Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

hpetya82 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (26)Időben csökkenő Időben csökkenő
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2017.01.04. 00:36
Lehet hogy félreèrthetö volt az íràsom én csalàdi pàlyàkon pont az enyhe lejtesu rövidebb gyerekeknek is jo lejtoket ertettem. Egyetertek azzal hogy a hosszú több kilometeres palyarendszer Magyarorszàgon nem realitas. Abban igazad lehet hogy a szelesebb palya tobb napsutes miatt problemas lehet itt tenyleg meg kellene talalni a kozeputat. Egy biztos a tavalyihoz hasonlò telek esetèn barmilyen beruhazast nehez lesz kitermelni.
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2017.01.03. 17:58
Sziasztok!
Jó hír, hogy újabb fejlesztések történnek a magyar terepeken. Szerintem érdemes lenne a síterepeken szánkópálya/ szánkózódomb kialakítása. Ha az állam ekkora támogatást ad, szerintem elvárható lenne az ilyen típusú egészséges kikapcsolódás elősegítése. Sajnos ma a gyerekek természetes hó híján már szánkózni sem tudnak. Szerintem egy kis rész behavazása nem kerülne annyiba, ráadásul a mellékszolgáltatásokból szerintem több is visszajönne. Most voltunk egy osztrák mini síterepen. Ott nem ilyen "mega" beruházás van, hanem építettek 2014-ben egy sima tányéros felvonót mellette gyerekeknek van varázsszőnyeg, gyerek ovi + egy szánkózó rész ahol ingyenes lehet szánkózni még este is a kivilágított pályán. Szánkót se kell vinni mert, kiraknak vagy 50 db csak el kell venni és a végén visszavinni. Nagyon sok család volt kint gyerekekkel. Szerintem Magyarországon is nagy szükség lenne ilyenekre. Eplénybe esetében is a könnyű széles pályákat hiányolom. Már korábban írtam, itt a fórumon, hogy aki igazán nagy terepre vágyik úgyis megy külföldre ezért én fontosabbnak tartanám a könnyen behavazható gyenge lejtésű családi pályák kialakítását.
Egyetértek azzal, hogy a négy évszakos működés megoldást jelenthet, de azért azt már kétlem, hogy emiatt egy terepre 2 beülős felvonó kellene. Én magam nem gondoltam volna, hogy a hegyi kerékpárosok ekkora gazdasági potenciált jelentenek, de legyen így. Viszont aki megvesz egy kerékpáros napi jegyet az gondolom használhatja a második felvonót is, amire már nyilván nem fog külön fizetni szóval a (némileg esetleg emelt árú) bérlet árából kettő felvonót kell majd működtetni. De ez legyen az üzemeltetők dolga. Viszont arról is érdemes beszélni, hogy mi lesz a pályákkal. Korábban szó volt a 7-es pálya szélesítéséről nem tudom, hogy ez is benne van-e a tervben. A nagyobb kapacitás nagyobb tömeget jelent, ahhoz hogy élvezhető legyen a síelés a nagy tömegben szerintem szükség lenne a pályák szélesítésére is. Remélem erre is gondolnak a fejlesztők.
Előzmény: (skioutlet 191575)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.12.31. 11:59
Szia!

Köszi a segítséget. Végül is St Corona mellett döntöttünk, nem bántuk meg, nagyon jó kis hely és ráadásul kb. 30 cm friss hó esett az előző napokban.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.12.29. 19:49
Sziasztok!

