Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

FGHKLÉJ által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (30)Időben csökkenő Időben csökkenő
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.12.08. 17:22
Megnéztem az összes képet, nekem mindre egy értékelést ír, és 6-os vagy 7-es osztályzatot.
Amúgy jó példát hoztál rá, hogy milyenek számomra a tipikusan ötlettelen, semmitmondó képek, zavaró ferde horizonttal, ezekből pont 12 egy tucat, rengeteg ilyet találni.
Próbáld meg elfogadni, hogy nem azonos minden ember ízlése, mindenkinek más az értékrendje.

Megyek is, végigszórom mindet egyessel, mert még egyiket sem értékeltem :D:D:D (<- ez csak vicc volt)
Előzmény: (Robin 75817)
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.12.07. 17:38
Nekem például 2 legutóbbi kedvencem, amire 10-est adtam:

https://sielok.hu/fotoalbum/les2alpes-2009/kep/11/

https://sielok.hu/fotoalbum/val-d-allos-1800/kep/7/

Kreatívak és hangulatosak...
Előzmény: (Stani 75716)
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.12.07. 17:32
Nyugodtan lehet értékelni :) Az is rendben van, hogy feltölt valaki információszerzés, eredményközlés céljából képeket, és szerintem mindenki csak nyer vele, de mivel a 100 legjobb kép kerül kiválasztásra, én olyan szempontból értékelem.
Ezért lenne esetleg jó, hogy ha tényleg külön lehetne választani a hirdetést, a magánalbumokat, és fotópályázatra benevezett műveket.
Azt meg, hogy valaki nem dicséri ujjongva, és nem pontozza fel 7-10 közötti szavazatokkal a képeit, tudomásul kell venni.
Mellesleg soha nem néztem, ki töltötte fel a képeket, hol készültek, magát a képet értékeltem. Az igazán jó képeket meg úgyis sokan értékelik, nem az általam (meg mások által adott) rossz osztályzatok buktatják meg.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.12.07. 16:02
Nem tudom, miből szűrted le, hogy nálam csak 1-es, meg 10-es van, de nem is baj. Mindenki úgy értékel, ahogy akar, én így értékelek.
Azt is tudom, hogy ez nem profi fotópályázat, de bizonyos szintet vagy igényességet amatőröktől is el lehet várni. Én sem tudok fényképezni, de nem is sértődök meg akkor se, ha a néhány illusztrációnak feltöltött képemre mindenki 1-est ad.
Előzmény: (minerel 75693)
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.12.07. 15:20
Én rengeteg egyest adtam, az alábbiak alapján például:
- kép életlen
- semmit sem mond, felvonón ülve csak úgy el lett kattintva, vagy csak minden kompozíció nélkül a vakvilágba fényképezve
- különösen zavar, ha a horizont ferde
- belóg a fényképező keze, sapkája, botja, léce stb.
- diáról szkennelve, mintha TV-ről fényképezték volna
- kisméretű
- zavaróan belelóg egy drót
- egyáltalán nem ragadott meg, a szemem max. egy pillanatot időzött rajta
- sípálya, könyv beszkennelt oldala, lefotózott táblája, ami hasznos információ forrása lehet, de fotó szempontból nem értékelhető

Azért adtam egyest, mert legtöbb talán a házi fotóalbumba elmegy, de kívülálló szemével értékelhetetlenek. Semmilyen szabály sincs, hogy minimum 5-öst kell adni minden képre.

Egyébként meg ha valaki ország-világ elé tárja képeit, fogadja el azt is, hogy nem mindenki csodálja az ő fotós képességeit. Eddig kb. 8000 képet néztem át, akkor is egyest adok, ha gyakorlatilag ugyanabból a fotóból 100 másik olyan is van. Mint például szélfútta, hófödte fenyő, hütte, a kisfiam/kislányom sível, kabátban, hóban fekszik stb.

