Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hova menjünk kisgyerekekkel?

ÜZENETEK (96)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
2011.11.24. 19:44
Werfenwenget tudom ajánlani, mert egy nagy sírégió (Ski Amadé) szélén van, így a sok alternatíva miatt az olcsó árai és a jó infrastruktúra ellenére sem zsúfolt.

Kedvezőek a sípálya áraik és jelentős családi gyermekkedvezmény is van (fam. Kind).
A kezdők az alsó gyakorló szekcióba (3-4 húzós lfit) jóval olcsóbban is vásárolhatnak jegyet (már ez a rész is közel akkkora mint a nagyobb magyar síterepek) és vannak 3, 4 órás jegyek is.

Maga a környék nagyon nyugis és gyöngyörű (főleg a hegyállomásról letekintve, extra panoráma), viszont igény esetén autóval félóra alatt nagyobb síterepek, városok könnyen elérhetőek. A völgyben autópálya halad el.

Megfelelő hóviszonyok esetén elég hosszú szánkópályával rendelkezik, amely felvonóval is elérhető (külön szánkójegy is vásárolható).

A nyári fürdőtavuk télen korcsolya pályaként funkcionál.

A település nagyon sokat tesz a tisztább élhető környezetért, erre külön kézzelfogható programuk és működő rendszerük van.

A sífutóknak, lovasoknak is nagyon jó adottságú a völgy, a környező fennsík.
Stani
5444 élménybeszámolót írt
5444
Admin
2011.11.24. 19:20
Hogy nehezítsem a döntést:
Flachau-Wagrain, Gastein (maga az Angertali kezdőrész nagyszerű), Katschberg, Zell am See-Kaprun.
Zell am See-ben a Schmittentalban tudok szállást, ha érdekel úgy PÜ
Előzmény: (PAttila 124875)
PAttila
8 élménybeszámolót írt
8
12 éve tag
2011.11.24. 17:16
Köszi a választ. Esetleg konkrét szállás?
Előzmény: (Hogwash 124490)
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2011.11.20. 18:24
Nagyon tudom ajánlani kisgyerekeseknek Dachstein West-et.
- Russbachban sok megfizethető apartman van a kabinos 100-300 méteres körzetében - mi szánkót is kaptunk a közlekedéshez, természetesen ingyen
- Ha Russbachban van a szállás, a kabinos épületében INGYENES a játszóház felügyelettel 1 éves kortól
- a kabinossal kisgyerekkel sem probléma a feljutás a Hornspitzre, ahol csúszda, játszótér és remek hütte is van
- Remek a síovi is - délelőttönként a hároméves ott okítódott
- Nincs messze, Budapestről kb. 5 óra
- A kabinos épületében fűtött sídepo van, mérettől függően 1-2 euró, a 2 eurósba az egész család felszerelése befér, nem kell még azt a 150 métert sem cipekedni
- Nekem a pályák is bejöttek
PAttila
8 élménybeszámolót írt
8
12 éve tag
2011.11.20. 17:10
Sziasztok

Pálya szállást keresek Ausztriában 4 fő részére
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2009.02.23. 17:01
Bar nem Ausztria, de abszolut bejott 2 eves gyerekkel: Livigno. 1 hatranya van, hogy eleg messze van Bp-tol, de!

- Alacsony padlos busz kozlekedik a volgyben 15 percenkent. Igy babakocsival kenyelmesen el lehet jutni barhova kocsi nelkul is.
- Mi egy helyi utazasi irodatol (Livigno Idea) bereltunk apartmanokat a Pemont varosreszben. Az apartmanok tagasak. "Focipalyanyi hely" a nappaliban es nem elszik ott senki. ;-)
- A Montolino kabinos tetejen (gyerekkocsi siman belefer, pontkartyat lehet venni) levo hutteben van egy ingyenes jatszohaz a folso szinten. Ekkorat, ingyen, sipalya melletti ettremben meg sosem lattam. (Muanyag hazak, csuszda, jatekok, hinta ... kb. 40m2-en.
...

Amire figyelni kell, hogy ha foglalasnal mondja az ember az Olaszoknal, hogy pl. egy 6-fos apartmanba (2 franciaagyas, 1 ketagyas es nappalis, 2 furdos, konyhas) 6 db felnott es 1 db 1,8 eves gyerek megy, akkor kiakadnak es elmagyarazzak, hogy 6-fos apartmanba csak 6 fo mehet es a gyerek is egy fo. Szoval sajat tapasztalat szerint egyszerubb nem mondani, mert:
1. A helyszinen mar senkit nem fog erdekelni
2. A szobak kozott biztos lesz olyan ami tagasabb es elfer a kisagy.
simazsi
53 élménybeszámolót írt
53
18 éve tag
2009.02.16. 14:43
Szia MacMan!

