Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

peetair által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Topik: Krvavec
2011.10.10. 11:02
Szia!

Mi itt szoktunk megszállni. Barátságos hely, kb 10 percre a kabinos felvonótól. https://sielok.hu/szallas/silvester/

Szobák változatos méretűek, az egész kicsi, 2 személyes amiben elfér egy franciaágy két éjjeliszekrény, egy beépített szekrény és ennyi, illetve van még egy fürdő-wc is, de van olyan szoba is amiben négyen és egy gyerekágy is bőven elfér. Régebben nem kértek felárat, ha 2-en mentünk egy 4 személyes 2 szintes szobába. Szerintem ez a legjobb, mert az emeleti hálórészben lehet ruhát szárítani. Síléc-sícipő tároló 3 évvel ezelőtt még nem volt.
Félpanziós ellátással vannak a szobák. Reggeli bőséges, nagy svédasztal, gyakorlatilag rántotta, sült virsli mindig van, ezen kívül minden amit látsz és annyit amennyit szeretnél, ha elfogy hoznak még. A vacsora szintén változatos, leves, második, desszert bőséges mennyiségben.
Egy hátránya van, hogy nagyon nem tudsz kimozdulni a Hotelből, és egy tehenészet van a szomszédságában.
Nem a legolcsóbb, de ha nem otthonról viszed az ételt és nem akarsz főzni, akkor a végösszeg nem mutat sok eltérést, az ellátás nélküli szállások és e között. És persze itt is adnak olcsóbb síbérletet. Olyan 3-6 Euro közötti kedvezménnyel vásárolhatók meg ezek a bérletek.
Nem tudom mennyire fontos a minél olcsóbb szállás, de Silvester hozzáállásában mi még nem csalódtunk, és olyan 6 vagy 7 szezont húztunk le nála. Ha nagyobb pörgésre vágytok síelés után, akkor Krvavec környékén nem nagyon találtok ilyet. Viszont a főváros csak kényelmes 20 percre van autóval.
Ja és január eleje mindig zsúfolt a pályán és a szállásokon is. Ezt vegyétek figyelembe, ha akkor akartok menni foglalás nélkül. Ilyenkor is lehet találni szállást, de lehet hogy pár órát rá kell szánni a keresésre.
Mindenképp érdemes foglalni előre. A szállásadók is szívesebben veszik az ilyen "fix" vendéget.

Péter
Előzmény: (Maté01 121612)
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2011.09.15. 10:36
Kis ízelítő, így szezon előtt:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2011.03.07. 09:34
Sziasztok,
március 12-én mennénk ki 1 hétre -a szállásunk Saalbachban lesz- a webcamerákon elég elkeserítő a kép, de a pályák még biztatóan fehérlenek a barna domboldalban. A szombatra előrejelzett 13 fok sem túl biztató. Ez lenne ide az első utunk, és kissé bizonytalan vagyok a sikerességében.
A helyi szakértőket kérdezném, vajon meddig tarthatnak ki a pályák, mennyi síelhető jelenleg, illetve milyen a minőségük? A weboldalon túl optimistának tűnik számomra a hóhelyzet.
Ez mennyire helytálló?
Vigyek bringát, túracipőt, vagy elég lesz a síléc?
Ha itt nem lennének jók a körülmények, akkor melyik terepet javasoljátok a környéken?

Köszi:
Péter
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.12.03. 16:15
http://www.snezni-telefon.si/default.asp#
Aktuális Szlovén hó és pályahelyzet. Nagyjából napra kész hójelentéssel.
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.12.03. 16:12
Ígéretesnek hangzik, főleg, hogy tegnap még csak 125 cm-t írtak. De a határhoz közeli szlovén pályák Maribor, és Rogla már ma megkezdte a szezont. Krvavec meg tegnap, bár mindenhol még csak pár felvonó megy.
Remélem még decemberben megnyitják völgybe vezető hosszú pályát. Ahogy nézegettem a webcamera képeit, még a hét elején, a tónál is bíztatóan fehérlett.
Két év óta vissza akarok menni így decemberben, remélem most jó lesz a hó hozzá.
Előzmény: (kócos 95889)
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Topik: Nassfeld
2010.02.14. 13:53
Szia!