Számomra az érthetetlen, hogy minősíthetetlen, teljesen életlen fotók hogyan kaphatnak 5-ös, 6-os átlagot.
A versenyt olyannak kell megnyernie szerintem, aki kicsit kreatívabb az átlagtól, vagy olyan szerencsés volt, hogy jó pillanatban kapott el egy különleges helyzetet.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.09.04. 14:16
Sehonnan sem veszik, mert nincs is úgy. Legjobb, ha nem is állsz le vitatkozni, majd előbb-utóbb rájössz, kiknek a véleményét kell figyelembe venni, és kikét nem. Esetleg írhatsz a "Huligan sítudása" topikba, és utána veled is kedvesebbek lesznek :DD
A szubjektivitást meg sajnos nem lehet kizárni, de szerintem nem is cél itt. Azért ha elég szavazat lesz, akkor a valósághoz közelebb eső képet lehet kapni a terepről.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.08.14. 14:12
Hinterstoderen voltam, soha többé. Anno ezt írtam másnak róla 2008 februárjában:

Hétvégén Hinterstoder és Kasberg volt a cél, mindkét terep kb. 480 km-re van Bp.-től.
Hinterstoder egy felfedezetlen pálya volt, jobb lett volna, ha az is marad :)
Egyöntetűen megszavaztuk, hogy Ausztria legrosszabb síterepét találtuk meg :) Nagyon rövid pályák, nagyon rövid felvonók, a pályák kezeletlenek, tiszta jég volt minden. Ha mindez nem lenne elég, a síszünet miatt akkora tömeg volt, ami a legdurvább szlovák rémálmainkat idézte. Ennek fényében nem értem, hogy még a kasberg-i pályától 5 km-re is miért Hinterstoder-t reklámozták. Szállás Rossleithen-ben volt, amit alig találtunk meg, este egy bécsi vendég kizárt minket, alig tudtuk felzörgetni a háziakat, hogy engedjenek be, egyszóval minden összejött. Ha ez nem lenne elég, a bérlet iszonyat drága (34 euró - franciáknál 42-ért 330 km pályát kapsz). A háziak szerint azért ilyen drága a bérlet, mert majd jövőben fejleszteni akarnak, de csak az egyik társtulaj (???).
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.08.03. 21:56
Az elmúlt télen voltam ott 1 napot, bár be lehet csatlakozni a pályarendszer nagy részébe, nem ajánlanám. A táj kétségkívül nagyon szép, a pályák üresek és nagyon jól kezeltek, de azért a legtöbb rövid, és a felvonók is nagyrészt lassúak. Volt, hogy az egyik tányéros be is döglött, és 20 percet vártunk az újraindításra. Ha innen akarsz továbbmenni, sokat kell majd felvonóznod. Bár e síterepnek csak Torgon és Chatel részét síeltem be teljesen, úgy gondolom, hogy a többi résszel jobban jár az ember (főleg barátaim elmondása alapján is).
Teszek fel néhány képet Torgonról, és egyet (az utolsó) Morgin-ról...
Torgon
DSCF7468.JPG
DSCF7473.JPG
DSCF7483.JPG
Morgin
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.06.08. 22:17
MOL kút, 11.ker, Irinyi u. 45.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.03.26. 14:43
Vagy egy kis gyöngyszem, Moléson ( https://www.moleson.ch ), ami egy gruyeres-i kirándulással (vár, sajtüzem, "Alien-söröző" és kiállítás) tökéletes napot alkot, bár kb. 100 km Genftől.
Port du Soleil Torgon, Morgins része szerintem felejtős, hacsaknem vagy kezdő, vagy szereted a lassú lifteket.
Itt van még az Aravis-hegység (La Clusaz is 50 km-re Genftől ( http://www.aravis.com ), ahonnan akár a gyönyörű Annecy-tóhoz is lehet kirándulni. Aravist még nem próbáltam, a többit idén igen.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.02.23. 15:48
A javítást észrevettem, és köszönjük. Az alacsonyabb rendű nem a moderációval összefüggő, mindössze reflektálás arra, hogy a felvágós kisebbségbe lettünk sorolva Mil által, akik nem is igazi síelők.
Nem ideillő hozzászólásnak gondoltam az aranyidai hójelentést például, meg a semmi negatívumot nem tartalmazó provokatív bejegyzéseket.

