Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Anna által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (18)Időben csökkenő Időben csökkenő
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
Topik: Queyras
2007.11.12. 12:39
Köszönöm szépen!
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
Topik: Queyras
2007.11.12. 12:07
Sziasztok!

Tud valaki valamit erről a síterepről? Már egy ideje keresgélek a neten, de semmi használható információt nem (még egy sítérképet se!) találtam róla.
Ha valaki járt már itt, akkor szívesen venném a tapasztalatait, mert egy kijelölt uticélom februárra, de látatlanba nem akarok elmenni :)
Előre is köszönöm!
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2006.08.14. 21:18
Elbeszélünk egymás mellett, tehát hagyjuk abba, nincs sok értelme.
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2006.08.13. 21:59
Elmondom az én tapasztalatom, hisz én is voltam kezdő, és én is így tanultam síelni.
Van egy csoport, kb. 20 főt számlál. Elindul elöl az oktató, mintegy jelezve, hol forduljanak a többiek. Az oktató után elvileg láncszerűen jön a többi síelő, egész pályát kihasználva.
Mivel sokan vannak -mert 20 ember egy közepes szélességű pályán, egymást követően soknak számít!- , szinte képtelenség elmenni mellettük. Ehhez még hozzájön, hogy kezdő csoportról van szó, így a tagok még nem tudnak biztosan a lécen még állni se, nemhogy irányítani, és ugyanott fordulni, ahol az oktató! Mi lesz ebből? Teljes kavarodás. Nálunk volt olyan, hogy a csoportból két ember majdnem frontálisan ütközött.
Mindezek kezdő, kék pályán nem háborítanak fel, hisz arra valóak. De ha egy ilyen csoportot felvisznek egy piros pályára, akkor igenis felemelem a hangom.
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2006.08.12. 16:17
Ezt sajnos én is elég gyakran tapasztalom. Az oktatók felviszik a kezdő/középhaladó csapatot egy olyan pályára, ahol az addig megszerzett tudásuk nem elég ahhoz, hogy biztonságosan, nyugodtan tudjanak síelni. Vannak min. 15-en, egymás után, láncban fordulnak, kihasználják a pálya teljes szélességét, én meg fentről jövök, viszonylag nagy sebességgel, és kénytelen vagyok megállni, ill. bevárni, amíg ők újra egy sorba állnak. Félreértés ne essék, nem esik nehezemre megállni, de ők sincsenek ott biztonságban, hisz vannak olyan síelők, akik a lánc-sor közepébe beszáguldanak, az ott lévő tagok pedig gyakran ijedségből is elesnek.
"A jó síelő 3 méteres sávon belül síel." Ezt mindig betartom, és akkor nem kaszálnak el hátulról, mivel kiszámítható, hol fogok fordulni.
A cserbenhagyásról annyit, hogy ez sajnos kultúra kérdése. Mi magyarok nem épp a jólneveltségünkről, kultúráltságunkról vagyunk híresek, és ez meg is látszik a sípályán. Tapasztaltam már a különbséget, milyen az, ha egy magyar vagy egy osztrák üt el. Egyéni vélemény, de én jobb szeretem, ha egy külföldi jön belém, ő legalább segít, és egy "Boccs!"-csal nem megy tovább.
