Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

rroyd által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
rroyd
6 élménybeszámolót írt
6
11 éve tag
2015.01.12. 12:26
Január 11-én a síterepet délről közelítettük meg, közel egy órával hamarabb oda értünk, pechünkre pont megtelt a felső parkoló így lentebb tudtunk parkolni ahol vagy fél órát vártunk az első síbuszra. Itt a fórumon linkelt kuponnal érkeztünk, amit gond nélkül beváltottak.
Előtte lévő nap a hegy alacsonyabb részein egész nap esett az eső, a tetőn hatalmas szél, aminek az eredménye:
-Északi oldalon jeges piros pályák, 1-es pálya felső része lezárva(hatalmas kövek/jeges részek, amíg lezárva nem is érdemes próbálkozni... nem véletlenül zárták le, persze ez nem érdekelte szlovák barátainkat)
-5a-5-13-14 kék pályák viszont kimondottan jók voltak és élvezhető rajta a síelés - kezdőknek a 14-est nyugodt szívvel ajánlható egy picit meredek részt leszámítva kellemes világoskék pálya
-Déli oldal 31-es pályája, és úgy az egész déli oldal és az ottani hóminőség sokkal jobb volt

A legnagyobb pozitív az egész napban, hogy a sorban állás egyszer sem haladta meg a 30 másodpercet kevés megnyitott pálya ellenére!
rroyd
6 élménybeszámolót írt
6
11 éve tag
2013.12.11. 22:35
Hello,
2 éve mi is voltunk így. Vannak szekrények 500 Ft kaució volt akkor rá ha jól emlékszem, de öltöző nem volt. Viszont ha pestről mész készülj, hogy nem a legjobb a busz menetrend:/ haza fele viszont hiába írja a kereső, hogy át kell szállni kétszer, ugyan az a busz megy tovább így csak egyszer kell Gyöngyösön ami pozitív, de valami 3 óra így az út -> merész:D
rroyd
6 élménybeszámolót írt
6
11 éve tag
2013.02.20. 09:22
Az, hogy mikor telik meg a parkoló sokban befolyásolja, hogy éppen milyen idő van...2 hete mikor mi voltunk pl még 10 korul is felengedtek, igaz a lenti parkolóba kellett várni 20 percet mire letisztítják az utat meg egy busz keresztbe fordult...viszont már lentebb nem engedtek feljebb csak hóláncal és nagyon sok mindenkinek nem volt szoval sokan meg lentebb ragadtak.... De sztem ha olyan 8:45-9 ig kiértek felengednek még, azért van ott jópár parkolohely:)
rroyd
6 élménybeszámolót írt
6
11 éve tag
2013.02.16. 18:31
Hello,
nem tudom mennyire igaz, én kiírva láttam a Zahradky felvonó közelében, a SKI and FUN Hotelnél van egy intersport rent.... ha jol rémlik és nagy molinón hirdeti h 9,90 / nap... de ebben nem vagyok biztos, viszont itt a link, ha gondold írj rájuk egy emailt, hogy mennyi a bérlés...
http://www.intersport.sk/standorte/standortdetails.html?outletId=485&lang=sk&ixn=476fc7b9:13ce1847c4b:d8e
Előzmény: (dobied 154540)
rroyd
6 élménybeszámolót írt
6
11 éve tag
2013.01.25. 21:56
Január 21-24 között síeltünk 3 napot Chopokon, az előrejelzés bejött sajnos így hétfőn szakadt az eső, ezen a napon nem is síeltünk, délután az eső átváltott havazásba és megállás nélkül csak esett a hó egészen szerdáig. A síbérleteket Budapesten vettük meg több mint 20 % kedvezménnyel egy utazási irodában(aminek a nevét privátban szívesen elárulom, viszont reklámot nem szeretnék).

Útvonal:
Budapestről É-ra az M2-esen Ipolyság-Zólyóm-Besztercebánya-Donovaly-Liptószentmiklós útirányon az út kb. 4 óra. Kb. 9re értünk ki, aki a felvonóhoz közeli parkolót szeretne és nem szeretne síbuszozni a parkolóból az időben érjen ki, hiszen a pályák 8:30kor nyitnak 9-9:30 között megtelnek ezek a parkolók. A síbuszok egyébként rendre közlekedtek, a kevésbé jó soföröknek jobb ha leteszik az autót Demanovskában és innen a különböző végállomások és Jasná között közlekedő síbuszt igénybe venni, a sofőrnek csak szólni kell hogy skipass és ingyenes az utazás (menetrend és térkép: http://www.visitliptov.sk/userdata/userimg/mapa-grafikon_a4.pdf

Pályák:
A legtöbb pálya nyitva van már, kivéve pl. a piros 4-es Brhliskától, erre tisztán emlékszem. A hó minősége meglepően jó volt, annak ellenére, hógy hétfőn délutánig esett az eső, akkor átváltott havazásra és kedd reggelre kb 15-20 centi friss hó várta a sielőket, sűrű köddel kb 15 méteres látótávolsággal. A köd többé kevésbé fenn maradt másnap is, egyedül csütörtökre tisztult ki. Az észak és déli pályák között az összeköttetés folyamatosan biztosított volt ahogy én figyeltem. A pályák főleg a magasabb helyeken buckásodtak , lentebb inkább jegesedtek már a nap végére(zárás előtt 1 órával). A hó minősége egyébként jónak mondanám, köszönhető ez a kedd-szerdai egész napos havazásnak.

Liftek:
legtöbb lift modern, az új felvonók működnek megállás nélkül. Kedden valami áramszünet féleség lehetett, leállt az A3as kabinos, mindenki átsétált a B3as beülőshöz ami takaréküzemben működött, csak azért, hogy a fenn maradt emberek letudjanak szállni, így aki nem gondolkodott gyalogolt át a priehybai felvonókhoz, aki gondolkozott ment a síbusszal zahradkyhoz. Az áramszünetet abból gondolom, hogy a parkolókban a sorompókat se tudták felnyitni csak kézzel,illetve akumlátort kerítettek hozzájuk.
rroyd
6 élménybeszámolót írt
6
11 éve tag
Topik: Donovaly
2013.01.09. 14:01
Hello,
Január 13-án, vasárnap tervezünk Donovalyba egy egynapos síelést, kérdésem az lenne, hogy tényleg csak a honlapon megjelölt pályák és liftek üzemelnek? Ha igen, várható, hogy hétvégére kinyitnak még? Ez esetleg a hétköznapi alacsony vendégszám miatt lehet vagy miért?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.