Mindösszesen csak azért reagáltam ennyit, mert megértem mi szúrj(t)a djpeti és mások szemét. Ez ugyanúgy szúrta az enyémet is, de inkább nem folyok bele a további felesleges szócséplésbe, maradok passzív (vagy az sem) olvasója az itteni ömlengéseknek.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.02.23. 14:08
Mil: Olvasom a fórumot, épp ezért szúrt szemet a te viselkedésed itt.
Képzeld, azt is olvastam hogy hová jártok, sőt ha hiszed, ha nem, én is szeretem, sőt Tálén és itt tanultam síelni.
Viszont a legutóbbi hozzászólásodból is a nagyképűség (vagy elfojtott frusztráció?) jön le:
"de én inkább azt mondanám, hogy informálódom"
Miből gondolod, hogy más nem informálódik? Miből gondolod, hogy aki informálódik, azt nem érheti negatív élmény?
Nem te vagy egyedül, aki informálódik, és épp ezért baj az, hogy a moderátorok is hagyják, hogy a negatív élményt leírók elvesszenek a fanatikusok gyalázkodása és ömlengései között? Például:
"Nem tom itt senki sem hallott Donovalyról, Chopokról, Csorba tóról? Elképesztő ahogy itt pályát választanak a népek." - írtad itt valakinek, aki negatívan merészelt írni hőn szeretett országodról.

"És a fórumon ugyanúgy megírom a véleményemet, ahogy Alpe d'Huez-ről és Visegrádról is megírtam."

Ez nagyon jó, és köszönjük, de ugye ezt sem a "Miért nem szeretem Szlovákiát" topikban fogod megtenni.

"Azért, mert ezeket a helyeket rengetegen fikázzák úgy, hogy valójában nem is ismerik."
Én ilyen kritikát még nem olvastam itt, aki alaptalanul fikázta volna, ellenben tőled minden negatív bejegyzésre érkezett válasz.

Légy szíves próbáld megérteni, hogy legnagyobb jóindulat ellenére is érhetnek bárkit negatív élmények, és nem azért írják le az emberek, hogy a téged támadjanak, és semelyik síterep nem szorul rá az önkéntes véleményetekre.
Mivel olvasom a fórumokat is, ezért nem értem, hogy az Ausztria Feketelista rovatában miért nem jelenik meg soha egyetlen fogadatlan prókátor sem!

Misto: sokat gondolkodtam én is, hogy mi lenne itt a moderátorok dolga (nehéz helyzetben vannak), de azt hiszem igazad van. Ki kellene szűrni a nem ide tartozó dolgokat. Egyébként mikor megnyílt a küzdőtér, akkor is szemet szúrt, főleg az eredeti címével (idétlen karakterek, helyesírási hibák tömkelege).
Egyre inkább azt hiszem, djpetinek igaza volt (akármennyire meredek is volt első olvasatra), hogy a moderátorok félnek belenyúlni ide, nehogy elijesszék a náluk hirdető szlovák vállalkozókat.