Nagyon jó lenne,ha azt a kerülendő szálláshelyet be tudnánk azonositani, hogy más ne sétáljon ilyen csapdába. Én pont most nézegetem a környék szálláskinálatát, de fogalmam sincs, melyik lehetett, pedig jó lenne tudni. Ha van még valami infód, segits a beazonositásban légyszives.
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2009.02.10. 23:20
Ami kulonosen tetszett a Lungau regiobol: Grosseck-Speiereck a gyerekbarat szempontokat nezve. Az okok:
- Mauterndorfi kabinosnal lent a siiskolanak van egy jatszohaza, 18 honapos kortol vallalnak gyerekfelugyeletet, nem is annyira horror aron. (Pontos osszegre nem emlekszem, de OT-n pont a ketszereseert lattam ugyanezt a szolgaltatast.)
- A modern kabinossal gond nelkul fel lehet menni akar babakocsival is. Fent egybol hutte ...
- Ingyenes internet van az also allomason, itt az anyuka elolvashatja a leveleit.
- Mauterndorf is nagyon kedves, szep falu/varoska. Hangulatos belvarossal. (Ingyen wifi a cukrazdaban van a falu kozepen.)
- Nekem a vendegszeretet meg osztrak leptekkel nezve is kiemelkedo volt ebben a regioban. Mindenki mindig maximalisan segitokesz, baratsagos, kozvetlen volt.

Egyebkent Katschberg is jo helynek nez ki. Amikor fent voltunk, beengettek a gyereket az anyukajaval az egyik hotel jatszohazaba. Tenyleg szepek, gyerekbaratak ott a szallodak, de az arak ... Hat, nem az en privatszallashoz szokott penztalcamnak valok. Mauterdorfban viszont nagyon korrekt aron lehet szallasokat talalni.
kazi79
128 élménybeszámolót írt
128
18 éve tag
2009.02.10. 18:37
Sziasztok!

Ha már ezen a környéken vagyunk, ajánlom az apartmanunkat itt is.
Lessach falu, Tamsweg-től 5 km-re. A házzal szemben étterem, házban nagy nappali, egy kifejezetten játszós szoba.
Tamswegben pedig ott van a fürdő.
2 felnőttre, 4 gyerekre 350 EUr-ra jött ki január elején a szállás.
Természetesen több család ment a házba, ami 15 felnőttre van méretezve.
Igaz nem pályaszállás, a Samson apartman meg közvetlenül a lift mellett van.
De pl. a kicsikkel a feleségem nem vállalta be a pályaszállást!
Üdv
kazi
Dietrich
11 élménybeszámolót írt
11
17 éve tag
2009.02.08. 12:04
Fanningbergben a SÁMSON nevű apartmanházat ajánlom, barátokkal sokszor voltunk már ott. Ára kb 200k /4-5 fős extra apartman. Közvetlen pályaszállás, a felvonótól kb 10 méterre.

Lent a városban jó éttermek és csúszdás uszoda.
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2008.10.21. 14:09
Nos, igaz, hogy az előzőekben említett pályákhoz képest Arnoldstein nem mérhető ami a pályákat illeti (de én speciel nagyon szeretem), viszont kifejezetten gyerekbarát.
Pályaszállás igazából nincs, de a lifte felső állomásánál remek síovi üzemel saját kis pályával, magyar oktatókkal (is). A hüttében játszóház is van, ez része a síovi programnak. Reggel beadja az ember, napi 2-3 euróért még meg is ebédeltetik, van csendespihenő és úgy tudom 1/4 4-ig ott lehet a gyerkőc.
Ja! és INGYENES, fetéve ha Cartour-ral utazik az ember. Idén én is beadom a nagyobbik gyereket. (de azért fogunk együtt is csúszni eleget.)
Szab
2070 élménybeszámolót írt
2070
18 éve tag
2008.10.21. 13:17
Katschbergről csak jót tudok írni. Nem olcsó, de nagyon színvonalas hotelek vannak Katschberghöhe-n. Saját medencék, játszósarok, animátorok. Nagyrészük vagy pályaszállás, vagy rövid sétával megközelíthető a gyerekpálya. Három lányom van, végigcsnáltam 8 szezont "babakocsis síelésből". Katscberg a legjobb alternatíva a 500 km-es körzetben.
A hely az apukáknak is tökéletes, nagyon komoly pályarendszere van, pl. a széles fekete 3-as igazi carving pálya. Családi sielésre a legjobb a 2-es pálya 6 üléses liftel, lankás, széles és este is van világítás. Az 1-es igazi "baba pálya", lassú liftel. Ha érdekel jó ár/érték arányú appartman és "Hütte" faház akkor Aigner családnál jó áron lehet szobákat kivenni. Közvetlenül a fekete 3-as közepénél vannak az épületek. Hátránya, hogy babakocsival le kell sétálni a lankás pályákhoz. Az árak a 4/6 fős szobákra/hét vonatkoznak. Címük: https://www.katschberg.com