Maribor felé gyorsabb, de meg kell venni a szlovén autópályamatricát, ami csak egy hétig érvényes, tehát, ha szombaton mész és hetijegyet veszel az már a jövő szombaton nem lesz érvényes. Viszont a szlovén havi autópályamatrica árán sok száz kilométert autózhatsz. Ha nem sürgős, akkor jobban jársz bécs felé (mondjuk a hetin is :).
Előzmény: (szabop27 84471)
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.01.05. 15:14
Sziasztok!

qwer1234 teljesen jók ezek a felvételek. Ilyen kis kamerától meg kifejezetten, lágy követő mozgás, semmi kapkodás zoom stb., pont visszaadja az érzést. Remegés egyáltalán nem zavaró. Jó kis Stady lett az.

Nagyobb kamerával könnyebb filmezni ilyen mozgás közben, mármint nem vállkamerával, de egy nagyobb súlyú Handycammel még "kézből" is. Én egy Sony Hvr-Z1-el (ez olyan 2 kg) készítettem csúszás közben felvételeket egy síelős sorozatnak, teljesen jól meg lehetett tartani siklás közben is. Sokat számít a felső fogó ahol lazán tartva a kamerát annak saját súlya egyenlíti ki a mozgást - csaknem mint a stady-nél ahol szintén vannak ellensúlyok, sőt a legkomolyabbak már giroszkópos rendszerűek -, valamint a kihajtható lcd kijelző is könnyíti a felvételek készítését. Ha ez a kamera tetején van akkor "golyóban" láb között tartva hátrafelé is kényelmesen lehet filmezni, vagy a menetirányra merőlegesen is akár, ahogy a videódon is. Titka a laza csukló, valamint a laza de biztos fogás. Mondjuk a nagy menetszelet nem szerette, de a szép képekhez nem is a legnagyobb sebesség kell. Ha lágy a kamerakezelés akkor a vibráció és a bemozdulás is kisebb. Valóban sokat segít a képstabilizátor, főleg ha olyan van a gépben ami állítható és mondjuk optikai bár ezek az objektívek már nem az általánosan használt kamerákhoz vannak. Fontos kis kameráknál még, hogy mozgás közben ne használjuk a zoom-ot, "teljesen nyitva legyen" inkább csússzunk oda. Bár így gyakrabban messzebb lesz a téma, de az elcsúszások, közelítések sokkal látványosabbak. Figyelni kell még az íriszre is, a nagy fehérség, a ragyogó napsütés, az ellenfény könnyen eredményezhet sötét arcokat. De mondjuk a legtöbb mai kamerán már van ilyen mód, amik ezeket a szélsőséges fényviszonyokat automatikusan viszonylag elfogadható módon kezelik. Persze csodát nem lehet várni nincs akkora kontraszttűrése ezeknek a gépeknek.
A wide előtétlencsék valóban pozitívan hatnak a képstabilitásra, de rontják a fényérzékenységét az objektíveknek (plusz lencsetagok). Ez szép napsütésben nem zavaró, de felhős ködös időben már okozhat problémát. Viszont sokkal hatásosabbak a közel megyek - elhúzok mellette - távolodom játékok.
Ha túl nagy a fényerő és már nem lehet jobban "leblendézni" - hamar besötétedik a kép automata blendénél, akkor még segíthet az is hogy a kiolvasási időt rövidebbre állítjuk (már amelyik kamera ezt engedi). Ha meg is akarjuk szerkeszteni ezeket a felvételeket akkor a gyorsabb kiolvasási időnek köszönhetően szebben tudunk lassítani.
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
Topik: Rogla
2010.01.04. 15:53
Sziasztok! Hétvégén mennék ki egy napra érdekelne volt valaki mostanában itt? Milyen a hó, a webkamera elég kétesélyes, bár vasárnap óta biztatóan fehérlik. Köszi
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2010.01.01. 10:36
@minerel ez egy érdekes gondolat

Van ilyen technológia,Gigawave D-Cam Clip-On wireless kamera rendszer pl ilyen. Ezt használják a Forma-1 es boxutcai képeknél és azt hiszem az őszi Skót rally élő közvetítésénél is. Nyilván ez professzionális cucc, de egy egri cég már 3 éve megcsinálta saját fejlesztésben a wifi-t használó képtovábbítási rendszerét, melyet hardver szinten oldott meg. Úgy tudom hogy akkor 1 millió ft/db áron jött ki neki 25 Mbit/sec (pal DV szabvány) sávszéllel. Ha csak betekintésre kell és nem rögzítési kép minőségben akkor ez lemehet kb az a 25 Mbit 1/50-ed 1/80-ad részére. És modjuk feltételezve egy olyan 460 pixel szélességet akkor ez szinte tökéletes minőséget eredményez. Olyan kis távon mint pl fejtől a karig nagy adóteljesítmény sem kell. Simán egy bluetooth 2-es kapcsolaton működhet, már csak kell csinálni egy ilyen fejkamerát, meg egy vevő egységet és kész is. Mondjuk két PDA-val lehet megoldani szerintem. De, ha máshogy nem megy akkor használni lehet pl a gsm-rendszert egy stream program segítségével. Amit beállítasz rögzitésre és továbbításra, fix ip a másik oldalon és kész is. A PDA-khoz meg lehet venni spec tokot.