De azt hiszem, tényleg felesleges ebbe akármennyi energiát is ölni, itt normális kritikára és véleménycserére nincs lehetőség. További jó szórakozást, és továbbra is vessétek ki innen azokat "az alacsonyabb rendű lényeket", aki még nem jöttek rá Szlovákia és Chopok-Dél mindenható voltára, és annyira hülyék, hogy máshová is mennek síelni. Lehet, talán én is egyszer eljutok erre a színvonalra, de addig is maradok felvágó sznob síelő, aki mindenbe csak a kritikát keresi.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.02.22. 23:11
Örül vagy nem, de ismeretlenül is djpeti mellé kell álljak. Lehet kicsit túlreagálta a dolgot, személy szerint sajnálom, hogy kitörölte hozzászólásait, és sajnálnám ha nem szólna itt többé hozzá.
Viszont a meglátását osztom, és becsülöm, hogy kulturáltan, fröcsögés nélkül megpróbálta a lehetetlent, ellensúlyozni kicsit a Szlovákia bálványozók túlzásait. Igaza van, nagyon sokan rózsaszín szemüvegen át nézik a valóságot, és tévútra vezetik az itt érdeklődőket.
Egyre kevésbé tudok békülékenyen gondolni Milre is, a legutóbbi felvágós kategorizálásával nem csak djpetinél, hanem minden jóérzésű embernél kiverte a biztosítékot.
Úgy érzem, ez a tipikus csőlátás esete, Chopok-délen kívül nem látnak mást. Nem tudom, de ha én kaviárt ennék mindennap, megutálnám, az biztos, és attól még lenne gusztusom a tonhalra, lazacra is.
Ausztriát meg sosem fényezte úgy senki, mint itt Mil meg a többiek Chopokot, meg Szlovákiát, elég megnézni az Ausztria topikot, van ott feketelista és negatív beírás is.
A különbség az, hogy ott egy negatív hozzászólásra NEM ugrik egyetlen Milhez hasonló csőlátó sem, hanem el tudják fogadni a mások véleményét.
Személyen szerint sajnálom, hogy e nagyszerű honlapon egyes fórumok ennyire színvonaltalanak, és tényleg néhány szélsőséges Szlovákia-imádó pocsolyájává vált.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.02.16. 21:09
Mi is megjártuk Maribort, ide is beírom okulásként az élménybeszámolóm (van pár infó amit már leírtak, bocsi érte):
Eléggé bejött a hely, de mégis mindig van valami, ami miatt nem lehet tökéletes. Ilyen az oda út. Közel van, majdnem végig autópálya, csak az a fránya szlovén autópálya-matrica rondít a képbe, ugyanis a lehető legkisebb egység is fél éves 35 euróért. Egyébként kb. 325 km a pálya alja, a Bolfenk apartmantelep 350 km (25 km elég komoly szerpentin felfelé). Az út 3-3,5 óra, végig az M7-esen, majd M70 és onnan az újonnan átadott szlovén autópálya (egyébként ezen végig 110 a korlát).
Aki meg akarja úszni a matricát, megteheti, a pálya az első kútig ingyenes, onnan Ptuj-Ljutomer az útirány, de ezt mi nem teszteltük, csak a csapat másik része.
Szállás: eddigi síelésem során ez volt a legjobb, luxusapartman potom pénzért, Bolfenk apartman. 6-8 személyre 120 euró/nap/apartman, 2005-ös építésű, patyolattiszta, tágas, kényelmes, 2 fürdőszobával, káddal, zuhanyzóval, bidével. A "nappaliban" volt kandalló, fát lehet hozzá venni 5 euróért. A pálya 50-150 méter gyalog, attól függ a telep melyik részére kerül az ember. Ha itt száll meg valaki, akkor a 2 napos jegytől felfelé 10% kedvezmény jár a bérletből.
A pályák: vannak szuper széles kékek-pirosak, de: sok korszerűtlen felvonó van, néhányból izmozni kellett, hogy ne essek ki a csákányból, ha egyedül mentem. A pályák közötti átvezetők Areh felé elég laposak, a sok löködéstől nagyobb tricepsze lesz az embernek mint combja (van síbusz is Bolfenk - Hotel Areh közt, ha valaki nem akar "sífutni"). A bolfenki rész elég jeges volt, itt voltak a legtöbben is, és a kabinig a feketén le sem lehetett menni hóhiány miatt (az alja 3xx méter, ezért nem volt hó).
Sorállás egyébként legrosszabb esetben is max. 1 perc volt.
A pályákon elég régi a hó, a bolfenki rész jeges is volt, de a többi nem, kiválóra ratrakolták, carvingolni ideális volt. A legnagyobb csalódás a jegyek ára (28 euró a napijegy), és beléptetőrendszer volt, ugyanis még nincs keycard, dugdosni kell.
A másik negatívum, hogy már a 2 napos jegyhez is fénykép kell, sajna nekünk nem volt, és csak 2. nap láttuk, hogy oldják meg a helyismerettel rendelkezők: simán beadták a személyit, Joli néni a kasszából elment lefénymásolta, kiollózta, és azt ragasztotta a bérletre. Beülős hütték nem nagyon voltak, de az Areh-i részen a betonépületben van menza, 4 euró egy főfogás. Snowpark nincs :(
Kártyával (VE) lehetett fizetni a bérletet és a szállást is (a szállásra egyébként 150 euró a kaució). Majdnem mindenki beszélt angolul vagy németül, és a liftkezelők is nagyon udvariasak.
Mindent összegezve szuper volt a hétvége, és ha van hó bárkinek nyugodt szívvel ajánlom a negatívumok ellenére is!
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.02.02. 21:42
Sok helyen, bár a legtöbb elég pici:

