Tegnap jöttünk haza Katschi-ról. Sok jót olvastam már erről a régióról, bevallom, nagy kíváncsisággal mentünk erre a 4 napra. Mázlink volt, előtte 4 napig és most is szakad a hó, így mi friss, vastag havon élvezhettük az A1 6,5 km-es teljes hosszát, valamint a 11-es 2,5km-t. Ezek a pályák azt gondolom, nem is annyira technikát, inkább lábat igényelnek, volt pár szakasz, ahol meg kellett állnom erőt gyűjteni a lábamba. Szerencsénk volt, bár dermesztő hideg volt (a napokban ezen a környéken mérték a leghidegebbet: -26,2˙C-ot), és néha a szél is jobban feltámadt, de ragyogó napsütésben élvezhettük a változatos pályákat. Ami meglepett, hogy itt a síbuszra már sícipőben megy az ember, mert fenn a hütténél nincs tárolásra lehetőség, és az otthonról hozott ételek elfogyasztását sem nézik jó szemmel. Ezt leszámítva finomak a söreik, a Gamskogelhütte gulyása fenséges és laktató és Jagatee-t nem szabad turbosan kérni, mert nagyon erős. A 4 nap mind Katschberget, mind Aineket besíztünk, az utóbbi pályái nehezebbek és izgalmasabbak, de a Katschberg-é változatosabb. 2 nap szerencsénk volt és működött az 1-es felvonó, így gond nélkül mehettünk át egyik hegyről a másikra, talán egyszer ezt is felfejlesztik zárt kabinosra - hisz a csúcson mindig erős szél fogadott, arcunkra fagyott útközben a mosoly. A pályák szélesek, de mindig vannak olyan részek, ahol keskenyebb szakaszon is meg lehet próbálni lejönni, tesztelve tudásunk. A fekete pályák szerintem inkább erős pirosak, viszont a 25 középső szakasza buckapálya - keményen megizzasztott bennünket. Délutánra sajnos az árnyékos részek elkezdenek jegesedni, figyelni érdemes, én élezve is simán 2 métert csúsztam lefelé, mire a hó megfogott. Kedvenceink a hátsó 12-14-es, valamint a 11 és A1 után a 29-30-as. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szeret változatos terepen, hosszú pályán síelni, felvonóknál keveset várakozni és gyönyörködni a szép kilátásban. Reményeim alapján márciusban visszatérünk. Szállásként pedig St.Michael-t javaslom, minden pályához közel van, a síbusz gyakran jár, a Katschi-n kívül Grosseck is csak 10perc busszal. A mi magánszállásunk full felszerelt, bájos, vendégszerető Ilonával, bőséges reggelivel csak 5 percre volt a buszmegállótól, bátran ajánlom másnak is.