Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

hegyimenő által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (16)Időben csökkenő Időben csökkenő
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Topik: Bánkút
2013.03.29. 22:39
OK.'admin2'. Megértettem, hogy nem Ti töröltétek a tényleg kicsit durva hozzászólást, talán megbánta amiket írt.
Én viszont nem, mert Bánkúton van mit javítani, és az építő jellegű kritika talán segít, hogy egyszer majd itt is olyan körülmények közt síelhessünk, mint mondjuk Mszi.-n.
Amúgy amit a mai magyar médiáról írtam azt fenntartom. Parasztvakítás. De ez nem ide tartozik.
Szép húsvétot mindenkinek. Aki teheti csússzon még egyet.
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Topik: Bánkút
2013.03.29. 08:00
Cenzúrázva vannak a hozzászólások !
A 'tothlevenete' és az én 03.27.-i hozzászólásom előtt volt egy igen éles hangvételű írás, melyre tulajdonképpen mi reagáltunk. Nem épp' dícsérte a bankúti síklub üzemeltetőit.
Ez eltűnt ! Mi rörtént ? Kitörölték ? Nem tetszett ?
Hát igen, így működik ma a sajtó és média is.
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Topik: Bánkút
2013.03.27. 14:53
Teljes mértékben egyetértek előttem szólókkal.
Sokkal többet ki lehetne hozni még az adott, ismert problémák mellett is ebből a síterepből.
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Topik: Bánkút
2013.02.19. 12:16
Ok. igazatok van, azért írtam, hogy minden relatív.
Az lejött nekem is, hogy Meska síelt, csak valószínüleg a síelést illetően másak az igényei mint nekem.

Én is szeretem bánkutat, szívesen járnék ide. De !
Legutóbb azt hiszem jan.19.-én szombaton voltan kinn, egy jó kis havazás után, kezelt pályák voltak. Azt lehetett tudni akkor, hogy sokan lesznek hétvégén, erre is számítottam.
Mégis bátran kimentem, mert a honlapra kiírták, hogy minden pálya nyitva lesz. Erre én kis buta arra számítottam, hogy a felvonók is menni fonak.
Hát nem így volt, (ezt akkor is leírtam) az A és B felvonó beindítása szóba sem került, a C műkodött, a D -nél meg valami áramellátási problémák voltak, szóval nem ment, ezek a tények. Szerintem ez a pálya kezelőjének nem túl lelkes hozzá állása miatt van.
Még szerencse, hogy csak egy ezresért vettem jegyet, amivel 4 -et tudatam csúszni 11-ig. Ez ugye elég karcsú egy ilyen hosszúságú pályán.
Én akkor bosszankodtam kicsit magamban,majd rossz szájízzel hazamentem. Ezért fanyalgok, ha valaki dícséri a helyet, még az üzemeltetők azt hiszik, hogy minden jó, és még ennyit sem tesznek a helyzet javítása érdekében. Pedig volna mit. Tudom nem egyszerű, mert nincs pénz, természetvédők stb., de akkor is....
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Topik: Bánkút
2013.02.19. 08:03
Meska hozzászólását olvasva az jutott eszembe, hogy, hát igen, minden relatív.
Egy kiránduló szemével nézve is azt írja "Nagyon jó kis síterep lenne", meg, hogy a célnak tökéletesen megfelelt.
Igen, kinek mik a céljai ?
Mert a profillapján ezt olvasom : Nem tudok síelni, nem tudok snowboardozni.
És ezt a szerkesztőség még ki is emeli !

Jó helyen járok ? Ez a síelők.hu ???
Előzmény: (Meska 155347)
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2013.02.18. 14:00
Szombaton ellátogattunk párommal síterepre.
Kellemes meglepetés ért, ahhoz képest amiket itt olvastam.
Hétvége lévén tényleg sokan voltak, de 40 perces sorbanállasról szó sem volt, mint egyesek riogattak, max. 5-10 perc, ami tűrhető. 13 óra után volt egy kis tumultus, de gyorsan lement. A felvonókezelők sürögtek-forogtak tették dolgukat, látszott, hogy van gazdája a helynek.
A pálya kezelt volt, lehetne hoszabb,de Mo.-n ilyenek az adottságok, ez van.

