hangyalany által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (106)Időben csökkenő Időben csökkenő
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2023.03.14. 22:37
Kiegészítésként még annyit, hogy vasárnap reggel még át lehetett jutni a déli oldalról az északira, de aztán leállították a lifteket, így 70 km taxizással jutottunk vissza a délen leparkolt kocsinkhoz. Napközben többször bemondták, hogy le fognak állni a liftek - szlovákul és angolul. Volt, aki hallotta (és értette), de sokan nem voltunk ilyen szerencsések. De felháborítónak tartom, hogy egy olyan síterepen, ahol a síelők ekkora százaléka magyar, egyáltalán nincs semmilyen tájékoztatás magyarul. Még az 5 nyelven ,,beszélő" bérletárusító automatákon sincs lehetőség a magyar nyelv kiválasztására. De legalább az információs irodában tudtam velük angolul kommunikálni, és segítettek taxit keríteni, ráadásul összehoztak egy másik pórul járt párossal, így feleződött a taxiköltség.
A mai napon a déli oldalon nagyon kevesen voltunk. Valószínűleg költséghatékonysági okokból kizárólag a C4-es tárcsa és az A5-ös kabinos ment. Mivel a B6-os ülőst nem indították el, a kék 34-es panoráma alja pedig élvezhetetlenül jeges, néhol köves és sok helyütt már barna foltos volt, jószerivel csak úgy lehetett lejutni a lifthez, ha a piros 31 a-n vagy a piros 36-oson fejeztük be a csúszást. Több sísulis csoport is volt ma a pályán: az említett piros szakaszokon a kezdők kb. az életükért küzdöttek. Ráadásul a kabinos tetején kb. 15 négyzetméter van a felcsatolásra és elindulásra. Élmény volt, ha az ember egy sísulis csapattal együtt ért föl...
Nálam Chopok nagy szerelem, de az idén kicsit csalódtam. Bár a holnapi napban még reménykedünk...
Előzmény: (Kis Kovi 218557)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2022.02.15. 22:51
Köszönöm szépen a segítséget!
Előzmény: (TZoli 215189)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2022.02.15. 22:50
Köszönöm szépen!
h i r d e t é s
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2022.02.09. 13:38
Sziasztok!
Lehet, hogy nem vagyok elég ügyes, de nem találom a síterep oldalán, hogy hány éves korig jó a gyerekjegy, és hány éves korig jó a junior bérlet. Tud valaki segíteni? Egy link is elég, ha mégis fent van az oldalon, csak én nem találtam meg...
Köszönöm!
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
Topik: Donovaly
2017.02.02. 07:21
Köszönöm, sokat segítettél! Lehet, hogy én is megpróbálkozom az idén ezzel újra.
Előzmény: (Bigmafa 193631)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2017.02.01. 20:50
Hol sikerült kiállíttatnod az ingyenjegyet? A Nova Hola pénztárja fölötti irodában? (Nekünk pár éve ott kellett intéznünk.)
Előzmény: (Bigmafa 193550)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2017.01.25. 22:38
A kedvezményt tavaly terjesztették ki 6 évről 8 évre.
Én általában nem bújtatom a bérlet nélküli legkisebbet, hanem szorosan mögéállok, és együtt megyünk át a forgókapun. (Ajánlatos a bal karodat (már ha annak a zsebében van a síbérlet) a hátad mögé tenni, hogy ne olvassa le egyből a bérletet a kapu, jobb kézzel a gyerek mellett előrenyúlva megfogni a forgó vízszintes szárát, és úgy odahúzni magadat. Ha szorosan egymás mögött bent álltok a forgóban, akkor leolvastatni a bérletet, és indulás! Ezzel meg tudod akadályozni, hogy a gyerek átmenjen egyedül, és neked kelljen bújnod.) :)
Egyébként néhány éve, amikor még a három nagy gyerekünk volt kicsi, mi is utánajártunk az ingyenes bérletnek, hiszen 2 felnőtt 3 gyerekkel nehezen megy át a kapun. Akkor kaptunk is a cseppeknek ingyenes bérletet, de nem a pénztárban, hanem a Nova Hola pénztára fölött, az emeleti irodában állították ki. Kicsit macerás volt, és nem voltak túl készségesek sem, de végül is megkaptuk. Esetleg megszűnt már ez a lehetőség? Nem tudom, mert már csak a negyedik van 8 év alatt, és vele elboldogulok így is...
Előzmény: (Bigmafa 193103)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2017.01.14. 18:08
Mi évek óta náluk vesszük, sosem volt gondunk vele!
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2016.02.10. 18:00
Reggel óta szakad a hó, esett vagy 20 centi - de már nagyon rá is fért a pályákra! A hét elején még eső is esett, sőt mára virradó éjjel is, csak hajnaltájt csapott át havazásba. Ennek megfelelően a pályák állapota hétfőn és kedden nem volt túl jó. Csak az ágyúzott részek voltak használhatóak, máshol csak sár és fű.
