Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

batorg által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2011.02.21. 13:27
Sok-sok havat!
Ismét eltelt egy év és a hétvégén itt ismét megrendezésre került a Szombathely város síversenye.
Reggel 10 körül kicsit félve érkeztünk a pályára. Félve hogy az elmúlt hetek meleg időjárása rányomja a pályára a maga bélyegét, és félve, hogy a verseny miatt nagyon sokan lesznek. Mindkét félelmem alaptalannak bizonyult, a pályán volt elég hó, a minőségével sem volt gond. A kétszáz feletti versenyzőt és szurkolóikat meg szépen felszívta ez a kicsinek tűnő sípálya és a hütte. A parkolóban ugyan nem sok hely maradt, de a felvonók előtt sem kellett percekig várni. Az időjárástól ugyan nem tartottam, de igazi pocsék idő lett, köddel és szemüvegre ráfagyó ködszitálással.
A versenyről csak jót tudok írni, a pálya kitűzése, nyomvonala, minősége jó volt. A verseny lebonyolítása igazi profi munka volt, gyorsan, gördülékenyen ment minden. Gratulálok a szervezőknek és ezúton is köszönöm munkájukat. amivel az ott lévőknek egy jó hangulatú kellemes vasárnapot szereztek.
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.12.13. 14:39
Üdv!
Idén tavasszal már írtam erről a pályáról.
Tegnap megint ide keveredtünk, Vasárnap ellenére nem voltak sokan, így nagyon lehetett élvezni a síelést. Az árak továbbra is borsosak a környékbeli pályákhoz képest, de a felszereltség is komolyabb és apálya mérete is.
Az elmúlt hét meleg időjárása ellenére volt hó mindenütt a pályán is és azon kívül is, igaz amikor ott voltunk végig esett, meg kicsit hideg is volt, de a szél nem volt erős.
Ami a síelést illeti az ember mindent megtalálhatott itt. Volt puha feltúrt rész, volt meredek jeges lejtő, lankás asztallap simaságú is.
Mindent összevetve egy fárasztó, de nagyszerű napot sikerült eltölteni itt, néhányszor közelebbről is megvizsgálva havat :)
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.12.09. 18:42
Üdv mindenkinek!
Hát örvendetesen korán, számunkra vasárnap december 6-án elkezdődött az idei szezon is :)
Választásunk egy év kihagyás után Szent Jakobra esett, ismerjük a pályát, tudtuk mire számíthatunk.
Reggel időben fél 10 körül érkeztünk, a párás, ködös út után kellemes meglepetésként ért bennünket a fenti szikrázó napsütés. Szél nem volt, a hőmérséklet valamivel fagypont alatt, ebből kifolyólag két csúszás után a ruházat nagy részétől meg kellett szabadulni, igaz ahogy ment le a nap került vissza is belőle. Fura volt, hogy 15 óra után komolyan elkezdett esteledni, ráadásul ez karácsonyig csak rosszabbodik :)
Kicsit csalódás volt, hogy a pálya nagy része le volt zárva. A tanulórész, mellett csak egy pálya üzemelt egy csákánnyal. Ha tippelnem kellene akkor azt mondanám, hogy a pályarendszer 1/4-e működött. Persze, ha valakit nem zavart a korlát és szeret a szűzhóban síelni akkor a 3/4 rész síelhető volt. Hó volt bőven a 30-40 cm a ratraktolt részen kívül is. Nem tudom mi marad belőle a hétvégére ilyen meleg hét után.
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.02.22. 15:33
Sziasztok!
Kb. 3 hete jártunk itt, a határhoz közeli, Mönichkirchen – Mariensee összekötéséből származóan, legnagyobb sípályán.
Mönichkirchen falu felől támadtunk, sok autó, nagy parkoló, a helyi erő biztosítja, hogy az autók között, max. 60 cm hely maradjon, sajnos szükség is van a munkájára, az emberek többsége nem gondol arra, hogy más is szeretne beférni a parkolóba.
Bejárat és a liftek XXI. századot idézik, ja, hogy már ezt tapossuk, sokszor elfelejtem. A pályarendszer kicsit bonyolult érdemes lett volna a kártyák egyik oldalára egy térképet nyomtatni, megkönnyítendő a síelők dolgát.
Négyes ülős felvonók, szám szerint 3 könnyíti meg a feljutást a magasabb régiókba.
A pálya állapota kielégítő, de a Mariensee előtti szakasz már délelőtt is nehezen síelhető volt a feltúrt hó miatt. Vasárnap lévén tömeg volt, pedig bőven a mínuszokban jártunk hőmérsékletileg, és ez főleg a pályán jelentett gondot nem a liftek előtt.
Összességében nem tudok rosszat mondani, de nem igen kívánkozom ide vissza mostanában, talán a zsúfoltság, az ár miatt nem tudom.
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.02.22. 15:05
Üdv ismét!

Tegnap itt csúsztunk, mit mondjak sokan voltak.
A sokaság szerencsére nem a pályán érződött, hanem a négyes ülős felvonó előtt (4-5 perc várakozás), bár ha szerencsés volt az ember azért voltak gyengébb periódusok is. Ha valaki nem akart várakozni, az mehetett a csákányos felvonóhoz is ami rövidebb ugyan, de azért az is a csúcsra juttat.
Ami a pályát illeti, hááát az utóbbi napok időjárása nem használt neki. Reggel a pálya nagyon jeges volt, különösen az alsó szakasz, aztán ahogyan a nap megsütötte, szépen felpuhult, és ezzel egy időben elkezdték a síelők feltúrni. A nap végére a jobb oldali pályarész feketének titulált szakasza kezdett olyan szűzhavas területnek tűnni, ami jeges szakaszokkal van tarkítva, mert ugye közben a nap is a fák alá bukott.
Mindent összevetve fárasztó nap volt, és megint rá kellett jönnöm, hogy nem tudok síelni.