Szóval nekem, mint sísport kedvelőnek Mszi. kipipálva, szép volt, jó volt ajánlom mindenkinek, de én mivel Miskolc környéki vagyok, ugyen ennyi út a Chopok dél,vagy más szlovák síterep, ugyhogy legközelebb inkább oda indulok.
Üdv mindenkinek.
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Topik: Bánkút
2013.02.14. 10:48
Mert nem is erőltetik a rendbehozatalát, mert talán nincs rá pénz,és nem is lesz, mert az embereket a sok rossz tapasztalat miatt leszoktatják az ide járásról.
Hacsak nem, egy gyököres fordulat be nem következik, természetvédők, zöldek (sötét :-)),hóágyuzás, gazdag befektető.
Ezek mind összeföggenek.
Vagy nem is akarják ezeket a mostaniak ? Amíg akár egy felvonó is müködőképes, müködtetik és kiveszik a lóvét belőle ?
Nem tudjuk, pedig szeretjük Bánkutat, sokat járnánk ide.
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Topik: Bánkút
2013.01.21. 12:47
Csatlakozom előttem szólóhoz, én sem tudtam összerakni hogyan jön ki a 30 egységes bérlethez a 7 egység/csuszás.
Nem lehet gazdaságosan kihasználni. Persze lehet napijegyet venni, de az sem gazdaságos a sok sorbanállás miatt, hacsak nem nyitástól zárásig nyomja az ember.
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Topik: Bánkút
2013.01.19. 18:20
Ma reggel 9-kor kint kezdtem Bánkúton. Azt nem tudom miért van, hogy az A és B felvonó beindítása szóba se kerül, biztos nyomós oka van, de, hogy a D sem megy, azt már végképp nem értem. Kiírtak a honlapra valami áramellátási problémát, de én ezt inkább műszaki problémának gondolom a nem megfelelő felkészülés miatt.