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2006.08.01. 20:31
Ez érdekes, nálam ez épp ellenkezőleg történt.
8 évesen elmentünk sítáborba az egyetemmel, ott mentem a kezdő csoportba. Az oktatóra nem lehetett panasz (kitűnő volt, türelmes, gyerekszerető), de én sírtam, hisztiztem, és azt mondtam, soha többet nem akarok még lécet látni se! Amikor következő évben újra el akart vinni a család, csaknem betegnek tettettem magam, hogy ne kelljen menni: hideg van, csúszik az az izé a lábamon, nem tudok megállni, elesek...stb. Aztán csak elcipeltek, és milyen jól tették! Ma már azért sírok, mert épp nincs az az izé a lábamon. Nem tudom elképzelni az életem síelés nélkül, és ha akkor, ott, a szüleim nem erőltetik rám a dolgot, elég valószínű, hogy most A Sport kimaradna az életemből.
Tehát vannak olyan esetek, ahol nem szabad a gyerekre hallgatni :)
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2006.07.15. 21:51
Egyetértek abban, hogy a családi síoktatás nem vezet semmi jóra. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nagyban függ a szülőktől, mert az én édesapám pl. szerintem a legrosszabb tanár lenne a világon: türelmetlen, ordít, nem tud magyarázni, ...stb. Így tehát mikor öcsémet akarta tanítani, persze kudarcot vallott.
Arnoldsteinben volt egy kihelyezett magyar oktató hölgy, akivel teljes mértékben meg voltunk elégedve.
És igenis korán ki kell vinni a gyerekeket a pályára, mert nincs bennük félelemérzet, hamar és viszonylag könnyen megtanulják, beleivódik a vérükbe.
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2005.02.10. 23:16
Na,ha vmire nem lehet építeni,akkor az a bergfex hójelentése.Amikor mi voltunk Arnoldsteinben,állítólag 60centi hó volt.Érdekes módon mi mégis a fűcsomókat kerülgettük..
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2005.02.07. 18:59
László!
Ugyanezen élményekkel tértem legutóbb haza!:)És ekkor mondtam azt,hogy 1:Arnoldsteinbe sose 2:Karintiát is jól meg kell fontolni,abszolút nem hóbiztos,az egy dolog,hogy szép,meg süt a nap,de síelni...azt hiszem a Möltall gleccser még ebbe a tartományba tartozik,na,oda aztan lehet menni!
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2005.02.03. 00:09
Persze,ez szinttől függ,csak én pl.8éve sielek,nekem unalmas volt:)Na meg az egyedüli pozitívumot az adta,hogy az én drága Itáliám hegyeit láthattam:)))
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2005.02.02. 16:59
Mondom,az egyedüli sielhető pálya a hosszú piros,ami egészen levisz.A többi rövid.Na meg...a kék pályák szinte alföldnek számítanak,a pirosak jók,de csak az egyik sielhető,a fekete meg rövid.Nem kezelik,sok a csákányos felvonó(ami csigalassú),a tél nagy részében nincs jó minőségű hó(az a jobbik eset,amikor egyáltalán van hó),sztem ha már arra járnak az emberek,inkább menjenek át Gerlitzenre,vagy Olaszországba,mert a határhoz közeli pályákra érvényes az arnoldsteini bérlet.
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2005.02.02. 16:47
Kerek!