Kb. 2 éve a pályatérképen már jelezték a 7-es meghosszabbítását mintha "létező" pálya lenne csak eddig nem jött össze a megvalósítás. Az idei új térképen már nincs feltüntetve, de itt egy link a korábban megjelenített térképről:

https://www.google.hu/search?q=epl%C3%A9ny+siar%C3%A9na&espv=2&biw=1420&bih=669&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiQn_CPhprRAhUDExoKHcccBJsQ_AUIBygC#imgrc=bKN19LBv8QBZOM%3A

Persze az nem biztos, hogy a nyomvonal ugyanez marad.
Sokan írták, hogy a szerpentin nem túl jó, kezdőként nekem is meggyűlt a bajom vele. Örülnék, ha a 7-es meghosszabbításával lenne egy lankás pálya a központi részig. Korábban már írtam, hogy a tanuló pályák után elég nagy az ugrás, hiába lesz a 7-es jó, ha csak a szerpentinen vagy az egyesen lehet visszajönni. Az 1-esen nagy tömegbe lejönni, szerintem nem túl kezdőbarát.Korábban már írtam itt a fórumon, hogy a kezdőknek való családi pályákat kellene erősíteni, úgy látom idén a térképen ez megtörtént az eddig piros 1-es most "kék" lett. :-) Nem tudom, hogy a meredekség is változott-e?
Előzmény: (WéberF 191620)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.12.26. 22:28
Nagyon szepen koszonom a segítsèget. Estleg semmeringi happyluftrõl nincs valakinek infoja? Ott milyen a szankopalya stb?
Előzmény: (suhaj 191451)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.12.25. 23:25
Szia! Szeretnék egy kis segítseget kérni. Csaladdal mennenk egy napra. Kislànyom 6 eves vele szeretnenk szankozni felesegemmel plusz en meg egy picit sielnek is. A szankòzas az ingyenes vagy fizetni kell? Ha vennenk berletet a szankozashoz van valamilyen felvono? Én úgy làttam hogy varaxssxõnyegek es tanyeros lift van viszont a leírasban írnak csakanyosrol es piros nehezsegrõl is. Az egy masik palya kulon jeggyel vsgy ehhez tartozik. Szankot lehet kolcsonozni es ha igen mennyiert
Elore is koszonom a segitseget
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.12.23. 15:38
Sziasztok!
Még szeptemberben írtatok arròl hogy az eszaki oldalon uj palyak lesznek jövöre. Azòta nem jöttek az errõl szolò cikkek nem lesz az egeszbõl semmi?
Előzmény: (Chopoker 189539)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.12.01. 21:56
Lehet, hogy a friss regisztráció után még nem jár kedvezmény. Ha simán az order fül alatt választod ki a jegyeket, akkor nem hoz föl olcsó jegyeket. Elvileg dec 25 -ig kellene lenni.
Előzmény: (Szecsi 190639)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.12.01. 21:16
Sziasztok!

Bocsi a kártya rendelésnél is az ask for a new card opciót kell választani, előbb ezt tévesen írtam. Ha kifizetted meg is jelenik a kártyaszám. És ha elveszett, és rögtön újat rendelsz akkor a korábbi automatikusan blokkolódik elvileg.
Előzmény: (hpetya82 190634)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.12.01. 21:08
Szia!