http://www.bergfex.at/oesterreich/suchen/

Itt lehet leszűrni több szempont, többek között a napijegy ára alapján.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.01.26. 11:16
Én ilyet még sosem láttam Ausztriában, mellesleg itthon is dívik a "Suzuki - a ti autótok" matrica.
Egy ilyet zokon venni szerintem butaság, vagy elnyomott frusztrációra utal.
A szlovák síatlaszban mit kifogásoltál? Merre lehet ilyet kapni?
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.01.22. 14:35
Én kíváncsi vagyok DJPeti látomásaira és véleményére. De végül is lehetek senki, tehát akkor jól írtad.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.01.21. 18:34
@maci-laci 1: Szerintem ez azért van, mert Ausztriában nagyságrendekkel kevesebb vélt vagy valós átverés történik, ill. ott nem érhet atrocitás azért, mert magyar vagy. Ausztriában sok helyen magyarul is ki van írva minden, magyar prospektusok vannak, míg Szlovákiában az is extra, ha idegen nyelvű étlap van, vagy egyáltalán köszönnek.

@Mil: Lehet, hogy túl érzékenyen veszem amit írsz, megpróbálok pozitívabban hozzáállni a fórumtársaimhoz :) Egyébként igen szeretek síelni, és én is szeret(t)em Chopok-Délt, de 2 éve átszoktam Ausztriába (és nem anyagi okokból). Mint írtam nemrég, én negatív fejlődést tapasztaltam (ahol volt idegen nyelvű étlap régen, már nincs, vissza se köszönnek).
Egyébként Chopok-Délen kívül még egy pálya volt, ami nagyon megtetszett, Regetovka, na ott tényleg tárt karokkal vártak (magyar étlap is volt, kedvesek voltak), ahogy látom most már a 3 pályát is össze lehet síelni.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.01.21. 11:38
DjPeti! Maximális tisztelet neked, nagyon jó írás, és színvonalas.
Én viszont értem, hogy miért került bele írásodba maci-laci 1 és Mil. Akármilyen negatív hangvételű beírás jelenik meg itt, ők rohannak ide Szlovákiát fényezni, vagy magát a beírót nevetségessé tenni. Nem is vártam mást, mint hogy elsők között reagáltak sértődötten. Szerintem nem veszik észre, hogy ezzel pont az ellenkező hatást érik el.

Ráadásul Mil beírásai alapján úgy érzem, hogy alig járt még 1-2 helyen Chopok-Délen kívül, tehát igazán viszonyítási alapja sincsen. Viszont mint nemrég bebizonyította, le is nézi azokat, akik nem az általa preferált helyekre mennek síelni ("Nem tom itt senki sem hallott Donovalyról, Chopokról, Csorba tóról? Elképesztő ahogy itt pályát választanak a népek."). Süt a felsőbbrendűség, csak én tudom a frankót minden egyes hozzászólásából.
FGHKLÉJ
30 élménybeszámolót írt
30
17 éve tag
2009.01.08. 11:38
Amit Mil mond, az a szent. Aki nem erre a 3 pályára megy, vagy kritizálja kedvenc országát, azt lenézi, csak ő tudja a tutit. Az nem fér a pici fejébe, hogy van akinek közelebb esik más pálya, vagy csak szimplán nem jönnek be ezek a helyek.

Régen én is jártam sokat Szlovákiába, de leszoktam róla. December végén újra voltam Zólyomban, a várban. A múzeumban az emeleten még van angol szöveg, de a földszinten már csak szlovák. A személyzet gyilkos pillantásokat vetett ránk, hogy mit keresünk mi itt, a bejáratnál unottan vágtak elénk egy fecnit, amin 3 magyar sor volt, se angolul, se németül nem voltak hajlandóak megszólalni, de még csak köszönni sem. A végén kitessékeltek a teremből, hogy haladjunk már tovább (pedig még csak délelőtt volt, és délutánig nyitva voltak). Az étteremben (Zólyom vége előtt közvetlenül az út mellett), ahová minden síelés után jártunk, MÁR nincs magyar (se német, se angol) nyelvű étlap, vagy csak szimplán nem adták oda. Egyedül akkor morogtak 2 angol szót, mikor káposztalevest és gyetván szeletet rendeltem.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.