagság értékek inkább marketing adatok, mint a valós tények! A hét elején is voltak kikopott részek (némely pálya már akkor is le volt zárva), de a hét vége felé sok pálya szomorú képet mutatott!
Minden reggel kifagyott ratrakolt pályákkal találkoztunk. Délutánra már a pályákat eléggé összetúrták! Inkább délelőtt érdemes többet síelni. Csütörtökön voltunk freestyl bemutatón is ami ingyenes volt. (nagy élmény volt) Pénteken csúsztunk egy párat az éjszakai pályán. Sajnos egy kissé csalódás volt, mert napközben széttúrt pályát lehet este is használni. Szerintem egy félórás szünettel 4- 5 ratrak rendbe tehette volna a pályát és akkor nagyobb élményt nyújtott volna!
A síterep jól felszerelt és minden a síelőkről szól!!
Nem túl olcsók az áraik, de szerintem megéri!
A szállásunk a Reiterkogel Bahn-tól kb 150 m -re, az U-bahn-tól kb 400 m-re a christina appartmanban volt!
http://appartment-christina.npage.a...t/willkommen_28104963.htm...
Nagyon hangulatos kis szállás, egy öreg bácsika adja ki! Az appartnajaik jól felszereltek és tágasak. Annyi negatívum volt, hogy a szobához csak egy kézmosó volt, a wc és a fürdő a folyosón volt, de ez minket nem nagyon zavart.

Összességében egy nagyszerű hetet töltöttünk saalbchban, jó időben 310 km -t síeltünk.
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Ausztria
Zettersfeld
2011.01.03.
Sziasztok,

Megjártuk, Lienz-et, Grossglockner Resort-ot és St Jakobot is.
Nagyon jó időt fogtunk. Szép napos időnk volt, ami kb - 3 - 4 °c -al párosult. Dec 29. én délután síeltünk a Zettersfeldi pályán. A parkolóban elég nagy tömeg fogadott minket, de a pályán nem lehetett nagyon érezni a tömeget. Kisebb sorok kialakultak a felvonóknál, de nem volt zavaró. A hó minősége kivalló volt, egy-két jeges szakasszal találkoztunk. Dec 30-31. én St Jakobon voltunk. Nagyon kellemes csalódás volt ez a pálya rendszer! Változatos pályák jó minőségű hó! Itt igénybe vettünk egy kis oktatást is Gézafater jóvoltából! Gézát mindenkinek csak ajánlani tudom!(itt a felhasználók között megtalálható) Az év első napján Kals Matrei síterepre mentünk. Az idővel nem volt gond, de a pályákkal már annál több. A Kals-i oldalon még élvezhetőek voltak a pályák, de a Matrei oldal számunkra katasztrofális volt! Jeges pályák, amin az emberek próbálták leküzdni magukat, több kevesebb sikerrel. A Matrei oldal egyedüli pozitívuma a fűtött felvonó volt. Ha friss hó van biztos jó ez a pálya, de így jegesen....
1 órakkor le is jöttünk és átmentünk a Lienz Hochsteini pályájára. Kicsit hosszadalmas a csúcsra jutás, de megéri! Gyönyörű látványt nyújt a dolomitok és a város. Sportos pályákon lehet a völgyig síelni. A versenypályán is lecsúsztunk, de sajnos az már igen jeges volt!
A szállásunk a Magyar üzemeltetésű Schlossberghof Panzió volt, melyre nem tudok rosszat mondani! Rendezett kulturált szobák, svédasztalos bőséges reggeli, Kiadós 3 fogásos vacsora! Az ital áraik is szolidak! A szállás a Hochsteini pálya mellett fekszik, de a városközpont is kb 10 perc séta!!
Összességében egy nagyon jó szilveszteri vakációt töltöttünk le Lienzben!! Ajánlom mindenkinek ezt a régiót!
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Ausztria
Unterberg
2010.12.20.
Sziasztok, tegnap megjártuk Unterberget és mint ígértem írok egy beszámolót. Kb 10 órára értünk a felső parkolóba. Az út kissé havas volt Pernitz-től de nem volt vészes. A felső parkoló szinte tele volt és az alsóban is voltak. Kicsit féltünk, hogy tömeg lesz a pályán, de szerencsére a tömegből napközben nem sokat érzékeltünk. Egy lelkes síelni vágyóval vágtunk neki a hegynek. Egy kis buszozás után felcsatoltunk. Bemelegítésnek átcsúsztunk a schneidlift-hez, közben a hóekézést tanítottuk. A hó tökéletes volt friss tömörített porhó. Napközben kisebb sorok kialakultak a felvonóknál, de 2-3 perc alatt mindig sorra kerültünk. A tömeget a hütténél lehetett egyedül érzékelni. A nap végére a tanítvány elfáadt, de már hóekével le tud jönni a hegyről, kicsit még a jobbra fordulást kell gyakorolni, de elmondható, hogy egy újabb embernek adtuk át a sí vírust! Mi még egy kicsit csúsztunk, bele is futottunk egy kezeletlen pályába (hüttengang). Egy kis buckasízés volt a templomig, aztán a parkoló felé vettük az, irányt, mert kezdett elég hideg lenni! Összességében egy nagyon jó szezon nyitó nap volt! A hó tökéletes (80cm) volt a nap sütött, és mi jól elfáradtunk. Még annyit elmondanék, hogy a hétvégén a belépő 22 EUR volt, és ha jól láttam, egy kölcsönzőt is nyitottak, a felső parkolóban. Idén még fogunk ide jönni!
IMGP0005.JPG
IMGP0014.JPG
naplemente 2
IMGP0018.JPG
IMGP0015-k.JPG
templom
egy kis freeride
naplemente
afuchs007
12 élménybeszámolót írt
12
13 éve tag
Ausztria
Unterberg
2010.12.01.
Szépen esik a hó most is Unterbergen!

Remélem januárban már nyitnak! Nekem nagyon szép emlékeim vannak erről a helyről. Itt csatoltam fel először a sílécet. Majd a második síelős napomat is töltöttem el!
Szép környezet, kevés ember, hangulatos hütték, kedvező árak és még közel is van!
Kicsit fárasztó a húzólift, de ki lehet bírni! A pályákat 1 nap alatt nem lehet megunni, több napos síelést azért nem ide szervezném! Tanulásra kiválóak! Már barátoknak meg is ígértük, hogy ide kivisszük őket ide , mert szeretnének megtanulni!

Hajrá Unterberg!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.