Ami még bejött az Kreischberg/Murau. Igaz, horror áron vannak a pályaszállások, de a kabinos tetején kiválóak az adotságok a "babakocsis sieléshez". Mi a legtöbbet itt sielünk. A "Dinó pálya" és a félcső a gyerekek kedvence. Sok sikert és kitartást! :)
RM
872 élménybeszámolót írt
872
19 éve tag
2008.10.21. 09:48
Miota megvan a gyerek (most 1,5 eves), kicsit mas szempontok szerint is nezzuk a siterepeket.

Ami nalunk nagyon pozitiv ebbol a szempontbol:

1. Hintertux Gleccser es Zillertal 3000:
- A volgyben meg napkozben is jarnak az alacsonypadlos buszok ...-Vorlanersbach-Lanersbach-Tux utvonal. A gyerekkel barmikor haza lehet menni, ill kimenni a sipalyara auto nelkul is. (nalunk felesegem nem szivesen vezet.)
- Az osszes also lift kabinos es befer a babakocsi, a tetejukon hangulatos Hüttekkel. Lehet egy utra szolo jegyet venni, pl. a gleccseren 2100m-ig es 2600m-ig is. Nem kell megvenni a napijegyet.

2. GerlosPlatte (ZillertalArena)
- Itt a Platenalm Hütte különösen szuper. Van egy jatszosarok, kis "fahaziko" a gyerekeknek. A Hüttehez fel lehet menni kocsival es a kek palyak ulolifetekkel direkt a Hütte mögött kezdödnek.

Ami negativ:
- Kaprun. Amikor kirandulo jegyet (oda-vissza a kabinossal) akartam venni a felesegemnek az 1 eves gyerekkel, akkor ez volt a valasz: "Ez egy siterep, nem kirandulohely." Azert a vegen valahogy kialkudtunk egy junior napi jegyet a felnott helyett.

Akinek van tapasztalata Fanninberg, Grosseck-Speiereck, Katschberg-Aineck, Obertauernrol gyerekbarat Hüttek (jol megkozelitheto de palya mellet van, van jatszosarok,...) tekinteteben megirhatna!
MacMan
1 élménybeszámolót írt
1
16 éve tag
2008.01.27. 20:06
TUTI TIPPEM VAN!

Aki nem szeretné az alábbi élménybeszámolót végigolvasni annak:
Mönichwald: Mönichwalder Hof, https://www.moenichwalderhof.at. Barátságos, tiszta, igényes, saját wellness, nagyon kedvező árak!!!

Gondolom hasznos lehet más családosok számára az alábbi történet ami velünk esett meg (szülők+3 éves gyerek). Családbarát síterepet és szállást kerestünk. Több napos kutatás után se találtam biztosat. Fórumot is kerestem ebben a témában, de ezen kívül más hasznosat se leltem. A bejegyzéseket olvasva, úgy gondoltam nem kockáztatok, tutira megyek. Felveszem a kapcsolatot egy tapasztal taggal: Vécsey Zsolt. Na ez volt a HIBA. Egy 9 szállást tartalmazó listáról ajánlott egy panziót Venigzellben. Én kinéztem kettő 4 csillagos szállodát is de azt mondta, hogy azokat annyira nem ismeri viszont ez a bizonyos szállás legalább olyan jó. Sajnos a panzió nevét nem tudom, de fotóm van róla. A főút jobb oldalán helyezkedik el ahogy beértünk a faluba, kék színű. Ide SENKI SE MENJEN. A szállás kritikán aluli: sötét, koszos, füst szagú ágynemű, bödös fürdőszoba, WC, szűkös szoba és hajnal 3-ig egy reflektorral világítottak be az ablakunkba (ami az épületet volt hivatott megvilágítani). A szobában nem mertünk mezitláb sétálni (nem mintha lett volna hely, de mégis el kellett jutni a WC-re. A fürdöszobát egyáltalán nem használtuk, nem mertük. Szerencsére a közelben volt egy szép uszoda. Továbbá egy reggelit se lehetett jóízűen elfogyasztani mert a tulaj és baráti köre elviselhetetlenül teledohányozta az "éttermet". Mondanom se kell, másnap azonnal új szállást kerestünk. Az üröm az örömben, hogy a kritikán aluli szállásunknak köszönhetően rá voltunk kényszerítve, hogy felfedezükk a környék szálláskínálatát. Meggyőződésem, hogy a környéken egyetlen 4 csillagos szálloda sincs. Összesen két minden igényt kielégítő szállát találtunk (3 csillag) aminek volt saját medencéje, szaunával. Az egyik a fent említett, a másikat ugyancsak bátran ajánlom: Landhotel Berger-Krutzler. Ez pont a St. Jakob-i sípálya mellett van és kedvező árfekvésű: 50 Euró teljes panzió/fő/éj. Mönichwalder Hof-ban gyakorlatilag mi voltunk egyedül (hétköznap és más szállások is szinte üresek voltak), a medencét bármikor, akár egésznap használtuk teljesen egyedül, olyan mintha sajátunk lett volna. Csodálatos volt! A medence pont a szobánk alatt helyezkedett el, így akkor is tudtunk szaunázni, fürdeni amikor a kisfiunk aludt. A szoba nagyon tágas volt, a folyosón volt egy kis sarok fotelekkel, asztallal ahol tudtunk játszani beszélgetni.