Lehet, hogy nem mindenben lesz precíz a leírás,de megpróbálom összefoglalni a teendőket.
Ha neked van GoPass fiókod, akkor tudsz a fiókodhoz más személy pl. párod részére kártyát rendelni. Azt írják hogy 14 nap alatt jön meg. Az én tapasztalatom az, hogy sokkal gyorsabban. Először a párodat az Add User menüben hozzá kell rendelni a fiókodhoz. Ha ez megvan akkor a Gopass Card menüben látnod kell a párodat mellette a felirat Non-attached GOPASS card. A "more options" menü alatt kiválasztod az add a new card opciót és kifizeted a 2 EUR díjat. Fogj jönni egy ideiglenes igazolás a kártyarendelésről. Ha nem jönne meg a kártyát akkor azt magaddal kell vinni. Ezt követően ha bemész a my discount menübe, akkor megjelennek az akciós jegyek. Fent a menüsorba ki tudod választani, hogy kinek a részére kéred a jegyed. Ha megvetted érdemes kinyomtatni az ideiglenes igazolást róla, mert ha nem jön meg a kártya időben akkor ezt kell a pénztárba bemutatni. (nekem megjött időben erről nincs gyakorlati tapasztalatom, de úgy gondolom, hogy az igazolás alapján adnak egy sima jegyet/ maga a kinyomtatott igazolás nem egyenértékű a jeggyel) Ezt te nyomtatod ki rajta van a síelés napja és egy vonalkód. Ha valaki véletlenül leadta a gopass kártyáját az baj. Szerintem akkor a card menüben a blocked the card opcióval blokkolni kell a régi kártyát és mellette az ask for a new card opcióval rendelni egy újat. (azt nem tudom, hogy a kártyán lévő jegyek elvesznek -e, de gondolom nem) Remélem tudtam segíteni és nincsenek benne durva pontatlanságok. Ha valaki máshogy tudja kérem jelezzétek.
Előzmény: (dtamas 190622)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.03.29. 23:35
Idén kétszer jártam Chopokon január végén és februárban. Szerintem nagyon jó kis terep. profin meg van szervezve a parkolás, a felvonók modernek. Viszont a hó minősége összehasonlítva a márciusi muraui és fanninbergi síeléssel nem volt túl jó.
Igaz, hogy mielőtt mentem sajnos volt sok eső biztos ez is közrejátszhatott. A biela put és a brihliska pályán mentem. Sajnos a biela puton nagyon kemény jeges alap volt kezdőként nem volt túl élvezetes. A Brihliska felső része mindig nagyon jó volt viszont ott is volt két letörés ami buckás és eléggé jeges volt.
Aki gyakran jár Chopokra segítsen nekem legyen szíves abban hogy mikor érdemes kimenni. Csak rossz időt fogtam ki vagy általában ilyenek a viszonyok? Reggel látszott, hogy volt ratrakolva, de ezek szerint nem túl mélyen dolgozzák át a havat? Ha jól láttam inkább csak hóágyúzott hó volt, de 45 cm (biela put) után már nem nagyon gyártottak friss havat.
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.03.28. 20:23
Sziasztok!

Március 19. -én jártam Murauban. Most voltam először a terepen. A pályák állapota lenyűgöző volt. És nem is volt olyan óriási nagy tömeg.
Számomra egy negatívum volt csak a sok (I, H, G jelű) csákányos felvonók. Jó lenne oda egy ülőszékes. Valakinek nincs infója arról, hogy ilyen irányú fejlesztés nincs-e terveben.
Csak ilyenkor utószezonban ilyen szellősek a pályák vagy főszezonban is szépen eloszlik a tömeg?
Nem szeretem a túlzsúfolt pályákat, jövőre szeretnék visszamenni ha Isten éltet csak nem tudom, mi a legjobb időpont. Akinek van tapasztalata kérem írjon.
Hütte árakat nem néztem mennyire drága ilyen szempontból a hely?
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.02.29. 22:29
Kedves skioutlet!