Vagy valóban várunk 1-2 évet esetleg a zsinór még mindig megoldás (sony)
Előzmény: (minerel 75640)
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2009.11.13. 10:33
Kifejtenéd bővebben, hogy mit jelent az "ugrott" szó?
Kb. mennyi esik ki? Tv-n milyen?
Előzmény: (MM 73498)
peetair
12 élménybeszámolót írt
12
15 éve tag
2009.11.11. 13:21
Sziasztok! Előre is elnézést kérek, kicsit hosszú lesz.
Régóta foglalkoztat a fejkamerás és extrém nézőpontos videózás. Igazából szerintem kétfajta kamera van abban az árkategóriában amit én beáldoznék egy fejkamerára.
Az egyik a VholdR másik a Gopro.
Az én választásom a versenytárs Gopro Helmet Hero Wide. http://www.goprocamera.hu/ (bár sajnos nem a HD-t, már az is van 2-3 hónapja) Síeléshez még nem próbáltam, csak szörfhöz és egyéb extrém beállításokhoz, pl. baleset-szimulációnál belső kamerának.

A GoPro ütés-vízálló tokban van. Óriási előnye a 170 fokos látómező míg a ContourHD csak 135 fokos. Hátránya a nagy áramfogyasztás, 2db AAA-s elemből (vagy Akku 1000,mAh) egy óra üzemidő.
Szerintem a ContourHD ebben veri a GoPro-t és a dinamikus horizontállítással, ez óriási ötlet. A Gopro-nál csak azt lehet kiválasztani, hogy "alapállásban" vagy "fejtetőn" rögzíted a kamerát. (A HD-verzióhoz már újratölthető LI-ion akksit adnak ami 2,5 óra üzemidő, bár ez így is kevesebb mint a ContourHD-é.)

A szuper-nagylátószög (170 fok) előnye hogy szinte minden esetben van a képen egy fix pont ami körül mintegy elfordul a téma, tehát a felvételt visszanézve nincs az a kaszáló érzésed. Ez síelésnél lehet a sisakod teteje-oldala, sícipő, vagy a kötés ha oda rögzíted.

Ha már rögzítés, szerintem mindkettő kamera ötletes megoldásokat kínál. Mindegyiknek van előnye és hátránya, vannak közös rögzítési megoldások. Például a 3M-es kétoldali ragasztó nagyon erős, ha megfelelő feltételek mellett (víz-, zsír- és portalanított felület) ragasztod egyszerűen letéphetetlen. Tapasztalatból mondom, én így felragasztottam egyet és szét kellett volna vágnom a kb 5mm vastag ragasztófelületet hogy leszedjem, -inkább hagytam.
Ötletes a mindkét versenytársnál megjelenő vákumos-tapadókorongos rögzítés.
Kiemelnék egy két dolgot mindegyikből. ContourHD-t lehet szemüvegpátra rögzíteni, a GoPro-t kialakításából következik, hogy nem. Viszont lehet mellpántra rögzíteni és csuklóra is, valamint bukócsőre 1,4-2,5"-ig, és van kétpántos csúszásmentes megoldása a sisak nélküli fejre-rögzítésnél, a ContourHD-nél ezek nincsenek. Szerintem a GoPro rögzítési megoldásai jobban kombinálhatók. A ContourHD-nél nincs ekkora átjárás.
Amire nem találtam választ a ContourHD-nél, hogy lehet-e állványra szerelni közvetlenül, vagy valamilyen toldalékkal, a GoPronál van ilyen közdarab.

A ContourHD teljesen egybeépített kamera, míg a GoPro körül van egy műanyag tok, ami sérülés esetén cserélhető, valamint a lencsét védő felület és ennek a szigetelése is önállóan, a védőburoktól függetlenül cserélhető.