Mea culpa:
Az igazsághoz tartozik, hogy reggel indulásnál még wenigzelli verseny volt az úticél, oda is értünk 10 körül, de annyian voltak, hogy parkolóhely sem igen volt már, így megkönyörültünk a nem versenyző társainkon és lemondva a verseny izgalmáról tovább indultunk. Lehetséges célállomások Alpl csak az ellenségeimnek, Strallegg csak megszállottaknak, bár én még nem voltam és Hauereck a kényelemre vágyóknak, az utóbbit választva még nem sejtettük a fentieket :)
Ezúton kérek elnézést a szervezőktől, amiért az előzetes jelentkezés ellenére, nem jelentünk meg a regisztrációnál! Bízom benne, hogy nélkülünk is jól sikerült a verseny.
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.02.18. 15:59
Sziasztok!
A hétvégén voltunk itt. Corona nagy pályának számít a határ közeliek viszonylatában, ismerőseim elmondása szerint, januárban meglehetősen kevés hó volt a pályán, de most ezzel nem volt gond.
A pályát két helyről lehet megközelíteni. St. Corona faluból egy ősi egyszemélyes ülőlift visz fel a pálya felső szakaszához, ahonnan le lehet csúszni a négyesülőshöz, vagy Unterberg faluból ahonnan egy csákányos lift visz fel. Én az utóbbit ajánlanám, mert itt a kocsiból kiszállva egyből be lehet csúszni a pályára és nem kell sokat gyalogolni.
Vasárnap voltunk, de nem volt különösebb zsúfoltság érezhető sem a pályán, sem a lifteknél, de dél körül a pályán lévő 4-5 hütte egyikében sem tudtunk leülni, sőt később sem pedig szikrázó napsütés volt. Aztán később találtunk két eldugott helyet is az erdőben, az egyik a pálya közepén volt, egy elhanyagolt túrt havas pályaszakaszon lehet oda jutni, de az ablakokból látható szép panoráma megéri, annál is inkább, mert itt legalább volt hely bőven. A másikhoz a négyeslift felső kiszállásánál hívogat egy tábla, az odajutás is kalandos, de a visszajutás, még kalandosabb, aki sajnálja a lécét annak nem ajánlom, egy keskeny erdei úton kell lecsúszni, amin itt-ott elég kevés hó maradt, visszafelé hasonló, de még felfelé is kell egy kicsit trappolni. Lehet van másik lehetőség is, de azt nem találtuk meg.
A tanuló pálya, a nagy pályától messze, külön helyezkedik el.
Ja igen, ha valaki a fentről balra indul el és eltéveszti a négyes lift beszállását és tovább csúszik St. Corona falu felé, az egy lankás kényelmes pályaszakaszra ér, megspékelve alagúttal, kishíddal, de innen feljutni az egyesülősön, idegpróbáló feladat, egy örökké valóság míg felér.
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.02.18. 15:30
Sziasztok!
Néhány hete voltunk itt egy pénteki napon, de alig voltak rajtunk kívül a pályán, nagyon jó volt. A négyesülős felvonó, magért beszél, de nekem a csákányos is megfelel.
Tényleg egy kényelmes családbarát sípálya. Ami ellene szól, hogy egy kicsit messze van a többi határ közeli síterephez képest, több mint 100 km Szombathelytől.
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.02.18. 15:19
Valamit mindig elrontok, még nem fejeztem be az előzőt :)
Idén végig hó biztos volt a pálya és még akkor is jó minőségű volt, amikor a pályán kívül nem volt sehol hó. A pálya mellett lehet parkolni és nem kell száz métereket gyalogolni a beszállásig.
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.02.18. 15:15
Sziasztok!
Jakob, nekem az egyik kedvencem, nem egy óriási pályarendszer, de változatos így mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelő pályarészeket rajta.
Kezdőknek kifejezetten ajánlott, mert két külön elkerített tanuló pálya is van. Van egy köteles "béby" és egy tányéros "haladó" pályarész.
A nagypályát két csákányos felvonó szolgálja ki, ha felvonóknál érezhető is némi tumultus (hétvégén) a pályán, már símán lehet menni. A felvonóból kiszállva gyakorlatilag négy különböző pályán lehet lecsúszni a völgybe.
batorg
10 élménybeszámolót írt
10
14 éve tag
2010.02.18. 15:00
Sziasztok!
Én itt tanultam síelni tavaly februárjában. Az idő akkor nem volt túl kedvező, kicsit olvadt a hó, néha az eső is esett, de idén, az más. Egy kicsit későn kezdődött a szezon, de eddig nem lehet panasz rá, a pályán kívül ugyan nincs túl sok hó, de a pályán több, mint elég.
Tényleg tanuló pálya, emlékszem hogy az első napokon, milyen szorongással mentem le a meredekebb részeken, hetekkel később visszakeveredve, már csak csodálkoztam magamon, hogy félhettem én ettől valaha is. Ami a pályát illeti, nem túl meredek, ennek ellenére be lehet rajta gyorsulni, de mivel széles és jól karbantartott biztonságos is. Bizonyos napokon este is lehet, villanyfényeset síelni, hát ha valaki jól akarja magát érezni, nincs ennél csodásabb dolog, ill. nem sok.
Ezúton is köszönöm Dió barátomnak a kiváló és türelmes oktatást, bátran kijelenthetem, hogy nélküle nem lennék a síelés megszállottja.
Ja igen, most vasárnap lesz itt egy verseny, aki teheti vegyen részt rajta, azon túl, hogy jó buli szokott lenni, én is ott leszek :)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.