A mai havazás miatt a pályákon rengeteg a friss, de vizes-tapadós hó. Remélem, holnapra megďolgozzák a ratrakok, és jól lehet majd síelni. Mert ma minden pálya nagyon buckás volt, a mély, tapadós hóban akadt a léc rendesen. Viszont legalább kevesen voltunk (csak az őrültek, meg mi :) ). A Nova Holán ráadásul alig pár méter a látótávolság, ami még mókásabbá teszi a helyzetet. A síelők számát és az időjárást is jól jelzi, hogy mindenki a kabint használta (aki nem ismeri ezt a felvonót: 6 hatszemélyes ülőke után jön egy nyolcszemélyes kabin), és így sem kellett sorbaállni egy percet se. Jó volt ma is, de várom a holnapot!
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2016.02.03. 21:41
Én is optimista vagyok: MUSZÁJ, hogy legyen hó jövő héten! Évek óta visszajárunk ide, és eddig mindig kifogtuk! Volt olyan év, hogy alig pár hét volt a szezon, és akkor is jókor mentünk.
Előzmény: (vh 187178)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2016.01.24. 22:06
Köszönöm a jó hírt, örülök neki!
Még egy kérdés: sífutást oktat valaki Donovalyban? Tavaly hiába kerestünk ilyet, aki oktató ott volt, az mind csoporttal érkezett, vagyis a sífutó csoport hozott magával oktatót is. De helyben nem tudtak nekünk ajánlani senkit. Tényleg nincs, vagy csak rossz helyen - rossz időben érdeklődtünk?
Előzmény: (pattyski 186542)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2016.01.20. 18:29
Köszönöm, várom az információt! Bár február 2. hetéig még az ibolya is kinyílhat, tudom... de csak nem lesz ilyen!
Előzmény: (pattyski 186434)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2016.01.18. 22:07
Információt szeretnék a sífutópályákkal kapcsolatban. Használható már valamelyik? Ha nem, mikorra várható?
Ezen a linken (http://www.parksnow.sk/zima/hu/lyzovanie-prevadzka.php#pravadzka) a sípályák címszó alatt a sífutópályák vannak felsorolva? Mert akkor szomorúan veszem tudomásul, hogy azok még nem üzemelnek...
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2015.02.10. 16:52
Mi múlt héten elhagytunk egy rádiót és egy napszemüveget a pályán, és mindkettő előkerült, ráadásul épségben. Igaz, mi aznap rögtön kerestük...
Előzmény: (Chopoker 179898)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2015.02.04. 22:33
A szombati áramszünet elég nagy területet érinthetett, legalábbis a nővéremék Stare Horyban lévő szállásán is csak délutánra lett áram.
Előzmény: (Chilllag 179345)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2015.02.02. 22:20
Ma csodálatos idő volt. Délelőtt havazott, de délutánra kisütött a nap, és a Nova Hola tetején is jók voltak a látási viszonyok. Megint csak köszönet a Zahradište oldali lassú tárcsa aljában dolgozó felvonókezelőknek, akik nagyon sokat segítettek abban, hogy az ötéves kisfiam megtanuljon egyedül felvonózni.
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2015.02.01. 19:01
Köszönöm a tippeket, megnézem őket. Tudom, hogy Aflenz hétvégén meg síszünetben működik, de nem biztos, hogy akkorra tudjuk időzíteni a családi síelést.
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2015.01.31. 23:53
Tud valaki elérhető közelségben hasonlóan kedves, pici, családias síterepet, mint Aflenz volt?
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2015.01.28. 20:13
A parkolóba érkező tárcsás felvonó melletti pálya az első lépés, legalábbis szerintem (már ha nem akartok oktatásra menni a Patty Ski sísuliba - oda nem is érvényes a bérlet). A felvonókezelők készségesen segítenek: ha látják (vagy szóltok), hogy egészen kezdő, aki próbálkozik, még le is lassítják a liftet. A négy gyerekem közül már három tanult meg ott önállóan felvonózni: segítik őket, ha kell, métereken keresztül kísérik is, míg megtalálják az egyensúlyukat.
Általában a (lentről nézve) jobb oldali a lassúbb, és lecsúszni is azon az oldalon érdemes annak, aki tényleg kezdő.

Hüttézni nem szoktunk, de a gyerekek néha beugrottak egy forró csokira, az 1,5 euró volt a Nova Hola aljában.
Előzmény: (vh 178866)
hangyalany
106 élménybeszámolót írt
106
14 éve tag
2015.01.25. 22:01
Rengeteg a kérdés, és a legtöbbre nincs olyan válasz, amely mindenkinek egyformán megelégedésére szolgál. Egy biztos: abban senki sem kételkedhet, hogy a szervezők mindent megtesznek a nap sikeréért. Úgy látom, az időjárás is mellétek áll: napok óta tegnap este láttam először 0 fok alatti értéket az élő kamerák hőmérőjén. Jó időt, sok havat, mosolygós gyermekarcokat!
Előzmény: (skioutlet 178628)
következőutolsó
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE