Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

adamkov által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Topik: Nassfeld
2024.02.26. 09:44
sziasztok,
a mostani nagyobb havazás előtt február 18-20 ig síeltem Nassfelden. Azért esett erre a síterepre a választásom, mert csupán 6 óra Budapesttől, és elég kiterjedt 100 km feletti sípálya rendszer. Érdemes hamar érkezni a nagy lenti parkolóba, mert sokan járnak ide. 8 órától már jár a központi nagy felvonó, és mivel az emberek 95 %-a ezzel megy fel, a nap elején nagy a tömeg. A 2. nap kipróbáltam a P1-es parkolót. +15 perc fel a szerpentinen, de megéri mert kevesen jönnek fel ide, és közvetlen a 40-es pálya mellett csatolhatsz fel, és le. Ezek a felvonók 8.40-kor indultak.

Főképp piros pályák vannak, amik elég szélesek, jól síelhetők, de változó meredekségűek. A legjobban a 4,7,8 -as pálya tetszett (talán ezen az oldalon kevesebben is vannak), illetve a 40,80,67,77-es tetszett. A központi részeken elég nagy a zsúfoltság, és hamar buckásodik. A kék pályák általában erdei kis utak, néha jó alternatívák a meredekebb szakaszok kikerülésére. Tanulni egyedül a 2-es pálya jó, és a 64-es érdekes a kanyarokkal, és a huppanókkal.

Érdekes volt hogy vasárnap voltak kevesebben, kedden a legtöbben. A szűk keresztmetszetű lifteknél kell kicsit többet várni: 21-es, és 1-es felvonó , és ezek alja buckásodik a leghamarabb is: 40,23, 1,70 alja. A 80-as hosszú völgybe vezető ,remek panoráma pálya, hol lankás, hol meredekebb. Délben még használható, délután 3-kor már nem. A hidegebb van, lehet nem buckásodnak ennyire a pályák, de a mostani "télben" már a nap indításakor is 4-5 fok volt. Ami még gondot okozhat, hogy a felhők megállhatnak a felső pályák tetején, olyankor lecsökken a látó távolság. De ahogy írták is sokszor inkább a napsütés dominál.

A pályák infrastruktúrája nagyon jó, kezdve a WC helyzettől a hüttékig, illetve a szórakoztató pálya elemekig. Van gyorsaság mérő, ügyességi pálya, ugrató stb.

Nem csalódtam a pályában, változatos, nagy kiterjedésű, jól karban tartott. A Pressegger see-nél laktunk, 12 perc onnan a pálya, akár ingyenes síbusszal is. Villach sincs messze egy kis esti városnézésre.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Topik: Radstadt
2023.03.21. 11:36
Mivel Radstadt külvárosában laktunk az Obertauernes síelésünk alkalmával, adta magát a lehetőség , hogy kipróbáljuk ezt a síterepet. Autóval 5 perc volt, parkoló szinte teljesen üres reggel kilenckor.

Ez a síterep egy rejtett gyöngyszem!

Jobban szeretem a nagy sípálya komplexumokat a sok pályával, de itt sok minden kárpótolt a "csak" 17 km pályáért.
Nagyon jó fekvésű, bár a hó esett, de a beígért nagy szelet alig érezni a pályán, talán csak az 1-es pálya szélnek kitett, de a többi pályán szinte szélcsend volt. Így jó választás lehet, ha pl. Obertuernben szélviharok tombolnak.

A pályán pl. március 15.én nagyon kevesen voltak, 1-2 tanuló csoport, és ennyi, szinte mindig egyedül utaztam a kabinos felvonókban. Délig síeltem megállás nélkül, és a pályát nem tudta szét síelni ez a maréknyi ember, még délben is van ahol látszódtak a ratrak nyomai.
A pályák pedig kivétel nélkül nagyon kellemesek. Mindegyik széles, jól belátható, a pirosak kellemesen meredekek, a kékek ideálisak a tanulóknak. A völgy látványa fenséges mind Altenmarkt, mind Radstadt felé.

A kedvencem a 4-es pálya lett, a vonalvezetése és a látvány miatt, de nagyon jó a 6-os is, kezdőknek pedig az 5-ös, és a 2-es ideális.
A síbérlet ára ugyanakkor magasabb mint Obertauernben, de a pénztáros hölgy nagyon kedves volt, és miután 3 órás jegyet kértem, megjegyezte hogy a 4órás családi olcsóbb, vegyem inkább azt. A 8as, és a viszonylag új 10 es kabinos is nagyon jó, de a központi 4es ülős is kényelmes az 1-es pályánál lévő ülős felvonó kicsit lassabb, de elmegy.

Örülök, hogy kipróbáltam ezt a pályát is, és nagyon tetszett. Ritkán térek vissza ugyanoda, de van 1 sejtésem hogy ide visszafogok térni.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Topik: Obertauern
2023.03.21. 11:16
Ritkán megyek vissza ugyanarra a helyre, ahol már voltam. De Obertauern-nel megtörtént. És nem azért mert divatos, hanem mert előző évben olyan jól éreztem magam ott, és a pályákon. Mivel március 13-14.én mentem síelni, ezért is számoltam ezzel a tereppel ,mert esély volt a melegebb tavaszi időre, és a környéken itt a legnagyobb az esély, hogy ennek ellenére télies idő lesz. Volt is minden napsütés, hóesés, havas eső, 5 percenként váltakozva. Ez ilyen, az időjárást nem befolyásulhatjuk.
A pályák közül is a felsők voltak a jobbak. Tömeg viszont egyáltalán nem volt. Várakozás gyakorlatilag nulla. Mivel tavaly feltérképeztük a terepet, így idén már csak a jó pályákon akartam síelni.
Ezek nekem a az 5,8,1,2 pályák változatai voltak. Mindkét nap a Kingsalm-ban ebédeltünk, és mivel az átlagnál éhesebbek voltunk, már 11-kor beültünk, így amikor délben jöttek a többiek ebédelni, mi már a sípályán voltunk, ahol még inkább kisebb volt a létszám ebből kifolyólag. Jó választék nem túl drágán volt itt. A levesek mindig jól esnek.
A síbérlet ára a besíelhető pályák számát tekintve szinte verhetetlen.
VideoCapture-20230317-143758.jpg
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
Topik: Obertauern
2022.03.03. 09:14
Régóta szerettem volna eljutni az Obertauern-i síterepre, sok jót hallottam róla, így idén ez lett az úticél. 3 napot síeltem itt a családommal, teljes elégedettséggel. Kicsit messzebbről Mauterndorf felől jöttünk fel mindennap, az utazás hosszát kárpótolta a szállás minősége.
Ezen a február végi 3 napon jó időt fogtunk ki, bár hideg volt -5,-10 fok, és néha szeles, de szinte végig felhőtlen napsütéses. Így a pályák jó minőségűek voltak, nem túl fagyott, és nem túl olvadt. A legközelebbi P7-es parkolót használtam, mert itt volt 8 órakor nyitó pénztár, és nagy parkolónak tűnt. De gyakorlatilag elmondható bármelyik parkolóról, hogy mind központi fekvésű, könnyű odasíelni a pályákról, szinte bárhonnan (kivéve P1).
Érdekes volt hogy vasárnap vagy még korábban kezdtek a sporttársak, vagy nem kezelték megfelelően reggelre a pályát, de fél 10re már elég viseletesek voltak, és a nagyobb számú síelő egyre csak túrta a buckákat. Hétfő reggel kifogástalan minőségű volt, és szinte nem is tették tönkre a népek, ugyanez elmondható keddre is. Ugyanakkor kedden , addig nem tapasztalható sorok voltak a 4.es, 11-es lifteknél a síiskolák miatt, de ez is csak 5 perces sorban állást jelentett a többi nullához képest.
Elég sok pálya van minden tudású síelőnek, tetszett, hogy jók az egyik oldalról másikra átvezető részek, felvonók, jók a fűtött ülős felvonók, és hogy csodás a táj, a panoráma. Valóban rövidebbek a pályák, a kisebb szintkülönbségből adódóan, de a legjobbak így is parádésak: 5b volt a favoritunk, végig egyenletes lejtés, munkás pálya, kevés emberrel. De jó volt még az 5a, 4-esek, 3a, 18b, 16a. Kezdőknek jó, és hosszabb a 2b,1a, 7a.
Sajnos van 1-2 összekötő pálya, amelyik nem is viszintes, hanem inkább emelkedős. Kerüljük el a 16c, 12a-t. Nekem a kitáblázások érthetőek voltak, de azért figyelni kell, mert összetett a pályarendszer.
Kringsalm, egy önkiszolgáló, az Almrauschhütte pedig egy pincéres étterem. mindkettő kiváló, délben még egyik helyen se voltak sokan. FFP2-es maszk kellett, de úgyis mindenkin sál, maszk volt, így nem figyelték szigorúan, az étteremeben viszont mindenki hordta.
Összefoglalva: Magas volt a várakozásom a hely iránt, de megfelelt a sípálya az elvárásoknak, nagyon tetszett.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
2022.03.03. 08:57
Február végén szombat délután síeltünk Kreischberg-Murau síterepen, egy éves COVID miatti szezon kihagyás után, már nagyon vártuk a lehetőséget. Útközben álltunk meg itt, mivel ez a Magyarországhoz legközelebb eső, egyik legoptimálisabb terep a családnak. Ami jó hír, hogy fél órával rövidült az út, mert elkészült az autópálya Sopronig. Fél 12-kor kezdtünk el síelni, kicsit hideg, kicsit szeles, kicsit felhős időben. Nem tudom mi a hleyzet a reggeli induláskor, de szerintem azon is segített az új 10 személyes lift üzembe állítása, de dél körül gyakorlatilag nincs lent forgalom, így hamar lehet felsuhanni a hegyre. A pénztárban szigorúan bemutattuk a Green Pass alkalmazásban az oltottságunkat, és csak 1-2 liftnél ellenőrizték az FFP2-es maszkokat, de amúgy is mindenkin sál, maszk volt a hidegebb idő miatt.
Még mindig a legszimpatikusabb pályák a 15,16-os piros, fekete délután is jó állapotban, de ugyanez elmondható a központi 2,3,4 es pályákról. Rosenkranzon hatalmas szél, amúgy is az a lift lassabb, így csak 1x mentünk fel. Az emberek jól eloszlanak a terepen, így élvezhető síelést lehet produkálni. Az éttermekbe szigorúan nézték a maszkokat, és a jól megszokott magas minőséget produkálták. Nap végén lecsúszás az 1-es feketén a völgybe, de itt már viseletes volt a pálya, és fél 4-4 körül sokan jönnek le.
Összefoglalva: jó síterep, átlátható térképpel, liftre várás nélkül, mindenféle síelési tudásra. Kedvelem ezt a helyet, 1-2 napra ideális.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
2020.03.19. 16:59
Február utolsó hétvégéjén szerettünk volna itt síelni 3 napot. A havazás miatt kettő lett belőle. Altaussee -ben laktunk, ahonnan tényleg csak 5 perc a sípálya parkolója. Első nap hatalmas havazással indult, a honlapon is azt írták nem mennek a felvonók, ehhez képest, amikor már csillapodott a havazás felbéztünk délután kettőkor, és az L1-es ment. Sebaj, a kirándulás Hallstattabn kárpótolt minket.