Teljesen egyetértek abban, hogy az eplényihez hasonló komplex üzleti modell lehet a jövő. Nyilván az általad említett kiegészítő szolgáltatások sokat javíthatnak a helyzeten, ráadásul Eplényben a nyári üzem is gondolom sokakat vonz. Sajnos a fejekbe is lenne mit változtatni. Hányan mennek drága külföldi síterepekre (100 km pálya) és használnak belőle egy rövid tanulópályát. Amikor elmentem Chopokra jó pár ismerősöm lesajnálta a szlovák pályákat. Sokan azt gondolják, hogy ami Ausztriába van az csak jó lehet, Szlovákia pedig elmaradott, a magyar pályákról nem is beszélve. Én nem ezt tapasztaltam Chopokon, igaz Ausztriában eddig csak Mönichkirchenben, Lacknehofon, Annabergen voltam. Őszintén szólva azt sem értem, hogy iskolák drága ausztriai terepekre viszik a gyereket ahelyett, hogy elsősorban a hazai vagy ha hazaiak éppen nem üzemelnek akkor akár az olcsóbb szlovák terepeket vennék célba. Én nemrég kezdtem el tanulni először műanyagon majd Eplényben. Eplényben a már korábban említett átmenetet hiányoltam a tanuló pálya és a piros között. Ráadásul ha nem megy a hatos, ami sokszor előfordul csak az 1-esen lehet lejönni. A szép kártya használatának lehetősége, illetőleg a pálya közelsége, viszonylagos olcsósága hatalmas előny a külföldi terepekhez képest.
Ha megépülhetne a hetes folytatása én például biztosan mennék. Bár azt továbbra is problémának tartom, hogy a centrumba kék pályán nem igazán lehet visszajönni. A 6-os alja a szerpentin szerintem nem túl jó megoldás. Nem lehet igazán kezelni, amikor mi voltunk tiszta jég volt, nem túl kezdőbarát.
Nagyon nagy dolognak tartom, hogy van egy szervezet, aki tudatosan népszerűsíti a hazai síelést.Sok munka van, mert mi magyarok hajlamosak vagyunk magunkat, szolgáltatásainkat alul értékelni. Ha egyre többen Magyarországon tanulnának meg síelni már az is nagy eredmény lenne. És persze akik már jól tudnak síelni a külföldi utak mellett 1-2 nap valószínű Magyarországon is csúsznának.
Előzmény: (skioutlet 188117)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.02.28. 21:34
Minden tiszteletem az Eplényi pálya üzemeltetőié. Kétszer magam is jártam ott és tényleg elismerésre méltó amit ott létrehoztak.
Azonban a 60 napja nyitva Eplény szerintem kicsit félrevezető.
Jónéhányszor ránéztem a webkamerákra az utóbbi időben amikor a pályák már nem voltak igazán jók (persze ez nem reprezentatív) és alig láttam síelőket a hétvége kivételével. Viszont amikor jók a körülmények tényleg hatalmas az érdeklődés. Sokszor elhangzott, hogy egy évben kb 90 nap kellene a fenntartható üzemeltetéshez.
Eplényben ez már többször megvolt, persze ebbe benne vannak a fent említett alapjáraton üzemelő napok is.
Ha ilyen időjárás lesz egymás után több télen, akkor szerintem lehet itt fejleszteni, de ez sem fog segíteni.
Ha Alsó-Ausztriában is sok helyen gond van, akkor mit várunk a hazai síterepektől.
Szlovákiában Donovalyn és Jasnán is ahol 1000 méter körül van az alap számtalanszor elvitte a havat az eső. Mönichkirchen esetében ugyanez a helyzet. Elég rossz kilátások.
Még ha vannak is olyan napok amikor megül a hideg a völgybe és lehet hóágyúzni az eső mindent tönkretesz.
Vagy be kellene fedni a pályát eső ellen? :-)
Mindenhol azt írják, hogy a hóágyúzás rengeteg költség.
Nem tudom, hogy a víztározóban összegyűjtött vízért is kell-e fizetni, de az áramért biztos. Én azt nem értem, hogy kisebb szélerőművet miért nem lehet a csúcsokra telepíteni annak érdekében, hogy legalább az energia szinte ingyen legyen.
Én például kifejezetten örülnék a 7-es pálya meghosszabbításának, de már évek óta halasztásra kerül gondolom nem véletlenül. Ez a tél biztos nem segített a megvalósításhoz. Én biztos, hogy inkább a lankás egyszerűbben behavazható kék pályákat preferálnám. Eplényben pl. nem értem, hogy miért nem a hosszabb hetes pálya gondolata fogant meg először a sok 1 -esen kívüli egyéb fekete, piros pálya helyett, amiket jó esetben kb 1 hétig lehet üzemeltetni. Szerintem pont a tanulásra családi síelésre kellene rámenni, ahhoz pedig kellene a tanulópálya után egy biztosan hóágyúzott enyhe lejtésű pálya.
Mönichkirchenben pl. az alsó kék pályát a kőmentesítésnek tereprendezésnek köszönhetően kb. 20 centi hóval már üzemeltetni tudják.
Véleményem szerint csak akkor érdemes hatalmas pénzeket akár Uniós akár befektetőiről legyen szó a fejlesztésekre áldozni, ha az előreláthatólag egy hosszútávú üzemeltetést tesz lehetővé.
Persze reméljük, hogy ez a tél is csak kivétel volt és vészmadárkodás a felmelegedés ilyen szintű hatásának emlegetése.
Bízom benne jövőre az időjárás rácáfol a kutatásokra.
Előzmény: (skioutlet 188071)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.02.04. 22:41
Hétvégén voltam kint 4 napot szombattól keddig.
Viszonylag kezdő vagyok a kék pályák vonzottak.
A Biela Put-nál lévő pálya azt hiszem minden kezdő álma enyhe lejtés elég széles is csak egy baj van, hogy nagyon népszerű 11 órára nagy a tömeg. A 10 pálya is nagyon jó volt van bent két letörés ami a pálya egyéb részeihez képest viszonylag meredeknek minősül. Sajnos hó itt sem volt sok és az előző heti olvadás miatt a jeges alap ki-ki bukkant. Összességében egy nagyon jó sícentrum, a kiszolgálás a parkolás jól szervezett. A Gopass rendszer pedig szintén nagyon jó. Sokan szidják a szlovák pályákat az ausztriaihoz képest, de én itt ezt a hatalmas különbséget nem tapasztaltam. (persze Ausztriában sem jártam sok helyen) De pl. Mönichkirchenbe is a hét elején a webkamera képe szerint kerülgetni kellett a sárfoltokat.
Talán egy negatívum volt, hogy az éjszakai mínuszokban nem indították a hóágyukat, hogy frissítsék a pályákat, de mivel így is tele volt a pálya nincsenek rákényszerítve.


