Tegnap este jöttünk meg Nassfeldről 4 nap síelés után. Az út Szlovénián keresztül szerintem rendben van, egyedül Magyarországon van egy kicsit vészes szakasz. A szállásunk a Cube Hotelben volt. Előfoglalásban 5 nap 4 éjszaka bérlettel, félpanzióval két ágyas fürdőszobás szobában összesen 101ezer Ft/fő. Szerintem korrekt ár teljesen és hát maga a szálloda és a szoba teljesen rendben van, korrekt, tiszta, szolgáltatások jók.Gőzfürdő, szauna, pihenő rész az ingyenes welnesz szolgáltatások, ahova a szobából lifttel le lehet menni. És ami nekem nagyon fontos, hogy az ágyakon a matracok is teljesen jók, nincs kikádasodva. A pálya: Mi nagyjából besíeltük az egész terepet, profik a pályák, de inkább Nassfeldet erősen haladó síelőknek ajánlanám. Többségben piros pálya és sok esetben mondanám sötét pirosnak szinte minden pálya egy-egy szakaszát. Nekem a legjobban a "Garnitzeni" oldal tetszett, valamiért azt éreztem a leghangulatosabbnak és talán a hóviszonyok is ott voltak a legjobbak. A hóról annyit, hogy van bőven, de délutánra azért vannak jeges szakaszok bőven, ahol az oldalakra viszont ki van túrva a hó, ez főleg a keskeny átvezető szakaszokra a jellemző. A Carnia is jó állapotban van és meglepően az alsó szakaszain jobb a hó. Ha Carnia egy pár szót róla, szerintem ez egy kellemes pálya, mert van benne lejtés, de vannak pihenős szakaszok is bőven, szóval túllehet élni a 7,5 km-t. Nekem egy problémám volt vele a levezető körben már nagyon sötét ez oldal, szóval csak sejtettem mi van előttem a pályán.
Összességében azoknak ajánlanám inkább Nassfeldet, akik a síelést mint sportolást szeretnék gyakorolni és megfelelő tapasztalattal is rendelkeznek ehhez. Ezt mondom a fentebb említett pálya adottságok miatt, illetve ehhez jön az oldalak közötti nagyobb távolság, amihez szükséges az erőnlét. Hangulatában szerintem nincs meg Nassfelden az ami sok síterepet kellemessé tesz, a sok jó hütte, hogy mindenhonnét szól valami zene stb. Szóval lehet egy tavaszi családi, baráti kikapcsolódós 2-3 napos síelésre nem ezt választanám.
Ezek a benyomásaim hirtelenjében Nassfeldről, ha valakinek van kérdése szívesen válaszolok rá most, vagy a jövőben is.
Az biztos, hogy én szívesen visszamennék Nassfeldre!