Energiaellátás, akkumulátortöltés szintén érdekes problémákat hoz felszínre. Mennyit bírnak mennyire cserélhetőek, mennyire mobilak. Azért a sípályák nem az elemek-akkuk édenkertjei.
Főleg a hideg miatt gyorsan merülnek. Előzetesen csak annyit én síeléshez mindig viszek magammal PMR-rádiót, egy kézi GPS-t. A rádióm beépített akkus, a GPS AA újratölthető.
A ContourHD energiaellátása Li-ion aksis, a GoPro-é is bár a hivatalos magyar oldal szerint még ez nem rendelhető hozzá tartozékként. Én AAA aksikkal (1000 mAh) használom a nem HD-st. Ha elviszem magammal a szetthez mindig teszek tartalékba két akkut és elemet-ezt csak vésztartaléknak. A 2GB-os kártyát tele tudom forgatni egy szett aksival, ez 56 perc nyersanyag. A kamera csak bekapcsolva, rögzítés nélkül sem nagyon bírja 1,5 óránál tovább, bár a hivatalos leírás 1300 mAh-s akkukat írt, azzal biztos tovább menne, de olyat sehol nem találtam. A ContourHD-t energiaellátási megoldása és a különféle töltői egyértelmű előnyhöz juttatják - autós, asztali és USb-s is van.

A legnagyobb felbontások, képszögek: ContourHD - 1280x720 30 fps mellett ad 135 fokos képet.
GoPro HD 1920x1080 30 fps de itt csak a látószög 127 fok a 170 fokot 1280x960 30 fps vagy 1280*720 60 fps módban hozza. Amit én használok az 512x384-et és 170 fok-ot tud.

Nagyjából ennyi lenne, és hogy miért választottam inkább a GoPro-t, egyszerűen csak azért, mert több funkciója van, és ez nekem fontos. Nem csak videó felvételt készít hanem, fotózni is lehet vele több módon. Készít egy fotót, 3-as fotósorozatot, működik önkioldóval, valamint úgy is fotóz hogy előre beállított időközönként 2 v. 5 mp készít egy-egy felvételt amíg tárhely van- így például csodálatos felhőanimációkat lehet készíteni. 1400 fotó fér rá egy 2GB kártyára. 5 másodpercenkénti ismétléssel 7000 mp időt tudsz átfogni ez csaknem 2 óra. Egy ilyen expozíciósorozat mondjuk a szálloda szobájából napfelkelte, reggel idején, -amikor az árnyékok az alacsony napállás miatt még hosszúak- nagyon kifejező, pl. kiváló bevezető lehet a síelésünkről készített filmünk elé. Mivel, ha minden egyes fotót egy frame-nek veszünk és így játszuk le egymás után akkor az (ha az európai klasszikus tv szabvány 25 fps-veszünk alapul) 125-szörös gyorsítás) tehát a csaknem két órát bele tudjuk süriteni 56 másodpercbe. Ha 30 fps-el dolgozunk akkor még kevesebbe. Mindezt HD felbontásban is tudjuk mert a fotók mérete 2048x1536-os. Persze aki nem szert ennyit utómunkázni az használhatja a ContourHD Easy Edit szoftverét amely mindenféle importálási, exportálási és editálási feladatokat ellát. Én mondjuk félprofesszionális videómontirozót használok, mert szívesen foglalkozok az anyaggal a felvétel után is.

Összegzésül:
Ami szerintem a ContourHD mellett szól az az üzemidő hossza, a szemüvegre való rögzítés a lézeres műhorizont állítás, ÉS A DÖGÖS DIZÁJN.
Ami a GoPro mellett a változatosabb felfogatási lehetőség, a fotózás, és az ár.

A hivatalos oldalról néztem:
a VholdR ContourHD Kit 111.563 Ft és tartalmazza a kamerát a kártyát, tölthető akkumlátort, sisak rögzítést, szemüveg rögzítést, USB kábelt.
A GoPro HD Helmet Hero WIDE 89.990 Ft és tartalmazza a kamerát a ütés és vízálló burkolattal, az aksit, egy fejpántos rögzítést és egy sisakpántos rögzítést két-két öntapadós talpas rögzítést íves illetve lapos felülethez, két kameratalpat melyeket ezekbe a rögzítőkbe lehet befogni, valamint egy db kétcsuklós távtartót és az USB kábelt.

Körülbelül ennyi lenne, remélem nem raboltam az időtöket feleslegesen a sok fecsegéssel.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.