Mikor van egy ilyen, helyi viszonyokhoz mérten jónak mondható hétvége, ráadásul azt kommunikálják, hogy minden pálya nyitva, indulnak a felvonók, számítani lehet rá, hogy sok ember látogat ki. Mindezek után az egyetlen működő felvonóhoz kígyózó sorban bosszankodtunk sporttársaimmal.
Délig tudtam maradni, addig sokat akartam síelni, keveset tudtam.
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2012.02.28. 15:44
Látom sokan mentek a Márc. 15.-i hosszú hétvégén, nyugi, biztos hogy sok hó lesz még. Most voltunk a múlt hét végén, van hó bőven a fenti részeken is, csak nagyon jeges volt. A szél lefújta a friss havat a tönörített jeges részről, de a kövek egyáltalán nem látszanak ki, ez érzékelteti a jég alatti hóréteg vastagságát.
Most nem tudunk menni, de sokszor voltam már itt Márc. közepén, és hószegényebb telek után is volt még min csúszni.
Csak jó legyen az idő, mert itt a negy szél miatt gyakran megállítják a fenti felvonókat.
Balesetmentes sízést mindenkinek !
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2012.02.22. 21:31
Hááát, hogy Március közepén mi lesz, azt csak a Jóisten tudja, mi viszont holnap megyünk. A hó ideális, tömeg semmi, úgyhogy már viszket a (sí)talpam, hogy csúszhassak.
Jövő héten írok beszámolót, már akit érdekel.
Na sziasztok !
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2011.03.23. 15:31
Azt nem írtam, hogy elfáradtam, csak azt, hogy hülyére síeltük magunakat. Ez a három és fél óra tényleg csak azzal telt, hogy föl-le-föl-le. Mondjuk az idő kb. 75%-a felvonón ülés, a mardék 25 a nettó síelés, úgyhogy ez tényleg nem sok. Tervezek olyat is, hogy reggel 9-től déltán 4 ig. :-).
Azért délben ugye engedélyeztek egy pici pihenőt.:-))
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2011.03.22. 21:42
Tényleg írtam meggondolatlan dolgokat, de !
Végigbogarásztam az engem leszólókat. Van aki 24 ! évvel fiatalabb mint én, van idősebb is, de az szerintem világ életében sportolt ( irígylem ezért ).
Magamról : soha semmit nem sportoltam, tornából 3-as voltam, egyszerü proli gyerek. 38 évesen kicsit tulsúlyos lettem magas vérnyomással, azt mondta az orvosom próbáljak meg sportolni valamit rendszeresen.
Elkezdtem, azóta heti 5 alkalommal (néha 7) 1 órát futok terepen, rossz időben a futógépemen 7-8 km.-t, nyáron biciklivel teszek meg 32 km-es köröket a Bükkben húzós hegyi szakaszokkal. Amellett, hogy napi kilenc órát melózom alkalmazottként, gyerekeket hordok suliba és haza, családi házban lakom, ami körül mindíg van meló.
Jól érzem magam a bőrömben, rülök, hogy mindezek vannak, semmiben nem túloztam. ( Ja, a síléccel való csúszkálást 5 éves korom körül kezdtem a házunk mögötti hegyoldalon müanyag csatolós léccel, elég otthonosan érzem magam a lejtőn.)
Erre itt leszóltok :-), igaz megérdemlem, én kértem.
Akkor sem esett jól... :-)
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2011.03.22. 12:28
Srácok !!! Nem az élsportolókat szólítottam meg, hanem a magamfajta ( 40 feletti )egészséges életmódot kedvelő, síelő, túrázó, bicikliző átlagembert.
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
2011.03.20. 21:53
Hááát! A hosszú hétvégén voltunk kinn. Liptószentmiklós közelében volt a szállásunk, így a fő célpont a Jasna lett volna. Szomabaton ugyebár a szél miatt alig ment felvonó, vasárnap már nem is próbálkoztunk, irágy Csorba Tó. Nem bántuk meg !! Ugyan sok autó volt, és sok ember is,de síelni jól lehetett. Sorbanállás a régi 4 ülésesnél max. 5 perc, a fenti új 6-os nál semmi. Nagyon élveztük, a hó jó volt (az időjáráshoz képest) és a jegyet is olcsón vettük. Délben érkeztünk ( lusták vagyunk ) addigra sokan feladták, átvattük a napijegyegyet fityingekért. Hétfőn ugyanez,csak kevesebb emberrel. Fél 1-kor, 3 euró/fő-ért vettem napijegyet, addigra elfáradt brigádtól, 4-ig hüly
ére seíltük magunkat. Kedden jöttünk haza, mert ezen afórunon az jelezzen nekem vissza, aki 3 nap intenzív síelés után, még kívánja a 4.-et is.:-). Én tudom, hogy ilyen nem igen van.
hegyimenő
16 élménybeszámolót írt
16
13 éve tag
Topik: Csorba-tó
2011.02.14. 11:20
Hali !

Mi 02.13.-án Vasárnap voltunk. Jó időben, kitünő pályákon síeltünk a családdal. Még Vasárnap sem volt tömeg, szernitem most elszívja az emberket a lomnici pálya az új fejlesztések miatt. Délutánra már itt-ott foltokban jegesidik, de egyáltalán nem veszélyes. Jót lehet síelni kezdőknek és haladóknak egyaránt. A fenti 6 személyes lifttel várakozási idő nélkül tudtunk körözni végkimerülésig :-) . Mi, ha Csorba tóra jövünk mindíg 4 órás jegyet veszünk, ezt egy rövid szünettel végignyomjuk, majd a végén jöhet a pihi, sörözés vagy ami jól esik.
A 4 óra akkor kezd el ketyegni, mikor először átmész a kapun, ilyen jegy nem sok pályán van.
Szóval minden happy, igaz én az utolsó előtti körben estem egy nagyot, fáj a vállam, de elmúlik :-). A végére azt hittem a bab is hús, de szerintem a 13.-a miatt volt.
Előzmény: (snowbiker 109897)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.