Január 8-15ig (igen,boccs,ez 3hét:)voltunk:)Helikopteres mentés a Zwöfel egyik fekete pályájánál volt.Egy nő sérült meg.Ennyit láttam:)
De a Westgipfel...fúúúú...és ilyenkor szakad meg a szivem,hogy nem vagyok kint:(

Ft!Nekünk pályaszállásunk volt,5ünknek 1hétre egy 100as.Forintban persze:)Jó ár,és tényleg,ott voltunk a Zwöfelr felvonójától 1percre.Persze nem volt szauna,meg medence,de én úgyis sielni megyek,nem áztatni magam:))
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2005.02.01. 22:23
Nálam csupa rossz tapasztalatok...
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2005.02.01. 22:18
Saalbachban is volt egy helikopteres leszállás,utána 2szer is meggondoltam,lejöjjek-e továbbra is azon a fekete pályán,persze végül nem "térített" el a jótól egy "kis" baleset:)
Amúgy félelmetes idén mennyi baleset van.Amikor mi kint voltunk,naponta volt min.1,a legkomolyabb persze a helikopteres.Hajaj,túl vakmerőek,eszeveszettek,és felelőtlenek az emberek..
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2005.02.01. 22:06
Sziasztok!

Csak most jutottam ide,gondoltam írok:)Tehát mi 2hete voltunk Saalbachban,és megint nem csalódtam!Fantasztikus volt!!És a Westgipfelbahn,meg a piros pályája...fú,a kedvencem!!5km hosszú,az egyedüli problem vele az,hogy van egy rész,ami nagyon kavicsos(a lécem alja meg is sínylette:(,de amúgy sztem első osztályú!És a kilátás a hegy tetejéről..lélegzetelállító!!Mindkenképpen próbáljátok ki!!Megéri!!
Üdv.
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2004.12.07. 20:22
Zoli,Ft-ban értettem:)Tehát huszonvalahány ezer Ft volt a síbérlet(vagy pont 20 a felnötteknek,valahogy így)
Környéken...hát,nem igazán.Ez nem azt jelenti,hogy nincs,csak mi nem fedeztük fel:)Ami jobb,az ugyebár a Lomnici csúcs(nem messze van,mert Litmanova már a lengyel határt súrolja),csak hát azt rebesgetik,most a síszezon a vihar miatt problémás lesz.Nem nagyon tudok Neked tanácsot adni.Egy pár hely,ami után esetleg nézhetsz:Donovaly(jó híre van),Jasná(a Chopok É-i oldala),Chopok-juh Tale(ez a D-i oldal:),és ugyebár a Magas-Tátra.Ruzbachy-t azóta megnéztem(érdekelt:),jónak tünik,Litmanova közelében van,még annyit írnak,hogy "A jól karbantartott pályák elsösorban kezdök,es középhaladók részére..".Itt a síbérletár:6napos felnött 11100Ft,gyerek 9000Ft.
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2004.12.07. 19:13
Szia!
Nem csoda,hogy nem találtál róluk,mert kis helyek:)Én személy szerint Litmanováról tudok nyilatkozni.4szer voltam ott(egyetemi tábor keretében),tehát azért ismerem már eléggé:)Litmanován tulajdonképpen 1pálya van,ennek 2része van.Az alsó egy rövidebb,kicsit meredekebb(viszonyítás kérdése mondjuk:).Majd innen kell "átgurulni" a nagy pálya aljára.Az hosszabb,olyan 800m körüli.Ennek a felsö szakasza lankás(gólyóval simán be lehet venni:),majd jön egy törés,és a meredekebb rész,ez a hosszabb.Tárcsás felvonó van,nem használnak hóágyut,és már jegyellenörzö gépet is bevezettek:)Na,szóval a tapasztalat.Én tavaly mondtam azt,hogy soha többet.A pályát nem kezelik le,valahol szüz hó,valahol a füvön sielsz(az mondjuk vicces volt,amikor a földböl kellett kiásnom a lécem végét:)).Ha Szlovákia más pályáin nincs nagyon hó,akkor mindenki ide özönlik,és rengeteget kell várni a felvonóra,és a pályán is sokan vannak.Nem hóbiztos terület,tavaly pl.csak az alsó pályán lehetett sielni,ehhez hozzájött a tömeg...katasztrófa.Egy olyan kis(és kezeletlen!) pályán annyi ember..ilyen szempontból negatívum.DE!Ha esetleg kezdö sielök vagytok,akkor ajánlom,mert ez az a pálya,ahol aztán gyakorolhatsz,amennyit csak akarsz.Én hajdanán itt tanultam meg sielni is,arra tökéletes.De ha már profik vagytok...a büfé mindenesetre remek:))Tehát kb ennyi.Tehát a sielés "minösége" függ a szlovák hóviszonyoktól,és az emberek mennyiségétöl.Ruzbachyról csak hallottam,az allítólag jó,de én megfogadtam,csak saját tapasztalatokban hiszek:))Ennyit tudtam hozzátenni,sorry:)Mindenesetre sok sikert!:)

U.I.Ja,és a bérlet 5napra 2x ezer volt.
Anna
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
2004.12.01. 19:37
Sziasztok!
Csatlakoznék az elöttem szólókhoz.Többször voltam már Saalbachban,min télen,mind nyáron,és abszolút pozitív tapasztalataim vannak.Eddig mindig volt hó,bár föszezonban mentünk.Az egyik legnagyobb pozitívum,hogy mihelyst a pálya bármely része jegesedett,vagy már zöldes volt az alatta lévö fü miatt,rögtön beindították a hóágyút.Naponta többször kezelik a pályát,ratrakkal üzem közben is akár végigmennek,a pályák jók.Én is azután kezdtem jobban értékelni,miután tavaly Dreilanderecken sieltünk(Arnoldstein),az nem volt jó.Hó a völgyben abszolút nem volt,fent a hegyen olyan 30centi.Csak amikor odamentünk,egy "kicsit" megdöbbentünk,mivel a hójelentések mind 80centi körüli havat mondtak.Na,mindegy,szóval ott nem kezelték a pályát,nem indították be a hóágyukat,na meg elég hamar meg lehet unni,az egyedüli,sztem sielhetö pálya az a hosszú piros volt,de mértük,5perc alatt lesiklotttunk,és kerek 13percet kellett várni a felvonóra,és arra,hogy felérjünk.Nekem ez az idöintervallum nagyon nem tetszett.Tehát Saalbach nuber one,mindenkinek ajánlom!
Üdv
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.