Szombat reggel már havazás nélkül (kb.20cm esett előző nap), kissé felhős időben kezdtük meg a sízést. Viszonylag későn indulnak a felvonók. 8.45-és 9 órakor. Nem túl nagy parkoló, de így is könnyedén elférnek akik ide jönnek, mert sosincs szerintem tömeg. Bemelegítésnek a Sandling Alm.i oldal kék pályával (21) indítottunk volna, de sajnos le volt zárva, nincs infom hogy miért, így mivel vissza már nem tudtunk menni a 25 kéken mentünk le. Ez volt a legnehezebb pálya az egész terepen. Alig lejt, a közutak megszakítják, és sokat kell botozni, de legalább szép a táj. Amúgy is jellemző erre a pályára, hogy a táj mindent felűl múló. Lent tó, fent szikla látványa. Ezen az oldalon kipróbáltuk később a 22-24 es pirosakat, nagyon jók, szélesek, kiegyensúlyozott a lejtésük, lehet fejleszteni rajta a sí tudást. A végén érdemes nagy lendületet venni, hogy a hídon keresztül átsuhanjunk a Loser oldal L1es felvonójához. Érdekes módon ez reggel negyedórával később indul. L1es felvonó egy modern gyors 6 személyes, az L2-es egy régi lassú 2 személyes. Itt a sebesség ellentételezéseként a táj nyújt felejthetetlen élményt. A fenti kék pályák 7,8,10 elég jók, de nem túl hosszúak. Kezdőknek ajánlott. A sítúra pályái (3,13), szűkebbek, gyenge lejtésűek, szánkózókkal, és sítúrázókkal kell osztozni rajta. Egyszer elmegy, de utána már kicsit unalmas. Itt is a tájra érdemes koncentrálni. Viszont a piros 1es pálya, amin a legtöbbet mentünk, jó lejtésű, hosszú, gyors, széles pályák. Talán csak 1 helyen szűkül be, de ott is van kifutási lehetőség a végén. Itt síelnek a legtöbben , de torlódás azért nincsen.
Viszonylag kicsi pályarendszer, de átlátható, nagyon kevés emberrel, jó éttermekkel. A Loser hüttében 13 óra körül megijedtem a tömegtől, de olyan gyors, és jó volt az ételekhez jutás, hogy nagyon elégedett voltam, az étel minősége is kifogástalan, itt érdemes a teraszon üldögélni, és a panorámában gyönyörködni. (tó,szikla). 2-3 napra ez a pálya is ideális családoknak, mi legalábbis jól éreztük magunkat.
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
2020.03.19. 16:36
2020 február legvégén voltunk itt 2 gyerek, 2 felnőtt síelni, egy nappal a VK előtt. Reggel 7kor indultunk Budapestről, Délben leparkoltunk a parkolóban (1a pálya aljában, és egy nem is olyan kis séta várt ránk a közpinti 6os felvonóig.
Mivel bőven 0 fok felett volt a hőmérséklet meg is izzadtunk, az emberek csütörtök révén csak lézengtek a lenti állomásnál. 13 órától akciós a jegy, a megváltása után gyorsan suhantunk a szép időben a felvonóval felfelé. Fent egy nagy központi völgy van éttermekkel, és vagy 5 felvonó végpontjában. Mivel ez egy nagyobb lapos terület a felvonók között nagy lendületet kell venni, hogy ne kelljen botozni.
Leginkább a 6os ülős felvonóval, és a jobb szélső kabinossal közlekedtünk. Felmentünk a csúcsra, ahol tényleg könnyű kék pályák vannak, de mivel felhőben volt, egy csúszás elég is volt a 13as pályán. Mindenféle tudású pálya van. A kék 3as megfelelő nem teljesen kezdőknek, néha kicsit meredekebb, de széles főleg a kabinos alatt. A 3as 4es pályán mentünk a legtöbbet, még a napvégén is viszonylag jó volt a pályák minősége, bár a meleg miatt buckásodott. Az 1es pályán jöttünk le a gyerekekkel a nap végén, ami kellemes meglepetés volt az ideális lejtésével, szélességével. Hidegebb időben amikor a lenti részen is nulla fok alatt van a hőmérséklet, nagyon jó lehet.
Nagy parkoló áll rendelkezésre, ahogy néztem az infrastruktúra is jó, de a sok felvonóból gyakorlatilag 3at (A,B,C) használ a legtöbb ember, de hétköznap így sem volt sor. Pár napra ideális, főleg a 10 éven aluli gyerekkel síelőknek, de mivel nem nagy rendszer, másnap már mi is máshol síeltünk.
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.