Végezetül pár jó tanács gyerekeseknek:
- Murau, Club Hotel -itt minden évben egy hetet eltöltünk, ugyancsak első osztályú
- Mönichwalder Hof - ahogy a Zsolt ajánlotta Jogglandot (nem a szállást!), kedvező mert közel van a határhoz és olcsó a sibérlet. Ez a szállás a nyári időszakban talán meg csodálatosabb
- Zsolt ajánlását ne fogadjátok meg. Ha olyan a többi szállás mint ez amit leginkább ajánlott akkor jobb elfelejteni. Feltehetőleg a 10% jutalél mozgatja, nem a családok elégedettsége.

Jó pihenést mindenkinek.

Sándor

katka
10 élménybeszámolót írt
10
17 éve tag
2007.01.26. 14:15
Nyugiba!
Gyertek Annabergbe!
Mi is kezdő család vagyunk, a férjem nem is síel, három gyerekkel megyünk. A liftek holnap nyitnak és nem drága a bérlet sem!
Árpd
98 élménybeszámolót írt
98
17 éve tag
2007.01.25. 23:20
Nyugiba
Zsoltnak teljesen igaza van. Felesleges kisgyerekkel felkapott, messze lévő drága síterepre menni. Hiába van 50-70 vagy akár 100 km-es pályarendszer, a kisgyermeket egy néhány km.-es pályarendszeren ugyan olyan jól meg lehet tanítani síelni, mint a nagy pályarendszeren (azt úgy se tudjátok kihasználni)csak sokkal többet fizettek érte. A határ közeli Jogllandon (Szombathelytől kb. 80 km) biztosan megtalálod a számotokra megfelelő terepet. Mi Wenigzellbe voltunk, ott van külön a gyerekeknek egy kis felvono is, ahol biztonsággal megteheti az első lépéseket. Ha ti se vagytok profik, nektek is nagyon meg fog felelni.
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2007.01.25. 22:50
Az Interneten én is látom, de az igazán mérvadó a személyes tapasztalat lenne.
Krjani
7 élménybeszámolót írt
7
19 éve tag
2007.01.25. 20:59
Itt találtok a szállásotok közelében lévő pályákról infókat.


http://www.bergfex.at/steiermark/
Vécsey Zsolt
275 élménybeszámolót írt
275
21 éve tag
2007.01.24. 22:00
A határmenti terepek "felveszik" a versenyt a nagyobb síterepekkel, mert mindent összevetve kevesebből úszod meg a mókát, mint egy felkapott nagy helyen. Nem beszélve arról, hogy kisgyermekkel, úgysem tudod kihasználni a nagy síterepeket, azokra véleményem szerint akkor érdemes menni, ha a gyerkőc már velünk együtt síel.
https://sielok.hu/Joglland.htm
üdv zs
+36205831190
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2007.01.24. 21:18
Szia!

Pont ilyen kezdő család vagyunk. De épp most írta a szállásadónk Aflenzben, hogy menjünk máshova, mert náluk nincs hó. Alpl nagyon közel van kb.30-40 km. Van valami friss hír arról, hogy ott mi a hóhelyzet? Szombaton mennénk és nem akarok sok szék között a pad alá esni. Arnoldsteinre jó ajánlatok vannak, de az kicsit messze van és 5 személyre már az árkülönbség is lényegessé kezd válni. Szóval bárkitől, aki mostanában arra jár minden hírt megköszönnék.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.