engem meglepett de ez csak
Előzmény: (hpetya82 187196)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2016.02.04. 00:25
Hétvégén voltam Chopokon.
Viszonylag kezdô vagyok a jónak t
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2015.12.31. 13:45
Az esti síelés benne van a napijegy árában?
Én még a 10-es pályát néztem ki magamnak, az adatok alapján kezdőbarát de a valóságban is?
Február közepére van foglalásunk meg előtte január közepére Donovalyba. Az 5-ös és 14-es jó kezdőnek?
Egy párszor már síeltem de én alapvetően később sem leszek száguldós fajta. Engem a jó levegő és a hosszú erdők közt lévő kék pályák vonzanának. Lackenhofba volt tapasztalatom a 8-as pályával az egész jó volt.
Stuhlecken viszont a kék nekem elsőre inkább pirosnak tűnt.
Itt Chopokon a szintkülönbségek alapján egész enyhe lejtésűek a pályák, persze mivel nem ismerem nem tudom vannak-e benne erős letörések.
Persze azt már megtanultam, hogy minden nagyon szubjektív, de azért próbálom belőni, hogy ne legyen nagy csalódás.
Előzmény: (balesz14 185324)
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2015.12.31. 08:09
Bocsi de ekezetekkel nem jelenik meg a teljes szoveg
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2015.12.31. 08:09
Szia Zagyi!
Elég lehangolo amit irtal.
Februarban megyek meg sosem vpltam a terepen de a hosszu kek palyak miatt nagyon tetszik.
Csak a mostani hohelyzet miatt problemas a terep vagy altalabanveve mondod.
Üdv
Péter
hpetya82
26 élménybeszámolót írt
26
9 éve tag
2015.12.29. 21:06
Sziasztok!

Egy kis infót szeretnék kérni a tapasztaltaktól.
Februárban mennék Chopokra, alapvetően a lankás kék pályák érdekelnének, kezdő vagyok.
Liptószentmiklóson van a szállás. Tudtok valami infót síbuszról vagy felejtős?
Ha nincs síbusz kocsival egyszerű a parkolás? Google maps-on néztem Biela Put környékén én nem láttam óriási parkolót szokott hely lenni?
Az esti síelésről tud nekem valaki infót mondani?
Most látom, hogy a Biela putnál lévő pálya üzemel ,de nem világos számomra, hogy azért külön fizetni kell-e vagy a napijegybe benne van?
Kezdőként (egy párszor már síeltem kék pályákon, nem szeretek száguldani és a nagyon nagy tömeg riaszt :-)) melyik pályákat ajánljátok?
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.